Brečtanová-Verejný poriadok-iné


Uzavretý

Psy bez vôdzok a náhubkov. Dlhodobé nedodržiavanie predpisov v tejto oblasti. Psy bez vôdzok ohrozujú ľudí aj zver. Žiadam o dlhodobé riešenie po ameickom vzore - pravidelné hliadky mestských lesov / polície na lesných cestičkách. Je to nutné, keďže majitelia psov v mnohých prípadoch nemajú rešpekt voči ostatným.

12. apríl 2020

Andrej

Foto ilustračné.
28. máj 2020

TLJ

„Lesná stráž" (laický), či strážcovia a členovia stráže prírody sú v tomto prípade podľa zákona jediní, ktorí na vyššie uvedenom území (lesopark) majú oprávnenie kontrolovať/napomínať/pokutovať - v tomto prípade venčenie psov, bez náležitého dozoru a vôdzky.
Pri tejto činnosti „Lesná stráž" po dohode spolupracuje s Mestskou políciou hlavného mesta SR Bratislavy a Políciou SR.
Prečo ste od kompetentných osôb nedostal odpoveď, konkrétne od nového vedenia MLB, je asi zrejmé - žiadna odpoveď je tiež odpoveď.

Ospravedlňujem sa, že som reagoval, no touto „problematikou“ sa zaoberám (ako občan) dlhodobo, bohužiaľ zatiaľ rovnako bez odpovede/riešenia.
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na kontrolu vodenia psov v tejto lokalite v Bratislave, za účelom kontroly dodržiavania zákona č. 282/2002 Z. z. o niektorých podmienkach držania psov v znení neskorších zákonov.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude ihneď vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a priestupcovia z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť, pretože nie je zrejmé, ktorý majiteľ psa exkrementy nepozbieral.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania