Lipského-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Jana 17. apríla 2020

Dnes haciči polievali stromy a pri cúvaní jeden z nich zvalcovali - vyvalili.
Z nových stromov sme sa v ulici veľmi tešili, ešte dnes ráno tam bol, aj ho stihli poliať - je vidno aj čerstvo zaliatu jamu.
Prosím o dosadenie stromu - rovnakého druhu ako pôvodne bol, ideálne aj rovnkého rozmeru, inak bude nová aleja od začiatku štrbavá.

17. apríl 2020

orel skalný

Neviem či nenarobia viac škody na zeleni ako úžitku s poliatov zelenov, otáčať sa s tatrovkou v parku je podľa mňa nehoráznosť... 😬🤐👀
20. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Obratom po nešťastnej udalosti sme boli o nej zamestnancom vykonávajúcim polievanie informovaní a samozrejme nás vzniknutá situácia mrzí. Mladá výsadba potrebuje pre svoje správne ujatie, najmä v horúcich dňoch, starostlivosť v podobe pravidelného zalievania. Prístup ale nie je vždy jednoduchý a ovládanie mechanizmu dá zabrať aj najskúsenejšiemu vodičovi. Strom bude v najbližšej výsadbe doplnený.
S pozdravom
Kto? odd.životného prostredia
Kedy? jeseň 2020

Ing. Mária Smiešková
odd.životného prostredia
21. apríl 2020

Floralys

paci sa mi ze ste napisali vecne, kto a kedy. tak by to malo vyzerat a nie tie predpripravene odpovede. a ta tatrovka je velmi nestastna. ak bude co i len trochu rozmocena trava tak zdevastuje tatrovka travnik.
21. apríl 2020

orel skalný

TO: p. Smieskova Ďakujem Vám za Vašu odpoveď s menovitym podpisom 😊 a prísľubom výsadby náhrady stromu. Ďakujem 🌿👀🙂
07. máj 2020

miso

Dobry den,
chcel by som sa spytat, ci v pripade poziaru budu vediet hasici prist k panelaku Lipskeho2,4 a Huscavova1. Z jedne stranny je uzka prijazdova cesta na ktorej parkuju auta tak, ze ma problem prejst osobne auto , nieto este nakladne a na druhej stane panaleku je luka kede su tak nahusto nasadene stormy , ze pochybujem ze sa tam bude vedeit dostat hasicke auto. Teraz ten strom hasicke auto vyvalilo , ale o par rokov ked stromy vytrastu a na 11. poschodi vznikne poziar a bude potrebene velke auto s rebrikom , neviem ako sa tam hasici dostanu, ked cela strana bez prijazdovej cesty bude zarastena stromami. Dakujem za info a preverenie u poziarnikov ci vysadba stomov z pohladu poziarnej ochrany OK. Dakujem
07. máj 2020

Jana

na fotke to nevidno, ale čo sa týka Lipského 4 dá sa prísť zo všetkých strán - normálne popred dom je štandard chodník kde sa dá vojsť aj so širokým autom až pred dom, dá sa prísť aj po voľnej trávnatej ploche z pravej strany južne od domu, aj z druhej strany domu je prístup cez stred parkoviska až úplne k domu k balkónom ..
Všetky 4 domy majú v tesnej blízkosti parkoviská - viď mapa. Čo sa týka Lipského 2 a Húščavovej 1 tam je to iba z vnútornej strany parku tesnejšie - je tam veľmi tesný chodník na severnej strane domu - aj na fotke je vidno že je rozjazdený (chodievajú tadiaľ často napr. sanitky). Ani tráva tam nemá šancu dorásť, určite by bolo žiadúce aj kvôli bezpečnosti tento prepojovací chodník vo vnútrobloku rozšíriť (spojenie medzi Lipského 2 a Húščavovou 1). Tie posledné 2 stromy zasadené najtesnejšie k tomuto chodníku asi nie sú práve najštastnejšie... Škoda ale že sa vyvalil strom uprostred stromoradia, že sa neubralo radšej pri výsadbe z tohto kraja.
Na druhej strane ale ani iné budovy v meste nemajú voľnú príjazdovú plochu zo všetkých svetových strán, a stromy sa preto preventívne okolo domov nerúbu.
Určite tiež nie je ideálne, ak ťažká tatrovka jazdí a točí sa pravidelne po tráve. A ani to že je celé týždne sucho a normálne nenaprší.
15. máj 2020

Martin

Pan Miso. Od decembra 2019 je v platnosti nový cestný zákon ktorý presne uvádza ako a kedy sa môže parkovať na chodníku. Ak auta stoja na chodníku oboma kolesami alebo nebodaj po ňom jazdia, v klude volajte políciu aby zabezpečili dodržiavanie zákonov a auta dali odtiahnuť. Ak to tak spravíte pár krát, verte že už nikto nikdy sa tam nepostaví a prostú pre záchranné zložky bude voľný.
15. máj 2020

miso

Ja neriesim parkovanie aut na chodniku, ale pristup velkych poziarnickych aut s rebrikom v pripade poziaru vo vyskovych panelakoch napr. Na 12.posch. Poprosim kompetentne urady a poziarnikov aby sa vyjadrili k tomu, ci v pripade poziaru budu vediet prist s velkym autom k tymto trom veziakom , nakolko stromy su tu nasadene taknahustu, ze ked vyrastu ta sa ram velke auto sotva dostane. To ze po chodniku k panelaku dostane osobne auto, este neznamena , ze tadial prejde aj velke poziarnicke auto. Dakujem
17. december 2020

Odpoveď samosprávy

Chýbajúci strom je už dosadený.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania