Tupého-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Podnety_Bronislavy 09. mája 2020

Nákladné autá jazdia rýchlo a ani zďaleka nedodržiavajú predpísanú max. povolenú rýchlosť 30 km/h. Jedná sa o úsek od začiatku Tupého (od Podkolibskej) po depo, kde práve nad depom sa stavia. Váha bez naloženého kameňa daného vozidla sa pohybuje niekde okolo 15 t a práve plne naložené dosahujú hmotnosť aj cez 35 t. Bavíme sa o nákladných autách, kde komunikácia TUPÉHO je úzka a BEZ chodníka po celej dĺžke. Je tu vysoké riziko kolízie s dôsledkami ujmy na živote peších i cyklistov. Chodci ani cyklisti sa nemajú kam uhýbať týmto veľkým, ťažkým strojom. Na problém sa upozorňuje dlhodobo. Pozor! Cesta slúži peším, cyklistom aj autám rovnako. Do dnešného dňa neevidujeme nevyhnutné vykonanie merania rýchlosti. Podnetom žiadame pravidelné kontroly merania rýchlosti v danom úseku zóny.

28. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
29. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP nemajú zákonné oprávnenie a ani technické vybavenie na meranie rýchlosti idúcich motorových vozidiel. Kontrolu na úseku dynamickej dopravy má v kompetencii PZ.

Bc. Marcela Ťarcha
31. október 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
18. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Za oneskorenú odpoveď sa ospravedlňujeme a podnet postupujeme na riešenie oddeleniu dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania