Strečnianska - nepríjemné dunivé zvuky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Anička 31. marca 2020

Dobry den, prosim o preverenie, co sposobuje neprijemne dunive zvuky, ktore sa siria cez den aj v noci. Neda sa kvoli nim vobec spat, nakolko v noci su zvuky najintenzivnejsie a je to neznesitelne. Toto dunenie trva bez prestavky a uz minuly rok som nieco taketo spozorovala zrejme kvoli Slovnaftu. Momentalne zvuky trvaju od 30.3.2020. Byvam v Petrzalke, z balkona mam vyhlad na kominy Slovnaftu- deje sa tam zase nieco ? Dakujem za odpoved.

31. marec 2020

Žigmund Branimír Hronsecký

Zvuky je počuť aj v Ružinove.
01. apríl 2020

Roman Mihalik

Ak horia plamene so 4och horákov, tak to bude asi z etylénovej linky. Keď ho majú nadbytok, tak ho spaľujú. To by teraz aj sedelo keďže sú podniky pozatvárané, etylén neodoberajú a tak sa hromadil v zásobníkoch až kým ich nezaplnil, potom ho už musia takto spaľovať.
01. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odporúčame Vám obrátiť sa na Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorý sa venuje problematike hlučnosti verejného prostredia a môže preveriť hodnoty šíriaceho sa zvuku.

http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=1569%3Ahluk-vnivotnom-prostredi&catid=102%3Ahluk-v-ivotnom-prostredi&Itemid=92

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. apríl 2020

Roman Mihalik

Ak ide o podnet alebo konanie v zmysle spravneho poriadku, tak sa da aplikovat § 20 Postúpenie - "Ak správny orgán nie je príslušný na rozhodnutie, je povinný podanie bez meškania postúpiť príslušnému správnemu orgánu a upovedomiť o tom účastníka konania." občan by už nemal slúžiť ako poštár medzi obcou a úradmi, ale tieto by medzi sebou mali spolupracovať, ako im to predpisuje napr. § 5 ods. 7 zákona o obecnom zriadení a § 25 zákona o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave
03. apríl 2020

Ján

To by ste od samospravy chceli vela. Uspech je uz to, ze vam neodpisali len genericku odpoved s podakovanim, ze sa zaujimate o mesto. Tento portal ide od 10 k 5. Cely potencial je fuc. Uplny fail. Autori by to uz mali zabalit.
03. apríl 2020

Pozorovatel

Myslienka portalu je dobra, autori nemozuu za liknavost mesta.
04. apríl 2020

Anička

Dobry vecer, zvuky bohuzial stale pocut, zaujimave je, ze su intenzivnejsie v uzavretom priestore cize v byte. Monotonny dunivy zvuk v nepravidelnych intervaloch. Trva cez den aj v noci. Je to velmi neprijemne, neda sa zaspat. Tento zvuk som tento tyzden pocula aj casti BA Nove Mesto. Co tento nizkofrekvencny zvuk moze sposobovat? Dakujem za komentare.
04. apríl 2020

Róbert Diky

V predoslych dnoch bola zverejnena informacia o vypustani pary cez poistne ventily v technologickych usekoch BTS z dovodu poruchy. Nemohlo sa jednat o tento zvuk? Slovnaft o vypustani etylenovych prebytkov pravidelne informuje na svojom webe, cize je mozne zistit ci su zdrojom zvysenej hladiny hluku.
07. apríl 2020

Stano

@Robert nie, to bolo nieco ine. Hluk tiez nijak nekoreluje s informaciami hlasenymi Slovnaftom.

mily @magistrat, dunenie je dlhodobe, pocut to neustale aj v Ruzinove (dobre 4 km daleko) a UVZ sa vytaca, ze oni to vraj nevedia zmerat lebo sa to siri vo vyskach a oni vedia merat len dolu pri plote. Ergo nepreveria vobec nic. V poslednych tyzdnoch je to zasa horsie. Bola aj peticia, slubili rokovania, vysledok nula. Naozaj by sme ako obcania ocenili, keby sa zapojilo aj mesto, ktoremu platime rovnako dane, ako aj statu s jeho bezzubym UVZ. Dakujem.
07. apríl 2020

Pozorovatel

Neprodukuje tieto zvyky Bratislavska teplarenska?
Pred rokmi o tom pisali , v clanku je aj video so zvukom na porovnanie s aktualnym hlukom...
https://www.topky.sk/cl/100278/1362206/Nocna-panika-v-Bratislave--Vieme--co-mohlo-sposobit-strasidelne-zvuky-nad-mestom-
08. apríl 2020

Stano

Teplarenska to byt moze, ale neboli to tieto zvuky, to bola naozaj jednorazova porucha/nestandardny stav (pocul som aj tie). Toto znie ako nejaky motor alebo generator. Aj prave v tomto momente to pocut za zatvorenymi oknami, je to dostatocne hlboke na to aby to prestupovalo stenami a oknami. Vacsinou to cez den prehlusi ruch mesta, v dnesnej situacii to pocut viac-menej celodenne.
08. apríl 2020

Anička

Presne tak, toto nie su zvuky vypustania pary ani z teplarne. Nizkofrekvencny zvuk, ako keby motor rezonujuci a vibrujuci v stenach a uzavretych priestoroch. Je najviac pocutelny v noci, kedy sa neda kvalitne vyspat, ci vobec vyspat. Cez den je tiez badatelny ale prekryty beznym hlukom. Neviem, ktora fabrika tento zvuk produkuje, ale vzhladom na to, ze to trva uz dlhsiu dobu, vyrazne to poskodzuje ludsky organizmus.
08. apríl 2020

Pozorovatel

Ja som pred casom riesil, ze mal sused o par domov dalej v zahrade pustenu nonstop benzinovu elektrocentralu. Bolo ju pocut hlavne v noci...
14. apríl 2020

Sjuzi Mostro

Hluk je nonstop, celé sviatky... nedá sa spať, bolí z toho hlava, nechápem, že sa o to nik kompetentný nezaujíma, ja som písala podnet UVZ a ani sa neunúvali odpísať.... mám home office, ale asi si ho zruším, lebo už mi z toho hluku začína migréna... takto sa nedá žiť a ani pracovať
14. apríl 2020

Anička

Áno, je to naozaj smutné, že je to príslušným orgánom absolútne jedno. Tiež som písala podnet na RUVZ a odpoveď žiadna. Tiež som na home office a zdieľam s Vami nepríjemné pocity... Neviem už kam inam sa má človek obrátiť, aby sa mu dostalo aspoň nejakej spätnej väzby...
14. apríl 2020

Sjuzi Mostro

ja som uz napisala aj priamo do Slovnaftu....a taktiez ziadna odpoved..... pred tym smradom clovek aspon okno zatvori, pred svetlom zatiahne zaluzie, zavesy, ale ten hluk, sa riesit neda,do prace sa clovek aspon vyspat potrebuje. Kvoli covid - 19 mame sediet doma, ale takto teda ani nahodou.
Co som sa docitala na nete, ze ten nizko frekvencny zvuk nevedia zmerat, tak nech si zabezpecia zariadenie, ktorý ho zmeria... akoze fakt nechapem, dlhe roky sa ludia stazuju .... a nikto nic...iba ak treba platit dane a ine platby to o ludoch hned vedia...
16. apríl 2020

Zuzana Chmelová

Dobrý deň,

Dunivý zvuk počuť v tomto období bohužiaľ nepretržite aj v mestskej časti Ruzinov-Trnavka. Vnutri budovy je doslova neznesiteľný. Dúfam v čo najskorsie zistenie príčiny hluku a jeho odstranenie.
17. apríl 2020

Sjuzi Mostro

Prosím všetci, co máte problém s hlukom napíšte mailom na [email protected],
[email protected] nic neriesia, lebo sa podla nich nik nestazuje, treba im vzdy pisat ked sa problem objavi. Ja ten zvuk pocujem v Podunajských Biskupiciach, Petrzalke, Ruzinove. Cize doma, v praci, u mami..... pomooc
17. apríl 2020

Sjuzi Mostro

a taktiez stoji za zmienku FB, kde su ludia s tymto problémom, treba sa spojit dokopy, aby to zacali riesit, ked to riesia jednotlivci nema to ziadnu silu

tu to zastresuje pani poslankyna, ktora sa problémom dlhodobo zaobera https://www.facebook.com/groups/2361144140603303/

tu sa tiez docitate o situacii
https://www.facebook.com/Smrdí-a-hučí-Slovnaft-124044794377209/?epa=SEARCH_BOX
13. september 2020

Maja

Ahojte, my s mužom máme problémy s hlukom v Petržalke - bývame cca oproti nemocnici Antolská, posledné roky najmä v nočných hodinách, tiež neviem čo niektoré z nich spôsobuje ale tiež počujeme vibrácie a frekvencie v uzavretých priestoroch (slovnaft, iné prevádzky ?) keď zas otvoríme okná tak hrozne počuť iné ako dopravu.. najmä tie šroty busy, pískanie vlakov,? diaľnica, v poslednej dobe okolo 3tej ráno sa budíme na akoby hudbu siriacu sa sidliskom, inokedy dunenie a teraz máme podozrenie ze nadránom chodia s tým čistiacim autom a celé hodiny to vydáva dunivy zvuk medzi panelákmi ako pristávajúci vrtuľník na tematinskej, od 6:00 aj skôr zvyknú kosiť a preháňať sa s traktormi v Učkach, pískavý hluk ide aj z nemocnice tematinska ul. z agregátov ten počujem aj cez deň až pri Bille na strecnianskej až smerom k lidlu, ďalej tu buchaju susedia, výťahy a všetci to majú na háku. Ráno pod panelákom pravidelne dáky blb turuje motorku kým si nevyfajčí cigaretu. Vraj žiješ v meste a paneláku.. Žijem v Petržalke vyše 30 rokov ale toto tu nikdy nebolo, vládne tu arogancia bežných ľudí aj úradníkov a firiem.
26. september 2020

Alex Alex

Dobrý deň,tiež mám podobný problém na Holíčskej 6 nízkofrekvenčný nepríjemný zvuk, aj dnes sobota 26.9.cca od 10.30 do 13.20. A začalo to niekedy v januári tohoto roka.
26. september 2020

Maja

Inak my bývame na najvyššom poschodí, mám pocit, že tu sa najviac šíri rôzny hluk, okná zo spálne máme na juh smer Slnečnice. Ten "infrazvuk" počuť najmä v noci alebo keď je ticho a pokúšaš sa zaspať. Ale počujeme to aj cez deň. Tiež niektoré zvuky a vibrácie môžu spôsobovať el. spotrebiče ako ventilátory od susedov, práčky a mám podozrenie na domový internet Isper.. pri byte nám hučí skrina s elektromermi.
26. september 2020

Alex Alex

Dobrý deň,tiež mám podobný problém na Holíčskej 6 nízkofrekvenčný nepríjemný zvuk, aj dnes sobota 26.9.cca od 10.30 do 13.20. A začalo to niekedy v januári tohoto roka.
26. september 2020

Alex Alex

Sobota večer a zas to hučí nizkofrekvenčný monotónny nepríjemný zvuk. 20.30
12. október 2020

Alex Alex

Holíčska 6 dnes zasa nepríjemný nízkofrekvenčný hluk zacal ráno cca 7.30. Cez deň neviem... A večer polračuje ešte s väčsou intenzitou. Zaujímavé je ze o 21.00 na pár sekúnd vypol úplne a potom znova...
18. október 2020

Alex Alex

Dnes Nedela 18.10. cca 16.00 začalo zasa niečo hučať. Nízkofrekvenčný nepríjemný hluk, počuť ho v celom byte,vybruje to akoby v stenách. Myslíte ze je to Spovnaft? Alebo nejaká VZT?
25. október 2020

Alex Alex

Nedela večer 25.10.a zas nizkofrekvenčný hluk chvílami na pár sekúnd prerušovaný. Co to môže byť??
26. október 2020

Anička

Dobrý deň, dnes som sa zobudila o 2:00 hod na nepríjemné zvuky, ktoré rezonovali v stenách. Opäť nízkofrekvenčné zvuky. Uvidíme dneska v noci, či to bude ďalej pokračovať.
26. október 2020

Alex Alex

Dobrý večer, a na ktorom poschodí bývate? My uplne hore na 8p. Dnes zatial klud. 21.00
09. november 2020

Roman Mihalik

Ako je to dnes s dunením? Kamarátovi duní v byte na ČS. Parašutistov.
09. november 2020

Alex Alex

V Petržalke, Holíčska momentálne kľud.
22. november 2020

Alex Alex

A zasa Nedela, hnusný nízkofrekvenčný hluk, zacal cca o 20.30 a uz je skoro polnoc a stále to hučí, čo s tým?
12. december 2022

Anička

Pozdravujem všetkých, dunivé zvuky sú od minulého mesiaca neskutočne intenzívne a nepríjemné. Bolesti hlavy, nekvalitný spánok. Momentálne niektoré dni na nevydržanie.
04. marec 2023

Martina

Dobrý deň, Budatínska 35 počujeme to isté!!!! Dunivé zvuky nizkofrekvenčné boli iba občas ale od polky minulého roku zintenzívňujú. teraz sú takmer stále deň aj noc a sú veľmi intenzívne!! Štaruje to okolo 10:30 alebo 13:30 cez deň beží tak 2-3 hodiny, počuť to najviac v obvodových múroch baraku! Kde máme okná. Keď okno otovrím z ulice tento zvuk nepočujem. Zvuk je aj neskoro večer od 20:30 alebo 22:30 až do polnoci aj neskor a je aj v noci od cca 2hej… . Niekedy ak skoro ráno začne. Cca 7:30. Nedá sa tu už normálne žiť ani spať. Prosím kto sa tým aktuálne zaobera?
09. marec 2023

Anička

Dobrý deň Martinka, áno zvuky sa zintenzívňujú a v našom prípade pribudli aj bolesti hlavy a nepríjemné pocity. Nikto sa týmto zaoberať nebude, žiadny z orgánov nemá záujem riešiť problémy občanov a už vôbec nie nepriaznivé účinky na zdravie, ktoré tieto zvuky môžu spôsobovať. Písala som dávno na Úrad verejného zdravotníctva, ale nikto sa ani neunúval mi odpísať. Na panelákoch máme samé vysielače, stačí pozrieť na strechy, 5G sieť krásne "funguje", tak môžeme očakávať ďalšie ťažkosti s tým spojené. My sa môžeme nanajvýš "posťažovať" na tejto diskusii, ale to je asi tak všetko :( Odkiaľ ten zvuk pochádza nemáme šancu zistiť.
09. marec 2023

Žigmund Branimír Hronsecký

Prosím Vás, prestaňte strašiť tým 5G. Hluk a smrad od Slovnaftu je reálny problém, ale 5G žiaden problém nie je, naštudujte si to už konečne, a to nie zo stránok typu „zjem aj vlek“, ale od reálnych vedcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania