Staviteľská-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Astro 16. apríla 2020

Čierna stavba vykonávaná Michalom Kvietkom, oproti bývalej väznice, dokonca na cudzom pozemku.

26. apríl 2020

Juraj

Cierne stavby a bezzubost statu a samosprav pri ich odstranovani je katastrofalna
01. október 2020

Odpoveď samosprávy

Preposielam aktuálne stanovisko račianskeho stavebného úradu:
Stavebný úrad vykonal na mieste stavby štátny stavebný dohľad. Zistil, že ide o nepovolenú stavbu. Nariadil zastavenie stavebných prác. Stavebník podal žiadosť o dodatočné povolenie stavby. Stavebný úrad prerušil toto konanie a vyzval stavebníka na predloženie potrebných dokladov, medzi nimi aj iný vzťah k pozemku s právom na uskutočnenie stavby a záväzné stanovisko od Hlavného mesta SR Bratislavy. Ak stavebník nedoloži všetky potrebné doklady v určenej primeranej lehote, stavebný úrad začne konanie o odstránení stavby. Lehota zatiaľ neuplynula.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
08. január 2021

Frantisek

Dňa 1.10.2020 bola napísaná odpoveď stavebného úradu, ktorý skonštatoval,že ide o nepovolenú stavbu a nariadil zastavenie stavebných prác a doloženie dokladov. Takže asi v našom štáte stačí ak si postavíte bez povolenia a na cudzom pozemku( vďaka prevereniu pána Astra) dom. Potom keď Vám na to prídu tak zlegalizujete nelegálnu čiernu stavbu dodatočným povolením. Doteraz nie je zmena na katastrálnom úrade. Asi dotyčný pán staviteľ a majiteľ už vie ako všetko dopadne očividne v jeho prospech. Ide sa ďalej už má dom omietky, pekne namaľované steny, práce sa teda nezastavili aj napriek KOVID OPATRENIAM.... Asi sa teda zmena k lepšiemu v našom meste, ktorú všetci sľubovali nekoná? Alebo???
08. december 2021

Odpoveď samosprávy

Preposielam aktuálne stanovisko z nášho stavebného úradu, ktorý vo veci koná:

Konanie o dodatočnom stavebnom povolení stavby ešte prebieha. Stavebníkovi hlavne chýba záväzné stanovisko Hlavného mesta SR Bratislavy o súlade s územným plánom a iný vzťah k pozemku, na ktorom je časť stavby. Podal žiadosť o predĺženie lehoty na doplnenie týchto dokladov. Vlastník stavby bol riešený v priestupkovom konaní.
V zmysle ustanovení stavebného zákona stavebný úrad je povinný pri nepovolených stavbách viesť najprv konanie o dodatočnom povolení stavby a až potom v prípade rozporu s verejným záujmom môže nariadiť odstránenie stavby.
V januári 2022 stavebný úrad vykoná ďalší štátny stavebný dohľad, aby skontroloval, či stavebník nepokračoval v stavebných prácach v zmysle výzvy o zastavení stavebných prác.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.