Kazanská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Daniel 24. marca 2020

Dobrý deň,

rád by som upozornil na závažný a životohrozujúci stav križovatky Svornosti a Kazanská. Ako som vysvetlil na fotkách, chýbajú v tejto oblasti chodníky, prechody pre chodcov a ľudia tu musia porušovať predpisy, kedy sa dostávajú do životohrozujúcich situácii, len vďaka absolútne nekoncepčnému riešeniu tejto oblasti. Na fotkách som vyznačil trasu A a trasu B, ktorú by musel človek prejsť na zastávku MHD, dodržiavajúc všetky predpisy a používal by prechody. Ani k prvému prechodu na Kazanskej ulici nie je človek schopný dôjsť po chodníku, keďže tu absentuje. Poprosím o strategické posúdenie a koncepčné riešenie, ktoré by bolo hodné 21. storočia. Ďakujem

25. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme oboznámili oddelenie dopravného inžinierstva, ktoré ho posúdi a následne vydá stanovisko o ktorom Vás budeme informovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. máj 2020

Jakub Fedor

Dobry den, prosim o urgentne riesenie, hlavne okolo motorestu racing z kazanskej smerom na Krajinsku. Je to trasa na mhd, navyse sa napriklad na Pripojnu ulicu neda ani inak dostat.

Su tam denne zivota ohrozujuce situacie, snad nechceme cakat kym tam niekoho zabije auto. Zivot sa uz nebude dat vratit spat.

Stacilo by uz len rychle riesenie, ktore je mozne realizovat okamzite, a to na cestu namalovat prechody a namalovanim vyhradit na ceste pruh pre chodcov. Podobne ako to je napriklad na Zizkovej ulici.
Dakujem
25. máj 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Fedor,
komentár preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
27. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva k podnetu uvádza nasledovné stanovisko:

V križovatke Slovnaftská – Ulica svornosti – Kazanská je v súčasnosti navrhnuté vedenie peších trás od Kauflandu cez Slovnaftskú a cez južné rameno križovatky po komunikácii Ulica svornosti.

Podnet občana obsahuje návrh nového priechodu pre chodcov cez severné rameno križovatky cez Ulicu svornosti. Navrhované prevedenie peších vyžaduje nielen vyznačenie vodorovnej dopravnej značky 610 Priechod pre chodcov. Takáto úprava svetelne riadenej križovatky zahŕňa osadenie zvislých dopravných značiek, stavebnú úpravu dopravných ostrovčekov tak, aby bola splnená metodika navrhovania debarierizačných opatrení pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie na pozemných komunikáciách v zmysle platnej vyhlášky MŽP SR č. 532/2002 Z. z, umiestnenie návestidiel pre chodcov príp. pre vozidlá, z čoho vyplýva kompletná úprava signálnych plánov, ktoré musí vypracovať autorizovaný projektant.

Priechod pre chodcov musí bezpečne nadväzovať na existujúce pešie trasy. Vzhľadom na nejestvujúci chodník po pravej strane komunikácie Kazanská smerom ku Kauflandu, preto nie je možné umiestniť priechod pre chodcov v navrhovanom mieste. O dobudovaní chodníka v tejto časti sa bude uvažovať až v čase urbanizácie priľahlého územia, nakoľko v zmysle normy
STN 73 6102 Projektovanie križovatiek na pozemných komunikáciách nie je nutné mať na každom ramene križovatky priechod pre chodcov.

Súhlasíme, že nadväzujúci chodník na priechod pre chodcov v križovatke priľahlý ku Kazanskej, ktorý je v určitej časti ukončený, by mal pokračovať k najbližšiemu existujúcemu priechodu pre chodcov a zastávke MHD. Prípadný nový chodník je možné trasovať jedine na pozemkoch, ktoré sú súkromné a ešte aj využívané ako parkovisko. Vzhľadom na trasovanie, zaistenie jeho bezpečnosti a z toho vyplývajúcej úpravy dopravného priestoru, požiadame Oddelenie stavebných činností Magistrátu hl. m. SR Bratislavy o zaradenie dobudovania chodníka v tejto časti do Zoznamu potencionálnych investičných akcií mesta. Tento zoznam je jedným z podkladov pre tvorbu rozpočtu mesta na výber investičných akcií a ich finančného krytia tak projektovej prípravy ako aj realizácie. Výber a schválenie finančných prostriedkov na jednotlivé akcie je v kompetencii mestského zastupiteľstva.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. máj 2020

Jakub Fedor

Dobry den. Neviem ci som spravne pochopil Vasu odpoved, ale nezda sa mi uspokojiva. Skuste sa prosim dojst pozriet osobne. Skuste mi prosim ukazat, ako sa mam dostat na ulicu Pripojna z jednej, alebo druhej strany Kazanskej. Z jednej, alebo druhej strany MHD zastavky. Priamo na ceste este parkuju auta z autoservisu a to nie je sukromny pozemok. Policia parkovanie neriesi. Chodci nemozu chodit po kraji cesty, kedze tam parkuju zamestnanci autoservisu, ale musia chodit priamo v ceste medzi 1. a 2. Jazdnym pruhom Kazanskej. Denne tade prejdu stovky ludi. Prepacte, ale Vasa odpoved nie je dostatocna, tu nejde o to, ze by mal niekto mokre topanky z cesty, tu ide o zivot. Minimalne nastriekat na cestu vyhradeny priestor pre chodcov je mozne vykonat okamzite a prakticky bez nakladov. Napriklad ako to je na Zizkovej ulici na nabrezi.
Dakujem.
11. október 2020

Roland

Stav podnetu je síce uzavretý, ale neriešený...
Súhlasím s Jakubom, že sa dajú urobiť jednoduché, nízko-nákladové opatrenia, ktoré podstatne zvýšia bezpečnosť chodcov smerujúcich z Kauflandu na zástavku popri Prípojnej ulici!
22. jún 2021

Anonymný užívateľ

Súhlasím s Jakubom. Kedže autá Matloviča zaberaju veľkú časť chodníka, často stoja aj pod značkou "zákaz zastavenia" mal by tam asi chodiť denne policajt a kešovať ich tam . Aspoň by bolo na odmeny. Ďalší podnet čo som si všimla na danú križovatku, je že sa tam autá otáčajú, aj keď tam je zákaz. Akože tak proste by mohla polícia denne tam poslať pár krát policajtov, a ľudia by sa naučili. A hlavne Matlovič. Akože má tam parkovisko z druhej strany, nechápem prečo musia parkovať na chodníku. Teraz som to pozerala v Katastri, nie je to jeho pozemok. Čo sa týka cesty na druhej (severnej) strane, ok tam fakt je milion majiteľov na kúsku, čiže to asi nikto nevyvlastní tak rýchlo. Ale riešiteľná situácia s Matlovičom a furt nikto nič.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania