Úprava chodníka - Varšavská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Odkaz pre starostu 19. apríla 2014

Je možné zrekonštruovať chodník tak, aby na celej jeho šírke neparkovali autá? Tj. chodník vyzdvihnúť nad úroveň vozovky. Nezníži sa síce počet áut, ktoré využívajú chodník na parkovanie, avšak rapídne vzrastie šanca, že príde k vytvoreniu 1,5m odstupu pre chodcov, ktorí tak nebudú obmedzovaní.

Ako je patrné z fotodokumentácie, súčasný stav obmedzuje chodcov.

Je mi jasné, že k úprave nepríde zo dňa na deň a preto privítam zaradenie daného problému do plánu opráv/rekonštrukcií a pod.

Ďalšiu fotodokumentáciu možno čerpať z tohoto podnetu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/6824/bezohladne-parkovanie

Ďakujem.

24. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
pás komunikácie, ktorý označujete za chodník, nie je od vozovky výškovo oddelený ako chodník na druhej strane vozovky (popred garáže), je tu použitý len deliaci prvok vytvorený z pásu dlažby žltej farby. Z uvedeného možno usudzovať,že predmetný pás mohol byť v minulosti projektovaný a zrealizovaný aj ako parkovací pás, nie ako chodník. Zároveň si dovolíme uviesť, že pozdĺž celého predmetného pásu (vo vzdialenosti cca 3 m) za stromoradím (v priestore priľahlého parku) je umiestnená komunikácia pre peších, ktorá sa na predmetný pás pripája na oboch jeho koncoch v križovatke Varšavskej ulice s Hálkovou a v križovatke Varšavskej ulice s Brezovskou.
Z uvedeného dôvodu ako aj s ohľadom na všeobecný nedostatok parkovacích miest mestská časť Bratislava –Nové Mesto neplánuje v budúcnosti meniť charakter dotknutého pásu komunikácie.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM
02. august 2018

Stanka

Chodník ako parkovisko pre auta

Zdá sa, že tento chodník už dlhodobo nepatrí chodcom, ale parkujúcim autám.

Nechýba tam náhodou dopravné značenie označujúce pozdĺžne parkovanie aut na chodníku?

V opačnom prípade by mali byť všetky auta odtiahnuté a pokutované, pre nedodržanie minimálnej vzdialenosti pre chodcov.

Prosím o riešenie tejto situácie.

Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania