Nevyriešené podnety - Vajnory

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Jančeková 28. apríla 2014

Vážený pán starosta,

vo Vajnorských novinách sme sa s údivom dočítali, že Vajnory vyriešili všetky podnety občanov, nakoľko sa podnetom občanom venujete osobne až po ich vyriešenie.

V júny minulého roku som bola za Vami osobne a kontaktovala som Vás aj prostredníctvom emailu. Mala som na Vás niekoľko požiadavok, s ktorými sme potrebovali pomôcť v našom okolí no nedočkali sme sa.

Išlo o problémy v okolí Tibenského ulice a to:

1. Kôš na psie exkrementy na Tibenského ulici.

2. Odstránenie veľkých kameňov, ktoré lemujú cestu pri dome pani Matulovej a bránia prechodu áut. Kamene naďalej pribúdajú a nie len kamene ale aj kusy betónu z jej záhrady.

3. Odstránenie trávy na výjazde z Tibenského ulice na Uhliskú, ktorá bráni vo výhľade. Je pravda. že tráva bola odstránená no pribudla búda cez, ktorú vychádzajúce aj vchádzajúce autá majú ešte horší výhľad.

4. Cesta na Tibenského ulici je zničená z prechádzania nákladných áut. Žiadali sme opravu cesty aspoň pri domoch č. 3 a 5, kde je cesta vydvihnutá a šúcha sa tam podvozok auta. Ak idú dve autá oproti sebe je nereálne sa tejto bubline na ceste vyhnúť. V lete ste si boli cestu obzrieť a odfotiť, no až do dnešného dňa sa nič neudialo a tak sme si túto cestu znižovali sami lopatami ako sa dalo.

V novinách píšete e o asfaltovaní cyklotrasy Jurava a na cesty, ktoré sú v strašnom stave sa peniaze nenájdu?

5. Pri mojej návšteve sme sa okrem iného bavili aj o problémoch s parkovaním pri zdravotnom stredisku. Povedali ste mi, že za strediskom sa pracuje na parkovisku pre návštevníkov strediska. No po dokončení prác pri dome Richtár sme zistili, že občania, ktorý nie sú obyvateľmi tohto domu tam prístup nemajú. Parkujeme v okolí kde sa dá a stále je to veľký problém.

Ak sa vo Vajnoroch niečo vylepšuje sústreďuje sa to iba v centre. Podľa môjho názoru by ste sa mali zamyslieť nad tým, že aj občania žijúci na začiatku alebo konci Vajnor platia tie isté dane. Alebo my nepatríme do Vajnor?

Myslím, že na vyriešenie našich podnetov ste mali dostatok času, preto čakám na Vašu skorú odpoveď či je naše nekonečné čakanie zbytočné alebo sa konečne pustíte aj do riešenia našich podnetov.

Ďakujem

29. apríl 2014

Jana

Môžem súhlasiť s Vašim názorom, že všetko sa sústreďuje iba v centre, iba v tej časti konštatovania "niečo vylepšuje" .Na druhej strane sú tým vyvolané zápory v neprospech občanov tejto obytnej zóny, ktoré následne toto
"niečo vylepšenie" spôsobuje v kvalite ich života.
02. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Jančeková,

môžem Vás za seba i pracovníkov úradu ubezpečiť, že podnety občanov nám nie sú ľahostajné, nech prichádzajú z ktoréhokoľvek miesta Vajnor a akoukoľvek formou osobne, mailom, telefónom , smskou, cez FB či inak. Vo vajn. novinkách bola zverejnená správa ohľadom portálu www.odkazprestarostu.sk a nie odkazy z iných zdrojov, ale je dobré, že to vyprovokovalo vaše otázky, na ktoré Vám môžem v kľude odpovedať.

Niektoré veci sa dali odstrániť rýchlo, čo sa aj stalo v prípade ak si dobre pamätám pri multifunkčnom ihrisku pre deti, či mládeži na ľadovej plochy, ako aj posunutia kameňov na nespevnenej ceste, či pokosenia, ktoré budeme opakovať.

Čo sa týka kameňov, ktoré po našom prvom zásahu opäť niekto posunul, posunieme ich o pol metra a v prípade, že sa situácia zopakuje a niekto ich dá späť, uvažujeme o ich trvalom odstránení.

Kôš na psie exkrementy je osadený vedľa koša na smetie na ul. Tibenského vo vyústení do ul. Zbrody, o čom prikladáme foto.

Zničenú cestu na Tibenského riešime. Existuje zákonný postup, keďže narábame s verejnými financiami. Ide o nie malú opravu, ale aby bola dobrá a trvalá tak aj časovo aj finančne náročnejšiu, bolo treba schváliť rozpočet na opravu ciest a chodníkov ako celku a dočkať konca zimy a urobiť verejné obstarávanie. Teraz sa skončila súťaž na verejné obstarávanie, ktoré musíme podľa zákona robiť, preto niektoré veci trvajú dlhšie, ale nezabúda sa na ne. Koncom mája začíname s opravami.

Parkovanie za zdravotným strediskom bude sprístupnené, nelegálna značka bude odstránená po dodaní podkladov z magistrátu, lebo aj toto má svoj zákonný proces pri porušovaní zákona investormi, i keď to znie nelogicky.

Pani Jančeková, teší ma, že Vám nie sú ľahostajné problémy našej mestskej časti a verím, že spoločným úsilím sa nám podarí, že budú Vajnory stále krajšie a krajšie a všetkým sa nám tu bude dobre bývať. Čo treba objektívne priznať, že rok čo rok sa našej samospráve darí Vajnory i z malého rozpočtu zveľaďovať, ale skutočne nejde všetko všade naraz šmahom čarovného prútika, či rozhovoru so starostom opraviť a vyžaduje si to, prirodzene, trpezlivosť.

Prajem pekný víkend.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
18. máj 2014

Jancekova

Vazeny pan starosta,
som velmi rada, ze som skoro po roku dostala nejaku odpoved.
Tato odpoved bola sice z Vasej strany opodana tak, ze je skoro vsetko vyriesene a hotove, ale mne to tak v skutocnosti nepripada.
Jedine co bolo v poriadku a ihnedbvyriesene bol plan multifunkcneho ihriska.
Spominany kos na psie exkrementy bol osadeny skoro po roku v den kedy som od Vas dostala odpoved.
Kamene su stale na mieste tesne pri ceste tak, ze dve auta vedla seba v ziadnom pripade neprejdu.
Trava je stale tak vysoka, ze cez nu nevidno za roh ked sa vychadza z Tibenskeho ulice.
Znacka zakaz vjazdu pri zdravotnom stredisku je pre mna zahadou. Neviem ako je mozne, ze si len tak niekto moze postavit znacku kde chce a kedy chce.
Co sa tyka cesty, ta je v stale horsom stave ale viem, ze s peniazmi je to tazke a preto sa snazim byt trpezliva.
Kazdopadne, dakujem za to, co ste do teraz dali do poriadku a aj to co este planujete dokoncit.
20. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V prílohe Vám zasielam aktuálne fotografie o odstraňovaní vysokej trávy na rohu Tibenského.

Taktiež Vám oznamujem, že údajného pôvodcu, ktorý dal kamene a kusy betónu na účelovú komunikáciu medzi ul. Zbrody a Tomanova sme vyzvali na ich odstránenie.

Firmu VI Group s.r.o. sme požiadali o odstránenie značky pri ZS na spoločnom rokovaní, ale aj listom. Zároveň sme postúpili podnet správcovi dopravného značenie Hl. mestu Bratislava.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania