J. Cígera-Hronského-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Jozef Štefánik 23. mája 2020

Dobrý deň,
neviem aké sú možnosti, resp. plán kosenia v mestskej časti Nové mesto, ale od Račianského mýta smerom na okolité ulice je trávnik taký, ako na foto,cca 30 cm tráva.Nemusím písať, že následne je tráva plná otravného hmyzu a odpadu. Mesto už aj začalo kosiť pred cca 1,5 týždňom, ale nepokračuje ďalej. Toto sa opakuje stále = služba nie je realizovaná včas. Osobne mám už toho plné zuby a asi budem musieť kúpiť kosačku a aspoň v blízkom okolí to pokosiť sám, len mám mentálny problém to urobiť, keď som videl nárast dane z nehnuteľnosti takmer o cca 90%. Takže prosím mestom, aby sa staralo o zeleň tak, ako je potrebné. Nehovorím už o neošetrených stromoch. Osobne som ochotný zúčastniť sa aj nejakej brigády, ak niekto = mesto zabezpečí odvoz biologického odpadu a rovnako aj náradie.

28. máj 2020

Jozef Štefánik

Dnes 28.5.2020 ráno začali na našej ulici (JCH) s kosením. Predpokladám, že vzhľadom na aktuálny stav môjho podnetu: "zaslané samospráve" + "Zodpovednosť za riešenie: určuje sa", sa dnešné kosenie začalo v zmysle náhody, resp. nejaké nie šťastne nastaveného plánu kosenia. Prepáčte, že som negatívny, aj napriek tomu, že sa vlastne odstránil dôvod podnetu, ale táto situácia sa opakuje pravidelne každý rok (niekoľko krát do roka). Držím mestu palce, nech sa toto pravidlo zmení.
28. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Podnet sme preverili a požiadali o vyjadrenie EKO podnik VPS. Zverejňujeme odpoveď:
Kosenie v okolí J.C.Hronského sa uskutočnilo 6.-9.4.2020. Kosenie celej Mestskej časti BANM trvá osem týždňov. V stredu 20.5.2020 sa začalo druhé kosenie. Postupujeme od Račianskeho mýta smerom k spomínanej lokalite.

Kancelária starostu
28. máj 2020

Jozef Štefánik

Ďakujem za Vašu odpoveď.
Ako som písal skôr, nepoznám systém, ako to funguje...či EKO podnik VPS zamestnáva limitovaný počet osôb a preto 1 cyklus trvá 8 týždňov alebo je to na základe nejakej zmluvy s firmou, ktorá kosenie realizuje, ale to, na čo som sa snažil poukázať je, že v období intenzívneho rastu tráv a rôznej zelene (jar), ktorú je potrebné udržiavať kosením, je 8 týždňov dlhá doba na to, aby sme ako obyvatelia tejto časti mesta nepociťovali určitý diskomfort. Možno by sa cyklus nemal určovať podľa parametra času, ale výšky trávneho porastu. Každopádne som rád, že sa to dnes podarilo. Pekný deň želám.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania