Mierová-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

chodník pre zrakovo postihnutých takto.. bežný človek má problém, dlažby vyskakujú a prepadávajú sa.. v skratke na zabitie 😔

30. apríl 2020

Michal

pohľad z boku
04. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. máj 2020

Ružinov - Prievoz

Aby kompetentné oddelenie nezabudlo aj na ten prepad čo je hneď pred priechodom viď https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/66596/mierova-chodnik-poskodena-dlazba
Ktorý sa už rieši rok...
05. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podnet posúdilo Oddelenie správy komunikácií. Uviedlo, že predmetný chodník nie je v správe Oddelenie správy komunikácií.
Z tohto dôvodu podnet posielame na mestskú časť Bratislava-Ružinov.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Bratislava - Ružinov nemá zverenú ani komunikáciu ani chodník. Mierová ulica aj s chodníkom je magistrátna (viď príloha). Preposielame podnet preto opätovne na magistrát hlavného mesta

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
16. máj 2020

Monika Durajkova

dobry den chcela by som nahlasit poskodeny vodiaci pas pre nevidiacich na chodniku na Mierovej ulici pred vinarnou. Chodnik je v tomto stave aj kvoli dodavkam, ktore tu vykladaju tovar.
10. jún 2020

Michal

tak ako to dopadlo? Viete pls poslať vyjadrenie magistrátu? úprimne mi je ľúto ľudí ktorí sú odkázaní práve na túto dlažbu, keďže majú poškodený zrak. A musia sa "prizerať" kým si magistrát a mestká časť pochádzajú podnet 🙏😞 prosím v mene týchto občanov KONAJME! ĎAKUJEM
10. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný Magistrátu hlavného mesta na vyjadrenie.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
16. jún 2020

Brigit

Chodnik je velmi nebezpecny, hlavne za tmy je to velmi zle osvetlene a aj clovek, ktory trasu dobre pozna, sa potkne. Nie raz tam niekto zakopol. Je to v takomto dezolatnom stave uz velmi dlho a zasobovacie dodavky to kazdy den viac a viac rozbijaju.
03. júl 2020

Michal

Barborka ušiel mesiac ‼️ a nič sa nedeje, toto su veci čo Treba riešiť a nie čakať rok a potom odpoveď že možno to v roku 2025opravime! 🙏 Buďme Aspoň tolerantní k ľuďom čo sú zdravotne postihnutý fér a pomôžme im prejsť tento úsek chodníka ‼️
11. júl 2020

Michal

hallo niečo nové? rieši sa to? spätná väzba chýba ✌️
22. júl 2020

Peter Vojtko

Dobrý deň, opätovne nahlasujem poškodený chodník na križovatke Mierová- Kaštieľska.
Vodiaca dlažba má slúžiť slabozrakým a nevidiacim a nie naopak. Nemá byť prekážkou pre chodcov. Prosím Magistrát mesta a Oddelenie správy komunikácie o opravu chodníka.
22. júl 2020

Peter Vojtko

Prikladám fotografie poškodeného chodníka
23. júl 2020

Obyvateľ Ružinova

To sa fakt nedá rozobrať a opraviť ten chodník? Navyše keď je to vodiaci pás pre nevidiacich? Nechápem...
23. júl 2020

Jana Nopp

nahlasujem a žiadam o opravu - nebezpečenstvo úrazu rovno z prechodu prechodcov do rozbitého chodníka...Deti sa neraz "vysypali"
23. júl 2020

Jana Nopp

Stav hrôza
03. august 2020

Michal

MAGISTRÁT občania Vás prosia, žiadajú a Vy ani neodpoviete? Barborka pls poslať ako urgent na Magistrát a nech si prečítajú aj komentáre ľudí! ďakujem 🙏
13. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili. Chodník sme zadali na opravu Komunálnemu podniku. O riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. august 2020

Michal

už je vyriešený? ubehli ďalšie 2tyzdne. V prípade že áno, prosím o fotodokumentáciu oprávneného chodníka ako dôkaz. MAGISTRÁT je to vo Vašich rukách 🙏
08. september 2020

Michal

MAGISTRÁT pls o info, nič sa NEDEJE, stav chodníka je rovnaký 😌‼️
22. september 2020

Michal

PROSÍM-E O OKAMŽITÚ NÁPRAVU v mene obyvateľov Ružinova a všetkých slabozrakých 🙏🙏🙏
23. september 2020

Peter Vojtko

Kontaktoval som Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska dúfam, že aspoň oni sa zapoja do riešenia podnetu, keďže zo strany Magistrátu sa ani po 5 mesiacoch nahlasovania NIČ nedeje.
20. október 2020

Michal

Peter niečo nové? zatiaľ sa nič nepohlo k lepšiemu..alebo že by? nešiel som nejaký ten týždeň tadiaľ
03. november 2020

Michal

Je to hamba, stále v dezolatnom stave, dokonca po daždi sa tam tvoria mláky, sme dopadli 🙏 úprimne ľutujem všetkých slabozrakých ak je toto ochota úradov riešiť a pomáhať, zatiaľ čo sa tohto podnetu týka, tak vidimet iba ľahostajnosť a neochotu 😌
29. december 2020

Michal

MAGISTRÁT to ako Vážne si z obyvateľov robíte od augusta srandu???
29. december 2020

Peter Oravec

Magistrat je nefunkcny. Berte to ako fakt.
S pozdravom.
30. december 2020

Peter Vojtko

Podľa mojich informácii chodník nebude opravovať ani Magistrát ani MČ Ružinov z dôvodu, že ho nemajú v správe. Ďalšia vec je, že samotná oprava dlažby by nepostačovala pretože chodník poškodzujú dodávky, ktoré zásobujú obchody. Dodávky chodia po chodníku a tým poškodzujú dlažbu aj priľahlú zeleň. Čomu zodpovedá aj umiestnenie veľkých kameňov na trávniku. Preto je okrem opravy dlažby potrebné, aby boli osadené aj zahradzovacie stĺpiky, ktoré zabránia vjazdu vozidiel a opätovnému poškodzovaniu dlažby. Pokiaľ máte kontakt na mestského alebo miestneho poslanca je potrebné ho kontaktovať a požiadať ho, aby to zahrnul do svojich priorít a on potom loboval za opravu, inak to zostane v takomto stave.
30. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
podľa tohto zoznamu z roku 2018:
https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Zoznam%20komunik%
C3%A1ci%C3%AD%20na%20%C3%BAzem%C3%AD%20hlavn%C3%A9ho%20mesta%
20SR%20Bratislavy.pdf
je Mierová ulica v správe mestskej časti Ružinov.
Mimochodom, podľa toho istého zoznamu je na území Bratislavy 446 (!!!!) nezaradených komunikácii. 30 rokov po boľševikovi je v Bratislave 446 nezaradených, a teda pre samosprávu neexistujúcich, neudržovaných, neopravovaných, magistrátom a mestskými časťami ignorovaných ciest, ulíc, námestí a pod.
Človek si nevdojak kladie otázku: Čo na tom magistráte vlastne robia???
S pozdravom.

Prosím o preposlanie magistrátu.

Prosím o preposlanie magistrátu.
05. január 2021

Peter Vojtko

p. Oravec ten odkaz, ktorý ste zdielali to je zoznam komunikácii v Bratislave. V ktorej mestskej časti a okrese sa predmetná komunikácia nachádza a do akej triedy je zaradená. To, že je v triede komunikácie napísané, že je ,,nezaradená,, neznamená, že ju nemá nikto zaradenú, ale že nebola klasifikovaná podľa príslušnej STN.
Hlavné mesto by malo mať v správe cesty I. a II. triedy, priľahlé chodníky a priľahlú zeleň a i. Mestske časti ostatné komunikácie, chodníky, zeleň... Problém, ktorý má celé mesto je, že niektoré komunikácie a chodníky postaví developer (stavebník ) na pozemkoch mesta, resp. MČ a potom buď neodovzdal komunikáciu mestu, resp. MČ alebo aj chcel odovzdať, ale mesto neprevzalo takúto komunikáciu z dôvodu preukázateľných vád alebo nedorobkov, ktoré by potom muselo mesto na vlastné náklady opravy. Často sa jedná o finančne nákladné opravy, na ktoré nemá mesto prostriedky. A je aj nelogické, aby odfušovanú stavbu mal po každom developerovi opravovať.
05. január 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
ďakujem za Váš názor. Môžete mi však vysvetliť, prečo napríklad ulica Zámocké schody je v tom zozname uvedená ako nezaradená, a skutočne sa aj o túto ulicu magistrát ani mestská časť dlhodobo nestará? Pritom nejde o žiadnu developerskú ulicu, ale o veľmi starú ulicu v centre mesta.
S pozdravom.
06. január 2021

Peter Vojtko

Ja nemám prístup k takýmto informácia, ale pokiaľ Vás to zaujíma môžete využiť zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a adresovať to na mestskú časť aj Magistrát Hlavného mesta. Otázku odporučam definovať:
1. Má Magistrát hlavného mesta BA (mestská časť Staré mesto) v správe komunikáciu Zámocké schody?
2. Ak áno, prečo nevykonáva pravidelnú údržbu komunikácie?
3. Ak nie, kto má v správe túto komunikáciu?
4. Ak nie je určený správca predmetnej komunikácie z akého je to dôvodu.?
Mail adresujete na [email protected] a na [email protected]
Dôležité je odvolať sa na zákon 211/2000 a určite dostanete svoju odpoved (myslím, že na vyjadrenie majú 2 alebo 3 dni, presne nevie).
06. január 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
a načo by som to robil?
Objektívne viem, že napríklad Zámocké schody magistrát ani mestská časť nemajú zverené v správe a jednoducho pre samosprávu Zámocké schody neexistujú. Podnet na rozbitú dlažbu na Zámockých schodoch tu na OPS bol roky. A nie jeden. Ak by v blízkosti Zámockých schodov nestaval developer Vydrice, ktorému stav dlažby na Zámockých schodoch nevyhovoval, tak by tá dlažba nebola opravená ( z iniciatívy samosprávy) dodnes.
Neexistuje jediné svetlo, jediná lampa na Zámockých schodoch, napriek tomu, že podnet na neexistujúce osvetlenie Zámockých schodov je na OPS tiež dostatočne dlho.
Proste, nezaradená ulica (napríklad Zámocké schody) pre samosprávu neexistuje:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/61055/zamocke-schody-osvetlenie-chybajucenedostatocne
Samospráva zo zákona nesmie investovať do majetku, ktorý nemá v správe, resp. nemá zverený. Pri tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/57644/stav-zamockych-schodov-dlazba-burina-spina
to magistrát napísal jasne:
"...bohužiaľ, schody patria medzi nezaradenú komunikáciu. To znamená, že ju nemá v správe ani mesto, ani príslušná mestská časť, avšak zákon nám umožňuje vykonávať údržbu iba na komunikáciách, ktoré v správe máme. Preto v spolupráci s mestskými časťami momentálne pripravujeme proces tzv. pasportizácie komunikácií (ciest, chodníkov a aj schodov), aby postupne všetky komunikácie v meste mali jasne identifikovaného správcu."
Atď, škoda hrach o stenu hádzať...
S pozdravom.
01. marec 2021

Monika Durajkova

podnet je vyrieseny, Komunalny podnik mesta Bratislava dnes vykonal napravu
01. marec 2021

Monika Durajkova

ak mate do buducna nejake podnety, ktore sa dlhsie neriesia, kludne ma kontaktujte
02. marec 2021

Monika Durajkova

kludne na [email protected]
vsetky udaje najdete aj na google
14. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
10. február 2022

Peter Vojtko

Dobrý deň, poškodená dlažba je stále v rovnakom stave.
10. február 2022

Moni Durajkova

poslala som to na Komunalny podnik. Mozu urobit napravu, no kym bude mozne zasobovanie prevadzok, bude to stale to iste. Zial, prevadzky nemaju ako inak byt zasobovane, na ceste stat a vykladat tovar nemozu.
10. február 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
20. marec 2022

Michal

ok rozumiem že prevádzky nemajú ako zásobovať predajne..ale na úkor toho aby autá išli chodníku vyložiť tovar pred dvere predajne budú trpieť chodci a nehovoriac o zrakovo postihnutých ľuďoch... 1. Buď sa to opraví to stavu že sa ľudia nebudú báť ísť týmto úsekom aby nezakopli a nespadli hlavne vo večerných hodinách a prevádzky hold zaparkujú autá z druhej strany ulice a budú o tých pár metrov nosich tovar v rukách 2. alebo necháme autá chodiť po chodníkoch a ohrozovať zdravie ľudí ale to by sa musela zmeniť dlažba, resp taká vozovka ktorá vydrží pohybu automobilov príde mi to strelené.. celé..
20. marec 2022

Michal

prevádzka Víno Levice je ten zasobovač a poškodzovač dlažby??? 🤔 uf no drahé víno na úkor občanov 🚸

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania