Belinského - preplnený kôš na papier

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobry den,

Pernamentne mame preplneny kontajner na papier na nasej ulici. Nakolko je vzdy preplneny tak vietor rozfuka odpadky po ulici alebo okolo neho su porozhadzovane krabice. Ulica sa obcas podoba uliciam z osad. Jeden kontajner sluzi odhadom pre 280 domacnosti.
Najblizsi na Belinskeho 17 je zamknuty v kontajnerovom stojisku.
Nadoby na plasty mame 2ks preco nemame aj na papier dva kontajnery?

Prosim o vyriesenie situacie.

Dakujem

13. apríl 2020

Peter

Este ma napadlo ze by sa mohlo upravit stojisko nakolko je velmi nebezpecne vhadzovat smeti z cesty kde chodia auta. Dakujem
15. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Za kontajnerové stojisko - počet nádob a interval odvozu odpadu - je zodpovedný správca bytového domu. Požiadavka o navýšenie počtu zberných nádob musí vyjsť od správcovskej spoločnosti. Požiadavku o pridanie kontajnerov na separovaný zber je potrebné adresovať spoločnosti OLO.

Žiaľ, riešenie tohto podnetu je mimo kompetencií Magistrátu hlavného mesta a plne v rukách majiteľov okolitých nehnuteľností, pre potreby ktorých sú kontajnery určené.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. august 2020

Ján Kollár

Vážené oddelenie vzťahov s verejnosťou.
Prečítal som si vašu odpoveď na podnet obyvateľa p. Petra z Belinského a vašu odpoveď ktorou sa snažíte zbaviť zodpovednosti za správu kontajnerových stojisk. Problém preplnených kontajnerových stojisk je vtom, že byt.dom Belinského 14-16, nemá vlastné kontajnerové stojisko. Stojisko ktoré využíva Beliského 17- ..., si ho svojvoľne ohradilo, bez stavebného povolenia a naše kontajnery na komunaány odpad vyhodila na cestu. V súčasnej dobe obyt.dom Belinského 14-16 má rozdelené v dvoch kontajnerových stojiskách, ktoré sú preplnené a pretostoja na ceste a sú preplnené. Tento problém správcovská spoločnosť BSS riešila už asi pred 7 rokmi, možná i viac. Vaša ústretovosť a snaha o vyriešenie tohto problému vidíme denne v realite. Neurobili ste nič, za x rokov, nič. Čo vám ide, je prehadzovanie problému na správcovské spoločnosti. Žiadosť o riešenie daného stavu, leží u vás, alebo na magistráte HM.
S pozdravom.
Kollár Ján

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania