Katastrofálna cesta - Hraničná

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ondrej 02. mája 2014

Chcel by som upozorniť starostu na dezolátny stav cesty na Hraničnej ulici. Nakoľko je to v lokalite, kde denne prejde veľa áut, či už obyvateľov priľahlých bytov a rodinných domov, alebo ľudí prichádzajúcich za prácou do okolitých firiem, sa cesta poškodzuje o to častejšie. Asfaltom polátané diery sa odkrývajú, vydúvajú a tvoria vozovku ťažko prejazdnú. Po daždi v nich ostáva voda, ktoré prechádzajúce autá rozstrekujú na chodníky a okolo stojace autá.
Osobne si myslím, že spomínaná cesta by potrebovala nákladnú generálnu opravu celej vozovky na celom úseku a nie iba zalievať jamy.
Dobré je aj povedať, že správca cesty pred nedávnom namaľoval nové čiary, ale opäť len na rozbitú cestu a tak, aby sa auto vyhlo výtlku, musí často krát prejsť do protismeru.
Síce jamy tvoriace prekážky spomaľujú premávku, čo je na druhej strane v obytnej zóne výhoda, ale to by sa dalo na novom asfalte docieliť aj iným spôsobom. Retardérmi a značkami obmedzujúcimi rýchlosť.
Ďakujem za možnosť podať podnet a dúfam že neostane bez povšimnutia.

02. máj 2014

Roman

Ondrej, NA BETON, ze zostane bez povsimnutia, prip. napisu, ze im to nepatri, ale patri Magistratu, ten odpovie, ze VUC, ta, ze predsa len Ruzinovu a po roku bude podnet oznaceny ako NERIESENY. Uchylna struktura spravy tohto maleho mesta, ktore sa spravuje komplikovanejsie ako New York. K veci - povrch tej cesty je vskutku brutalny. A uz roky. A nic. Ta ruzinovska samosprava to je proste jeden spolok nemoznych individui, ktori sa nestaraju o nic, ale vedia fantasticky odovodnovat PRECO sa nestaraju. Na jesen mame volby, Nezabudajme.
09. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Hraničná ulica je v správe magistrátu hlavného mesta, z tohto dôvodu tu nemôže opravy vykonávať mestská časť Ružinov. Túto komunikáciu by však mal opraviť investor projektu Bergamon, ktorý by sa mal realizovať v areáli NAD na konci Hraničnej ulice.

Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov
12. máj 2014

Viva

RE: Roman

A bude ešte aj horšie ...
:-(
06. august 2014

Marclucpicard

Jazdil som tade denno denne, a je to fakt katastrofa.
A spomínaný projekt Bergamon postaví developer o 10 rokovtak to budeme dovtedy čakať na opravu cesty?
Nechápem postoj magoriátu, nech to opravia a následne dajú preplatiť developerovi a hotovo.
12. marec 2016

marclucpicard

Prešli už takmer dva roky a takmer nič sa nezmenilo respektíve niečo predsa, je tam ešte viacej jám ako pred 2 rokmi :-\
08. apríl 2016

Anonymný užívateľ

Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov,
zase výhovorky, že akože developer a tzv. vynútené investície. Ale kedy!!!?
Dnes som tadiaľ prechádzal autom.
Že cesta? Však to je úplný škandál!!
15. február 2017

Igor Ducar

Výtlky na Hraničnej ulici

Viacero výtlkov na Mierovej ulici ohrozujú majetok občanov. Je nutná oprava a následná komplexná rekonštrukcia celej ulice.
16. september 2017

Peter Kadnár

Spominali ste, ze cestu mal opravovat Bergamon - projekt odkupila firma YIT. Cesta je v katastrofalnom stave uz dobrych par rokov a nikto sa nehlasi k jej oprave. Kedy planuju vykonat opravu cesty a v akom rozsahu? Je to pravne podchytene? Projekt uz zacali stavat, ale s cestou sa nic nedeje ... Cesta na Hranicnej je asi najhorsia cesta v Bratislave, kde pomoze len generalna oprava vozovky. Cesta ohrozuje majetok a zdravie kazdeho, kto po nej jazdi a jej havarijny stav by sa mal okamzite riesit resp. uz sa davno mal!
17. september 2017

Anonymný užívateľ

Peter, mám strach, že pokiaľ neskončia developerské manévre v okolí, tak cestu nebude nikto rekonštruovať. Je to už pravidlom: Mlynské nivy pri AS, Bajkalská pri budúcom štadióne, ...
21. november 2018

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Ulica dostala nový povrch vozovky.
Podnet je vyriešený.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania