Cesta na Kamzík-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý

Dobry den, rad by som touto cestou poziadal Magiatrat BA, aby odstránil stredove dve časti zo spomalovaca na ceste na Kamzik. Okrem horskych cyklistov vyuziva tuto cyklotrasu aj nezanedbatelne množstvo cestnych cyklistov, pre ktorych prejazd cez retarder nie je zrovna najprijemnejsi najma, keď sa clovek pokusa prekonat seba sameho :) Dakujem za vypocutie.

04. máj 2020

Martin Uváček

Skúste zdvihnúť zadok zo sedačky pri prejazde, pomôže 😉
04. máj 2020

Martin

Martin, vy ste asi nikdy nejazdili na bicykli sportovo (aj ked amatersky) :-) O.i. Tie spomalovace tam uz neplnia ziadny ucel, kedze parkovanie v tejto casti bolo, pokiaľ viem, zakazane :-) Pekny den.
04. máj 2020

Peter Oravec

Keď to ide na Špitálskej...
01. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

Kamzík aj oblasť Horáreň Pekná cesta máme zadefinované ako tzv. pomalé zóny, nakoľko sa tu okrem samotných cyklistov na malej ploche pohybuje aj množstvo peších vrátane rodín s deťmi. Tu nie je priestor na rýchlostné rekordy či už cestných alebo horských cyklistov. Ďakujeme za pochopenie.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave
01. jún 2020

Martin

Dobrý deň, pán Páva,

prepáčte, ale Vašu odpoveď a argumentáciu nepovažujem za dostatočnú, skôr za alibistickú. Aký význam potom má, že na spomaľovači, ktorý je o pár metrov nižšie stredová časť chýba a nikomu to nevadí? Ja nie som žiadny Sagan, aby som lámal rýchlostné rekordy, ktoré môžu ohroziť chodcov, resp. deti. Reč je o šliapaní do kopca. Nikto rozumný sa predsa nerozbehne priamo strmhlav dole priamo od bufetov, ale zjazd začne až pri hlavnej ceste (cca pri odbočke k veži).

Bolo by vhodné aspoň vyznačiť zelenou farbou cyklistický pás, pretože určite aj napriek Vášmu zadefinovaniu oblasti pomalej zóny, nie je vhodné aby chodci s deťmi chodili 4-5 v jednom rade vedľa seba, krížom krážom ako stádo teliat. V tomto smere by sa v danej oblasti rozhodne zišli aspoň nejaké edukačné tabule a vizuálne značenie.

Všetko je len o tom, že kto chce, hľadá spôsoby, kto nie, bude mať vždy dôvod, prečo nie...
02. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p.Lapierre,

správne ste poznamenali, že nikto rozumný sa nebude rútiť dole okolo bufetov na bike pomedzi peších. Bohužiaľ máme aj nerozumných návštevníkov a tých aspoň trochu ten spomalovač pribrdzí. Hľadáme pre Kamzík komplexné riešenie aj tohto problému, neostane to tak navždy.

Vďaka za pochopenie,

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania