Sliačska-chodník-rozkopaný

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobry den,
opat nepriechodny chodnik. Rozkopany, neoznaceny a rozhodne nie havarijna situacia.
Dokedy sa bude tolerovat toto sikanovanie obcanov?

Dakujem.

10. apríl 2020

Michal

pokracovanie chodniku
16. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. apríl 2020

Michal

Dobry den,
dakujem.
Neuvazuje magistrat do buducnosti o zriadeni nejakeho uradu/zodpovednej osoby, ktora by taketo pripady riesila okamzite? Chapem, ze boli sviatky, ale kym sa k tomu touto cestou dostanete, davno je to zaasfaltovane a nie som si isty, ci vobec viete vypatrat kto to bol a ako postupoval...

Dakujem.
17. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií podnet preverilo a uviedlo, že rozkopávku (s platným povolením) realizovala spoločnosť SUPTel za účelom položenia optickej siete a dokončenia optického pripojenia. Realizátor rozkopávky je povinný miesto zabezpečiť označením. Bohužiaľ to sa neudialo, za čo sa dodatočne ospravedlňujeme. Aktuálne pracujeme na tom, aby táto povinnosť bola preverená na mieste a do budúcna k takýmto prípadom nedochádzalo.

Ďakujeme za Váš podnet. S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. apríl 2020

Michal

Dobry den, rozkopavka nielen nebola oznacena, ale ani nebola zabezpecena obchadzka popripade prechod pre chodcov. Tu na Sliacskej je to kazdy tyzden, ze musime s detmi obchadzat rozkopavky po ceste pre auta. Kontroluju sa vobec nejak rozkopavky alebo sa caka na podnet? Dakujem pekne.
19. apríl 2020

Michal

Dobry den, dnes bol chodnik stale rozbity. Ba este viac. Samozrejme bez vyznacenej obchadzky pre pesich. Bude firma sankcionovana? Tento obmedzujuci stav trva vyse tyzdna. Dakujem.
25. apríl 2020

Michal

Dobry den, chodnik je opat rozkopany na dalsom mieste. Opat nesplna ani zakladnu poziadavku a to zaistit bezpecnu a bezbarierovu obchadzku. Chcel by som vas poziadat o urychlene vyriesenie tejto situacie. Dakujem.
27. apríl 2020

Roman Mihalik

Ak teda firma nesplnila podmienky povolenia a taktiež nezabezpečila pracovisko začnite priestupkove konanie. Sú práce v súlade so schváleným POD?
27. apríl 2020

Elena

Suptel pracuje “na sedlaka”. Chodnik za viaduktom tiez mali rozkopany, samozrejme bez vyznacenej obchadzky pre chodcov, v case ked polovicu cesty rozkopali kvoli vode. Teraz je chodnik v strede prepadnuty a vobec ich ta odflaknuta robota netrapi. Divim sa ze Telekom s takouto firmou spolupracuje.
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súčasťou povolenia rozkopávky je aj projekt organizácie dopravy, ktorý je zhotoviteľ povinný dodržiavať (mala byť vyznačená obchádzková trasa pre chodcov prostredníctvom dvoch dočasných priechodov pre chodcov). Referát kontroly oddelenia dopravy upozornil zhotoviteľa na všetky nedostatky a vyzval ho na nápravu stavu. Za všetky zistené pochybenia bude začaté správne konanie vo veci uloženia pokuty.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. apríl 2020

Michal

Dakujeme za vybavenie.
16. október 2020

Michal

Mozete uzatvorit ako 'Vyrieseny'.
Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania