Vajnorské jazero-zviera-deratizácia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Sona Murinova Aghova 13. apríla 2020

Dobry den, poprosim o riesenie rozmozenia potkanov v obyvanej casti Vajnorskych jazier. Po dvoroch nam pocas dna na prave poludnie pobehuju potkany. Jeden z moznych dovodov je neudrziavana zahrada cez cestu a vystavba novych domov v okoli. Dakujem za riesenie.

14. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 14.4.2020 prebehla obhliadka predmetného pozemku vedúcim hospodárskej správy.
S pani Murínovou Aghovou bolo dohodnuté vykonanie deratizácie predmetného pozemku a dostupných susediacich pozemkov na deň 15.4.2020.
Po zistení vlastníka zanedbaného pozemku bude vyzvaný na úpravu a zabezpečenie pozemku prostredníctvom odd. živ. prostredia MÚ.

Ďakujeme
S pozdravom

Bc. Ivan Görcs
vedúci hospodárskej správy
Mestská časť Bratislava - Vajnory
15. apríl 2020

Stanislav

Problem s premnoženými hlodavcami v tejto lokalite pozorujem už niekoľko rokov. Aj my kt. tu mame tiež zahradu sme v minulosti volali deratizéra z MU aby nastražil lderatizačné pasce kt. ale pomohli iba čiastočne. Je tu príliš veľká koncentrácia ľudí hlavne v lete a veľa komunalneho odpadu a fekalií po psoch kt. tu volne ostávaju ležat po okolí jazera. Hygiena Vajnorského jazera a jeho okolia šla rapídne dolu vodou čo významne prispievaja aj k rozmnožovaniu týchto nežiaducich hlodavcov. Pomohlo by keby samosprava vyrazne obmedzila a konečne začala regulovat aj navštevnost jazera ich auta ako i odpad kt btu nechavaju , socialne zariadenia kt. tu nie sú ... iba takbznižime aj dopady s premnoženymi hlodavcami tu na nasom jazere ...
11. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

deratizácia prebehla podľa dohody.
Mestská časť Bratislava-Vajnory požiadala vlastníka pozemku s neudržiavanou záhradou o zabezpečenie vykonania jarnej deratizácie, v zmysle výzvy Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, na jeho pozemku a priľahlej nehnuteľnosti, ako aj úpravu pozemku pokosením, aby sa zamedzilo zdržiavaniu hlodavcov na tomto pozemku v lehote do 31.05.2020.

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
č.t. 02/21295222
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania