Mlynské Nivy-Zeleň a životné prostredie-iné


Vyriešený

Tento pravidelne ( roky parkujúci ) žltý expres odťah ( a možno aj doťah vrakov ) začal vypúšťať niečo naviac ako by bolo únosné pre ľudstvo a planétu ✌️ životné prostredie to určite nepoteší

10. máj 2020

Michal

pod ním začal vypúšťať olejo škvrny 😔 STK auta platná ešte 12dní, ročník 90, takže majiteľ by mal zvážiť generálnu opravu alebo vymeniť auto.
10. máj 2020

Michal

zaprší a ide nám to pekne kúsok do kanalizácie. čo e tým vie urobiť oddelenie životného prostredia? 🙏
26. máj 2020

Michal

Takže už je pro-šlá aj STK.. ‼️ Čo s tým vieme urobiť? myslím s tým že odťahové auto, ktoré tu dlhodobo chodí parkovať, bez platnej STK vypúšťa olej alebo inú látku do prostredia. 🆘 Inak 6ty zmysel mi hovorí, že práve on tu vozí všetky tie vraky áut, ktoré tu potom byrokraticky niekoľko mesiacov pracne musíme riešiť aby sa ich podarilo odtiahnuť... len môj názor 🦸
28. máj 2020

Michal

Stanko, pls prečo sa podnet prepol do stavu NERIEŠENÝ?
01. jún 2020

Odkaz pre starostu

Ak sa do 14 dní samospráva nevyjadrí k podnetu, tak sa automaticky prepne do stavu neriešený. Preposielam samospráve, aby sa vyjadrila

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
02. jún 2020

Michal

parkuje, zaberá miesto a znečisťuje veselo ďalej aj bez STK 😴🤔
10. jún 2020

Michal

pls o väčšiu aktivitu. status, vyjadrenie ✌️ všetko po starom, pls upozornite aj majiteľa na prošlú STK, možno si to pri tom vytekajúcom oleji nevšimol 🙏😞
18. jún 2020

Michal

odťahové auto tam ďalej bežné stojí, aj dnes.. pls o urýchlený update čo s tým Ide-me robiť... znie to blbo, ale odťahové auto by potrebovalo odtiahnuť ✌️
18. jún 2020

Ružinov - Prievoz

Zdravím Michal,
Danú odťahovku som nahlásil aj na Okresný úrad BA majitel bude vyzvaný na vykonanie kontrol ak tak neurobí bude vyradené z evidencie.
29. jún 2020

Ružinov - Prievoz

Zdravím Michal,
Práve som dostal odpoved od okresného úradu, že účastníkovi konania nevedia doručiť žiadnu písomnosť lebo nemá v evidencii žiadny trvalý ani prechodný pobyt. Ani cez MČ Staré mesto sa to nepodarilo. Čiže toto bude zjavne další nekonečný kolotoč kedže vozidlo je stále v pohybe.
Ako s tým budú ďalej pokračovať budem informovať ked príde ďalšia odpoveď.
29. jún 2020

Michal

pravidelne tam stojí, aj dnes ráno.. čo s tým ak ho "vymakneme" na tom mieste? pomôže zavolanie policajnej hliadky? 🤔
29. jún 2020

Ružinov - Prievoz

Ja ho tam tiež ráno stretávam cez obed tam zas nieje. Oprávnenie kontrolovať STK má polícia, ale čo urobí keď ju zavoláš vôbec netuším keď tam nebude vodič tak nemajú komu dať pokutu atď.
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, vozidlo preveríme. V prípade, že je vozidlo zaparkované na verejne prístupnom parkovisku, alebo na mieste, kde je to zákonom o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. dovolené, vodiči sa nedopúšťajú žiadneho protiprávneho konania. Pre informáciu Vám však dávame na vedomie nasledovné:

Vraky - staré vozidlá - vozidlá bez evidenčného čísla.
Správca komunikácie Magistrát, prípadne Mestská časť sú povinní zabezpečiť odstránenie starého vozidla, ktoré je odpadom z mestskej a miestnej komunikácie alebo verejného priestranstva v správe mesta alebo mestskej časti, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, ak si túto povinnosť nesplní držiteľ starého vozidla, a to odovzdaním starého vozidla na určené parkovisko, resp. zabezpečuje odstránenie so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti odstránenie starého vozidla. Na takéto vozidlá Magistrát alebo Mestská časť umiestňuje výzvu na odstránenie vozidla v lehote 60 dní v zmysle § 67 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. V prípade, že majiteľ nerešpektuje výzvu, bude vozidlo odstránené na určené parkovisko.

Dlhodobo odstavené vozidlá - dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo, ale nemajú platnú STK a EK.
Samospráva ani mestská polícia nie sú oprávnené skúmať platnosť technickej či emisnej kontroly. Vozidlá s EČV, ktoré nemajú platné tieto kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci PZ, resp. dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo (EČV) sú v kompetencii Okresného úradu - odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy a podnety postúpené na priame vybavenie.

Bc. Marcela Sabinová
25. august 2020

Ružinov - Prievoz

Práve prišla odpoveď z OÚ BA majiteľ vozidla nemá evidovanú žiadnu adresu je bezdomovec čiže mu nemajú ako doručiť výzvu na vykonanie STK/EK.
31. október 2020

Ružinov - Prievoz

Vozidlo by už malo mať plátne kontroly a už som ho aj dlhšie na danom parkovisku nevidel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania