Nečinný magistrát - smetisko na mestskom pozemku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Ondrej Fischer 29. apríla 2014

Na pozemku v mestskej časti Ružinov sa usídlil bezdomovec ktorý tu vybudoval smetisko. Mestská časť tento problém dlhodobo nerieši. Navyše tu konkrétna osoba na parcele 15469/2 pácha trestný čin marenia súdneho rozhodnutia a nikto s tým nič nerobí. So susedmi sme už pomaly zúfalí, z pozemku sa šíria potkany ktoré zamorujú okolie. p. Pekár sa pred voľbami prezentuje ako rekonštruuje športoviská a pozemok v značnej hodnote necháva chátrať a demolovať.

29. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Vážený pani Fischer,
Mestská časť Bratislava – Ružinov nesúhlasí s Vašim tvrdením, že tento problém dlhodobo nerieši a nikto s tým nič nerobí.
Mestská časť Bratislava – Ružinov v minulosti priebežne podnikala a aj v súčasnosti naďalej podniká vlastnými silami a prostriedkami v rámci svojich zákonných možností, v maximálnej možnej miere všetky právne kroky k tomu, aby došlo k náprave danej nehnuteľnosti.
Odôvodňujeme to najmä tým, že zo strany Mestskej časti Bratislava – Ružinov bol ešte v roku 2008 podaný návrh na vypratanie uvedenej nehnuteľnosti. Následne bol vydaný rozsudok Okresného súdu Bratislava II, ktorý zaviazal povinného vypratať danú nehnuteľnosť. Keďže povinný odmietol túto povinnosť dobrovoľne splniť, tak bol zo strany Mestskej časti Bratislava – Ružinov súdnej exekútorke podaný návrh na vypratanie nehnuteľnosti podľa
§ 181 a nasl. Exekučného poriadku. Podotýkame, že samotná réžia vedenia exekučného konania je na štátom určenej a splnomocnenej osobe a nie v réžii Mestskej časti Bratislava – Ružinov. Iba takejto osobe v tomto prípade vyplýva možnosť vykonania núteného výkonu súdneho rozhodnutia a nie Mestskej časti Bratislava – Ružinov.
Mestská časť Bratislava – Ružinov v súčinnosti so súdnou exekútorkou prijíma všetky právne kroky k tomu, aby v krátkom čase došlo k vyčisteniu a k deratizácii danej nehnuteľnosti do súladu s pokojným občianskym spolunažívaním.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
29. apríl 2014

Ondrej Fischer

To je vsetko v poriadku pozrite sa prosim na datumi rok 2008 zaciatok - 2014 sucastnost neviem ci to je ok...?
30. apríl 2014

Flego

Dúfam, že toto je len žart, pretože čo je to za štát ak slušný občan musí strpieť obťažovanie a 6 rokov sa s tým nedá nič robiť.
30. apríl 2014

Ondrej Fischer

Nie bobuzial to nie je zart zobral som si dost vysoku hypoteku a dufal som ze s tym mesto nieco spravi ale bohuzial nic sa nedeje stale je to horsie.... Potkany mi behaju po pozemku hodnota nehnutelnosti je devalvovana smetiskom.....):
22. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dnes 22.05.2014 v čase o 10:00 hod. sa konala obhliadka pozemku na Výslní v Bratislave za prítomnosti pracovníkov Ružinovského podniku verejnoprospešných služieb, a .s., zamestnancov Mestskej časti Bratislava – Ružinov, zamestnanca Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy a súdnej exekútorky. Uvedená obhliadka sa konala za účelom dohodnutia realizácie vypratania nehnuteľnosti po technickej stránke. Na miestnej obhliadke bol prítomný aj povinný, ktorý prisľúbil spoluprácu so súdnou exekútorkou, že si bude uvedený pozemok postupne vypratávať sám. Zo strany Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb, a .s. mu bude na tento účel pristavený kontajner. Vypratanie uvedenej nehnuteľnosti bude zrealizované v blízkej dobe..




Tatiana Baáriová, kancelária starostu
28. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pozemok bol vyprataný.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.