Žiadosť o vyznačenie zákazu zastavenia na ul Dlhé diely I.


V riešení
meno
Vladimir 16. apríla 2020

Dobry den,

v posledom case sa ulica Dlhe diely I. stala oblubenym parkoviskom pre mimobratislavskych motoristov. Toto vidim ako problem s dlhodobym riesenim (rezidencne parkovanie?). Aktualny a akutny problem vsak mame s pravidelnym parkovanim bielej dodavky s pezinskym ECV hned pri vyjazde od bytoveho domu Majernikova 15, ktora vyznamne zneprehladnuje vyjazd pre tu zijucich rezidentov a zvysuje riziko stretu s vozidlom prichadzajucim sprava. Ak uz prislusny organ statnej spravy nevyhodnoti taketo parkovanie ako porusujuce § 25, ods.1, pism. u) Zákona 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, chcel by som Vas touto cestou poprosit aspon o vyznacenie kritickeho useku cesty v dlzke aspon 5m od vyjazdu zltou suvislou vodorovnou ciarou V12b podla Vyhlasky MV SR. Dakujem za posudenie podnetu.

17. apríl 2020

Jimmy van Groenewegen

Netvrdím, že nesúhlasím, akurát, že vo vyhláške MV SR žiadna V12b nie je...
17. apríl 2020

Jimmy van Groenewegen

Viem ako to bolo myslené, len od 01.04.2020 je nová vyhláška MV SR a V12b neexistuje (aspoň ja ju tam nikde nevidím) https://www.zakonypreludi.sk/zz/2020-30
17. apríl 2020

Vladimir

V novele vyhlasky je V12b implicitne uvedena v § 30 ods. 2. pismene e) Takze existuje aj tu. Len musi kompetentna osoba rozhodnut a dat oznacit kriticku cast vozovky do 31.3.2022.
18. apríl 2020

Jimmy van Groenewegen

No ja tomu rozumiem tak, že zákaz vyplývajúci z už existujúcej/vyznačenej bývalej "V12b" platí do 2022. Avšak nové "V12b" by už v zmysle novej vyhlášky byť vyznačované nemali. Ale nechcem sa hádať...možno máte pravdu aj Vy.
18. apríl 2020

Vladimir

Problem obcanov tu zijucich je v podnete (aspon dufam) jasne popisany. Navrhujem, namiesto dohadov v diskusii, nechajme rozhodnut kompetentnu osobu ci je ochotna a schopna v tejto veci pomoct alebo nie. Teda este pokym tu nedojde k (zbytocnej) materialnej skode, prip. ohrozeni na zdravi obyvatelov tu zijucich (a platiacich tu dane) alebo ich hosti...
20. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa novej vyhlášky MV SR 30/2020 s účinnosťou od 01.04.2020 sa vodorovné dopravné značenie V 12b (žltá čiara) považuje za dočasné dopravné značenie ak nebola schválená v dopravnej komisii do 31.3.2020 a toto schválené dopravné značenie (pred 01.04.2020) sa môže vyznačovať až do 31.3.2022. To platí aj pre zvislé dopravné značenie.

Situáciu budeme konzultovať s dopravnou komisiou a KDI. Do úvahy prichádza zvislé dopravné značenie pod novým označením č. 270 alebo č. 271.

s úctou

Mgr. Marek Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy
22. apríl 2020

jass

No áno, nechvalne známe dodávky, ešte k tomu s EČV SC, či PK... tento pri pravidelnom parkovaní porušil asi všetko, čo sa dalo - Zakázané zastavenie a státie v križovatke + vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou, nerešpektovanie značky zákaz zastavenia, s velkou pravdepodobnosťou ešte aj parkovanie v protismere - dedukujem len z umiestnenia značky (nepoznám konkrétne miesto, a odkedy tu zmenili mapy z google na openstreet maps, tak sa nedá ani prehliadať nafotená ulica)...

Keby sme tu konečne jedného dňa mali v tomto meste políciu, ktorá samostatne, samočinne dozerá na dodržiavanie zákonov, to si buďme istí, že za tri pokuty udelené za priestupky i niekolkokrát za deň, by odroňom podobné parkovanie nestálo za pokúšanie.
Len tu si každý takýto udelí sám pre seba výnimku, ktorá nemá v pravidlách nijaké opodstatnenie, a zodpovední ďalej celé desaťročia hibernujú bez náznaku záujmu ochrany verejného priestoru, v zmysle dávno platných pravidiel.
22. apríl 2020

jass

Michal Kondela, a ty si kto, že vieš dať mínusku na príspevok, ktorý bol práve v danej milisekunde zverejnený, už i s tvojim hotovým "ocenením"? To vieš tak rýchlo čítať a reagovať alebo máš právo čítať ešte len keď píšem do okna pred odoslaním príspevku? No ozaj, si frajer, v triede by ťa spolužiaci uznávali.
26. máj 2020

Ivan

V tejto oblasti netreba žiadne ďaľšie dopravné značenie. Je označená ako obytná zóna a teda:
§ 59
Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne
...
(3) V obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km h-1. Pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zóne a pešej zóne je státie motorových vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. V školskej zóne možno stáť, ak tým nie je obmedzený pohyb chodcov.
@jass výjazd z parkoviska nie je križovatkou
17. september 2020

Vladimir

Pan Turna, prosim Vas, s tym oznacenim vyjazdu u nas ako to vyzera? Pezincan na sluzobnej dodavke si na tomto mieste, kde vodic potrebuje bezpecny vyhlad, veselo parkuje dalej. Dakujem.
17. september 2020

Vladimir

A parkuje "na chrapuna", ako vidite aj z foto, aj ked by mohol parkovat na druhej strane cesty, kde by nikomu nezaclanal vo vyhlade...
03. október 2021

Vladimir

V Dubnici, Trebisove, Nitre,.. parkovanie nadrozmernych dodavok na sidliskach vo vecernych hodinach rovno zakazali. Aj tak sa da. 👍👍
05. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na prístupovej účelovej komunikácii Dlhé diely I. nie je povolené parkovať v časti na strane svahu. Nie je tam schválené žiadne pozdĺžne parkovanie. Pás ktorý je naznačený zámkovou dlažbou červenej farby vo vzdialenosti 150 cm od obrubníka označuje chodník. Vozidlá parkujúce na ňom riskujú sankcie od mestskej polície. Na komunikácii musí byť zachovaná obojsmernosť, prístup pre OLO s možnosťou otočenia sa, prístup pre záchranné zložky. Z toho dôvodu sa na strane pod svahom nevyznačili oficiálne parkovacie miesta. Norma udáva pri pozdĺžnom státí šírku boxu minimálne 2,2m a širku jazdného pruhu 3m v každom smere.
Kto? Oddelenie dopravy

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
07. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
07. október 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA IV popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Dlhé diely I. v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
28. október 2021

Odpoveď samosprávy

Po obdŕžaní predmetnej sťažnosti, bolo s okamžitou platnosťou nariadené hliadkam pôsobiacim v MČ Karlova Ves o kontrolu zmieneného parkovania.
Vozidlá parkujúce v rozpore so zákonom č.8/2009 Z.z. boli riešené v zmysle priestupkového zákona č.372/1990Z.z.
Dňa 14.10.2021 v raných hodinách tam boli zaznamenané dve zle parkujúce vozidlá, ktoré boli uzamknuté imobilizérom.

Stanovisko zástupcu OV BA IV.

Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania