Vetvová-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Elena 20. mája 2020

Uvedené auto stojí dlhý čas bez pohybu (zrejme počas celej karantény, min. posledný mesiac) na rovnakom mieste a tým zaberá parkovacie miesto obyvateľom domu na Vetvovej 1, ktorí potom nemajú kde zaparkovať svoje autá.

21. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet preveria inšpektori verejného poriadku. Dovoľujeme si však upozorniť, že v prípade, ak má auto platnú TK a EK a na vašej ulici nie je vyhradené rezidentské parkovanie, majiteľ auta jeho umiestnením neporušuje žiadne predpisy.
O výsledku vás budeme informovať.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
22. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa zistenia inšpektora verejného poriadku ide o nové auto. Nevykazuje žiadne známky vraku, nevyteká z neho olej, ani inak neznečisťuje verejné priestranstvo - nevzťahuje sa naň teda zákon o odpadoch, na základe ktorého by ho mohla mestská časť nechať odstrániť.
Auto nie je prekážkou na komunikácii, ktorá by bránila priechodnosti komunikácie.
Keďže na mieste, kde atuo parkuje, nie je vyhradené rezidentské parkovanie, neporušuje ani zásady parkovacej politiky v Starom Meste - a teda parkuje na tomto mieste celkom legálne.
Mestská časť nemá žiadnu možnosť nechať auto odstrániť.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
07. apríl 2021

Elena

Už rok aj štvrť parkuje toto vozidlo na verejnom priestranstve a blokuje tak parkovacie miesto pre obyvateľov, ktorí v tejto lokalite bývajú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania