Zuzany Chalupovej-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Michal 10. marca 2020

V mieste zapustených kontajnerových stojísk sa každý týždeň hromadí veľké množstvo odpadu vďaka nezodpovedným novonasťahovaným vlastníkom bytového domu A3. Odpad je voľne pohodený v mieste kontajnerového stojiská a pri vetre je unášaný pozdĺž celej Panónskej cesty.
Správca budovy alebo developer by mal za takýchto okolností zabezpečiť dočasné pristavenie veľkokapacitného kontajnera.

12. marec 2020

Jano - Star9H6j

kks 😂😂... maxi-sedlač
15. marec 2020

Peter

Aspoň vidno čo to tam bude bývať...
17. marec 2020

Peter

nechápem preco nie su ohradene len pre obyvateľov takto tam oblozi bordel hocikto
17. marec 2020

Michal

Hocikto tam zase bordel nenosí, stojisko patrí pod bytový dom A3. A všetko sú to kartóny, polystyrény a podobný odpad z nových spotrebičov, nábytkov a pod. Je to len lenivosť nových obyvateľov, ten kartón a polystyrén treba totiž aj narezať a hodiť do nádoby. Tie uzávery sú síce nešťastne malé, ale ak človeku aspoň trochu záleží na okolitom prostredí, tak si odpad spracuje a hodí do nádoby.
Zrejme tu budú bývať ďalší občania s klapkami na očiach a ušiach, ktorých bude zaujímať len svoje vlastné blaho.
10. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme Vám za upozornenie.
Stav znečistenia pri polopodzemných kontajneroch (PPK) v lokalite Slnečnice na ul. Z. Chalupovej bol preverený miestnou ohliadkou. Znečistenie v prevažnej miere vzniká po kolaudácii, kedy sú bytové jednotky odovzdané vlastníkom, a tí v rámci zariaďovania interiéru produkujú nadmerné množstvo obalového materiálu z rôznych tovarov. Máme za to, že po tomto období znečistenie nebude pretrvávať. V prípade, že sa situácia zopakuje je za stav PPK primárne zodpovedný správca bytových domov, ktorý zabezpečuje vlastníkom bytov všetky služby súvisiace s bývaním. Mestská časť Bratislava-Petržalka nie je správcom nehnuteľností, funguje však ako kontrolný orgán nad dodržiavaním VZN č. 2/2014 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania