Terasa vinotéky na Kresánkovej 9


V riešení
meno
Olga Bosko 12. mája 2020

Pekný deň prajem,
rada by som poukázala na Vinotéku Longitál - predajňu vína na Kresánkovej ulici 9.
Tento objekt je predajňa vína, žiadna reštaurácia ani bar a majiteľ z tohto priestoru robí verejnú reštauráciu so sedením ako v obývačke. Pokiaľ viem, nie je povolená terasa k tomuto objektu. Neustále tam vysedávaju ľudia, ktorí tam sú do neskorých hodín a rušia obyvateľov okolitých domov. Na majiteľa je pravidelne volaná hliadka pre porušovanie otváracích hodín.
A teraz si tam robi majiteľ obývaciu izbu priamo pod balkónmi okolitych domov, čím narúša žitie obyvateľov... A myslím, že ani nie je dodržané nariadenie vlády.
Ďakujem.

09. august 2020

Janette

Dobry den prajem, na Kresankovej 9 v tzv. Novom Bratislavskom Centre v lokalite Dlhe diely sa nachadza Vinoteka Longital. V tomto NBC je kumulovane velke mnozstvo barov, restauracii a obchodov, ci detske ihrisko. Na tejto malej ploche je koncentracia velkeho mnozstva emisie hluku a vibracii pre nas uzivatelov tohto polyfunkcneho objektu. Ziadam v mene exponovanych vlastnikov, resp. obyvatelov tohto Centra, aby ste riesili tento problem a Vinoteke okamzite zamedzili uzivanie terasy (foto v prilohe), ktoru nemaju podla mojich informacii ani povolenu (vzhladom na velmi nizku vzdialenost od bytov obyvatelov bytovych domov na Kresankovej ulici) a ktora nas tymto obtazuje hlukom pocas celeho dna a aj v hodinach nocneho kludu. V pripade neriesenia problemu, spiseme peticiu a obratime sa na magistrat.
09. august 2020

Olga Bosko

Vinoteka, je obchod na predávanie liehovín. Majiteľ si pred obchodom vyhradil priestor, čo by nevadilo, ale každý deň tam vysedávajú štamgasti do neskorých hodín, rušia nočný poriadok, je to priamo pod oknami bytov, kde sa ozýva každé slovo. Nerešpektuje zatváracie hodiny, mal by mať otvorené do 20:00 ako mal uvedené na otváracích hodinách, ako obchod. Nanosil si pred obchod sedacie súpravy, dokonca už vysoký stôl s barovými stoličkami. Hostia sú tam nie zo sídliska, ale každý, kto príde, si berie taxi a odchádza domov až po výzve policajnej hliadky.
Myslím, že neprospieva kľudu a spokojnému bývaniu obyvateľov tohto objektu. Neustále popíjanie, hlúpe reči a fajčenie priamo pod oknami je nevyhovujúce a škodlivé.
Poprosím o prešetrenie a skončenie tohto neduhu pre obyvateľov.
Ďakujem.
12. február 2021

Max

vzhľadom na opakované porušovanie aktuálnych protiepidemických opatrení, /rozlievanie.vína, následne postàvanie a popíjanie skupiniek osôb bez rúšok/ požiadam admina o znovuotvorenie podnetu, zaslanie nielen samospráve ale aj na RUVZ. Ďakujem.
12. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
17. august 2022

Tomas Simcak

Dobry vecer, Vinoteka je stale otvorena, popijanie, fajcenie pod oknami, aky je momentalny stav riesenia? Je podla MsP vsetko v poriadku? Co dalsie podniky na Kresankovej 7 priamo pod oknami ( Pivaren Lajko a Cukraren Kaficko, rodicia sedia na pive a deti vrieskaju do 22tej a dlhsie? Maju povolenie na terasy, ak ano ako je mozne ze tych stolov tam je coraz viac?
Je v poriadku predavat alkohol po 22 a ludia sedia na namesti Kresankova a robia hluk?
Prosim o urgentne preverenie. Dakujem
18. august 2022

Olga Bosko

Cukráreň, pizza, dve reštaurácie, vínotéka, toľko podnikov na jedno malé námestníčko a detské ihrisko, kde decka vreštiq do 23.00 hod.bezprizorne bez dozoru rodičov, lebo si sedia v podnikoch ? Nie je normálne. Všetko čo si pri stoloch ľudia povedia je ako by sme ich mali doma v obývačke. Všetko je počuť. Opilci a nevedia chodiť na potreby domov ale kľudne to nechajú pred vchodom do domov, vykali, ošťaté a ogrcané. Myslím, že každý má právo prísť domov po celom dni a mať klud a nie prísť domov a byť ako v blázinci. Samy rev , krik a počúvať oplzlosti a cigaretový dym dýchať. Vínotéka sa celkom unormálnila, zatvára po 22.00 a sú ako tak ticho. Ale to nemusí byť stále. Plus dva obchody v okolí ozaj ako na železnici. Treba riešiť túto situáciu. Samé podniky, ale otázku ako bývať v takýchto domoch sa nikto nestará. V obytnej zóne toľko toho nepatrí.
18. august 2022

Tomas Simcak

Dufam ze sa k tymto skutocnostiam vyjadri aj MsP, vcera o 00:30 v noci sa na namesti Kresankova polijalo pivo z plastovych poharov ktore im capuje v pivarni Lajko, kde je otvaracia doba do 22:00,viacero skupiniek rovno pod bytmi, dnes cely den vrieska skupina ukrajinskych deti, rodicia sedia denne v pivarni a cukrarni, nikoho to nezaujima ze tu ziju aj ludia co maju doma male deti a platia dane Karlovke a tuto bezohladnost a aroganciu by uz konecne mohol zacat niekto riesit. V byte priamo na cukrarnou Kaficko zije mlada rodina s novorodeniatkom, byvat tam musi byt peklo.
19. august 2022

Olga Bosko

Co je naveĺa, tak masážny salón vedľa pizze už má stoly od rána 9.00 hod. vonku rozložené. To máme ďalšiu kaviareň v priestore? To už je snáď drzosť. Rada bybsom bola, abybsa tu preverili tieto podniky a postaralo sa o nápravu.
19. august 2022

Olga Bosko

Co je naveĺa, tak masážny salón vedľa pizze už má stoly od rána 9.00 hod. vonku rozložené. To máme ďalšiu kaviareň v priestore? To už je snáď drzosť. Rada bybsom bola, abybsa tu preverili tieto podniky a postaralo sa o nápravu.
19. august 2022

Tomas Simcak

Je 19:37 a vyzera to na namesti ako v Zoo, prevadzkovy poriadok ihriska je do 19:00, je to tam jasne napisane, moze konecne MsP zasiahnut a oboznamit rodicov, ktori denne sedia na terase pri pive,aby si svoje nevychovane detiska posadili vedla seba do krcmy a neobtazovali ludi byvajucich v okoli Namestia Kresankova? Byvam na stvrtom poschodi, mame tyzdenneho novorodenca a v tomto hluku nezaspi dospely clovek nie to este novorodenec. Vyhotovil som obrazovy zaznam, ktory pojdem odovzdat na policii, kludne pojdem podat podnet aj kazdy den, uz mam toho dost trpiet primitivnych rodicov co vypustia deti a chlastaju pivo
07. september 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania