Škultétyho-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Daniel Sirka 19. apríla 2020

Pan starosta Kusy, vyzyvam Vas, aby ste bezodkladne zacali riesit situaciu v okoli budovy stanice Filialka. Medzi budovou stanice a trafo stanicou, v jej tesnej blizkosti, je doslova hnus. Su to verejne zachody a drogovy brloh v jednom. Na dennej baze tam ludia vykonavaju svoje (nielen male) potreby. A videl som tam aj fetakov, ktori si tam o stvrtej popoludni za jasneho dna pichali drogy. Teraz nehovorim o mnozstve skla a ineho odpadu. Hovorim o fekaliach a drogach, cistom humuse, na mieste kadial neraz prechadzaju male deti. Vy sam casto prechadzate okolo budovy stanice. Skuste si ju raz obist dookola a ked uz konecne nekampanujete, zacnite konat. Urcite existuje riesenie, ktore nebude stat miliony a proti ktoremu nebudu mat ZSR ziadne vyhrady.

23. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa záznamov oddelenia právneho, podnikateľských činností, evidencie súpisných čísiel a správy pozemkov priestor medzi bývalou stanicou Filiálka a trafostanicou sa nachádza na pozemku registra "C" KN parc.č. 21283/2 v k.ú. Nové Mesto vo vlastníctve SR
v správe Železnice SR. Požiadali sme ŽSR o riešenie situácie. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
13. máj 2020

Daniel Sirka

Dobry den,
chcem sa opytat,ci ste dostali odpoved zo ZSR resp. ci sa aktivne zaujimate alebo len cakate.
Dakujem za reakciu.
27. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal pána Kusého o vyjadrenie, či dostal odpoveď.
S pozdravom.
29. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za aktualizáciu podnetu. Podnet znovu prepošlem spol. ŽSR a o ich stanovisku Vás budem informovať.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
10. január 2022

Daniel Sirka

Dobry den, aktualne je okolie budovy stanice Filiálka relatívne ciste a upratané. Poriadok je hlavne vďaka brigáde, ktorá sa konala na jeseň minulého roka.
20. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem Vám, p, Sirka, za Vašu informáciu. Prišlo mi aj stanovisko spol. ŽSR, ktoré tu zverejním :
"Dobrý deň,
problém znečisťovania pozemku Bratislava Filiálka riešime niekoľko rokov. Ako sme už v minulosti uviedli, za ostatné roky Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vynaložili desaťtisíce eur na vyzbieranie a odvoz komunálneho a stavebného odpadu, ktorý tam navozili obyvatelia Bratislavy. Navyše sme museli zatarasiť garáže, ktoré majú svojich majiteľov, ale sa k nim nehlásia, pretože ich začali obývať ľudia bez domova. Práve títo ľudia vyberajú kontajnery pri obytných domoch v blízkosti a prevážajú to na uvedený pozemok.

Pri každej nelegálne uloženej skládke odpadu postupujeme v zmysle zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a ohlasujeme ju na príslušný Okresný úrad na oddelenie životného prostredia. Vzhľadom na to, že vždy ide o komunálny alebo stavebný odpad v zmysle tohto zákona odstraňuje mestská časť. Žiadny odpad, ktorý sa nachádza na stanici Bratislava Filiálka nepochádza z činnosti ŽSR.
Máme za to, že vaše upozornenie by malo smerovať na mestskú časť Bratislava - Nové Mesto, aby vytvorili stojiská odpadov s uzamykateľným oplotením.

V objekte ŽST Bratislava Filiálka vykonávame pravidelne kosenie a výrez porastov či už vlastnými kapacitami, alebo externými dodávateľmi. V tomto roku sme zaplatili za úpravu pozemkov externým firmám viac ako 10 000,-€.

Na hraniciach objektu sú umiestnené tabule s oznámeniami o zákaze vstupu, mimo spojovací chodník ulíc Kukučínova - Filiálne námestie.
Obyvatelia zákaz vstupu nerešpektujú, pohybujú sa po celom areály a znečisťujú tento priestor. Pravidelne riešime umiestnený odpad nahlasovaním na odbor životného prostredia.

Tak isto sa nedodržiava zo strany vodičov zákazová značka na vstupe do areálu železničnej stanice z ulice Šancova. Minulý mesiac sme po dohode s Políciou SR pristúpili k uzatvoreniu všetkých nelegálnych vstupov pre motorové vozidlá okrem vjazdu zo Šancovej ulice. Koncom tohto mesiaca hodláme uzatvoriť za asistencie polície aj tento vstup.

Radi by sme týmto aj vyzvali občanov, aby pri spozorovaní poškodzovania štátneho majetku, túto skutočnosť nahlásili na Políciu SR. ŽSR ako správca objektu má len obmedzené možnosti na zabezpečenie tohto objektu a nedisponuje ani represívnou zložkou, ktorá by za porušovanie zákazov mohla udeľovať pokuty."

Zodpovednosť za podnet postupujem na spol. ŽSR.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
20. január 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Spol. ŽSR
20. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania