Ľudové námestie-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Matve 09. mája 2020

Dobry den,
v čase koronokrizy, keď obyčajní ľudia sú doma a nemôžu byť v práci tak sa EKO – podnik verejno prospešných služieb (príspevková organizácia zriadená MČ Bratislava Nové Mesto) dnes ráno o 6 30 pustil do kosenia trávniku na detskom ihrisku na Ludovom námesti motorvou kosacko.
Na dispečingu EKO podniku na otázku,či je ok kosenie trávy o 6 30 mi vysvetlili, že je to úplne normálne, lebo ich pracovný čas začína o 6 00. Na otázku, či by nebolo možne vykonávať nehlučne prace o 6 30, keď sú všetci doma mi odpovedala, že idú podla harmonogramu. Na otázku komu by som mohol navrhnúť iný postup a kto ich riadi, mi vysvetlila, že v súčasnej dobe beží na riaditeľa podniku výberove konanie. Viem, že kosením o 6 30 neporušujú žiadne predpisy, ale predsa len nedal by sa ten harmonogram zmeniť?

01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet sme preverili. Podľa vyjadrenia EKO podniku VPS úsek zeleň nočný kľud končí o 6.00 hod. Kosenie prebiehalo v čase mimo nočného kľudu. Ak má EKO podnik VPS zabezpečiť pokosenie celého Nového Mesta musí niekde začať a tentoraz to bolo Ľudové námestie.

Kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania