Blokovanie kontajnerového stojiska na Špieszovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení

OLO uz dlhsiu dobu neodvaza separovany odpad na sklo, lebo pred kontajnermi parkuju auta. Niekedy tam parkuju aj tri auta vedla seba, cim blokuju aj vchod k zastresenemu kontajnerovemu stojisku. Neviem, ci auta porusuju nejaky dopravny predpis, lebo tam pravidelne parkuju aj auta MiU Karova Ves, resp. VPS.
Prosim o vyznacenie zakazu zastavenia na tomto mieste.

20. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Takto parkujúce vozidlá porušujú zákon o cestnej premávke č.8/2009 Z.z. § 25 písm. (n; a (u. Nakoľko obmedzujú aj výjazd z priľahlého parkoviska a zamedzujú prístup k trafostanici a kontajnerovému stojisku.

Na základe vyššie uvedeného je jasné, že vozidlá porušujú zákon. Prípadne ďalšie dopravné značenie by bolo duplicitou. Preto odporúčame občanom v takýchto prípadoch volať mestskú políciu.

S úctou

Mgr. Marek Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie správy budov
20. máj 2020

Jaja

Mestska policia odtiahne auto a OLO zatial pocka, nie?!?!
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA IV popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel v tejto lokalite v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
05. marec 2021

JMC

Mestska cast odporuci volat MsP, ked auta porusuju predpisy, ale prave jej auta tam tiez stavaju. Mozno by ste mohli ist prikladom...
05. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
21. september 2022

Jaja

Špieszova-Cesty a chodníky-iné

Poprosili by sme o vyznacenie vodorovneho znacenia zakaz statia/zastavenia (=zlta ciara) pred smetnymi kosmi na sklo. Permanentne tam stoja zaparkovane auta a smetiari potom nevynasaju tieto smetiaky.
Vdaka
21. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. november 2022

Jaja

Dobry den, mame nejake nove info k tomuto podnetu? Situacia sa vobec nezlepsuje, skor naopak-niekedy uz parkuju auta v trojrade….A OLO auta maju celkom problem… a nielen OLO. Dala by sa tam namalovat ta zlta ciara na zem? Vdaka za info
20. november 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
20. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania