Potočná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martin Bak 26. mája 2020

Dobrý deň
Parkovanie pod lesom na Potočnej ul. je čoraz väčším problémom, dopravné riešenie tohto priestoru nie je dobré a jeho zmenou by sa dalo získať niekoľko ďalších parkovacích miest.
Bolo by lepšie ak by sa autobus otáčal nie na začiatku parkoviska ale vzadu tak, že posledné dve parkovacie miesta (jedno z nich dnes ZŤP) by boli zrušené a ten priestor by bol prejazdný na otáčanie/výjazd.
Tým by sa na začiatku parkoviska tam kde sa dnes autobus točí mohli vytvoriť nové 2-4 miesta plus po pravej strane za značkou zóna kde dnes tiež žiadne vyznačené miesta nie sú.
Magistrát by mal vyriešiť aj pozdĺžne parkovanie pod zónou pretože dnes sa tam parkuje živelne a treba tomu dať pravidlá - vyznačiť kde a ako správne parkovať, alebo dať zákaz.
S pozdravom

27. máj 2020

Miroslav Daniš

Chce to "len" dve veci - aby ľudia už konečne začali dodržiavať pravidlá, nariadenia, vyhlášky, nehľadeli len na svoje egoistické záujmy a rešpektovali potreby a požiadavky aj "druhej strany barikády", neriadili sa heslom - ja som šofér, kto je viac a s pokorou pristupovali aj k ochrane prírody a životného prostredia (lebo vonkoncom sa to netýka len parkovania na Potočnej, ale už pomaly vo všetkých našich lesoch, Lesopark nevynímajúc, kde sú, bohužiaľ, autá nadrzovku odparkované koľkokrát hlboko v lese aj na zastrčených lesných chodníkoch, napr : https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/90420/popolna-parkovanie-problemove?ref=288679526515903900552871HDsT4kNQ2BKP447nN9nao69PKS8
a aby tí, ktorí sú za veci verejné zodpovední a majú kompetencie, konali operatívne, rázne a rozhodne a v súlade s nastavenými pravidlami problémy riešili a vyriešili.
29. máj 2020

Juraj

Na Potočnú premáva MHD každú polhodinu, aký je dôvod prísť tam autom? A robiť nejaké zmeny kôli zopár parkovacím miestam je nerentabilné.
29. máj 2020

Miroslav Daniš

Súhlas. Lenže to treba vysvetliť tým vodičom. Myslím, že tu náš optimizmus končí. Ich "priority" sú úplne inde. Bohužiaľ...
29. máj 2020

Miroslav Daniš

A ešte dovetok - nie je zapratané autami len to parkovisko a niekedy na drzovku až tak, že MHD tam už ani nechodí, keďže autobusák sa nemá kde a ako otočiť. Už je cez víkendy zaprataná pomaly celá Potočná (skoro až po Zajace) a aj nová ulica, ktorá tam "zhltla" záhrady, lúky, stromy...
29. máj 2020

Štefan

určite nič nemeniť, takto je to tam super. za 10min si tam od Billy. čo sa tam trepať autom nechápem. zmazať podnet irelevantný.
03. jún 2020

Rasto

martin to s tym zrusenim miest pre TZP si nemyslel vazne, vsak? za prve norma urcuje ich pocet a za druhe ti ludia maju vazny problem a este im stazime zivot?
03. jún 2020

Martin Bak

Zmyslom tohto podnetu je upozornit na to, ze (i) priestor parkoviska sa da riesit lepsie - t.j. s vacsim poctom miest - pri zachovani otacania autobusov aj parkovania pre ZTP (@Rasto, ak by sa autobus tocil vzadu, ZTP miesto sa premiestni inde) a (ii) treba vyriesit rezim pozdlzneho (ne)parkovania pod zonou. Cize maximalizovat vyuzitie parkoviska a nastavit pravidla parkovania pod nim.
04. jún 2020

Miroslav Daniš

Ad Štefan : podnet je práve relevantný, pretože x % "vodičov" nechápe. A asi ani nikdy nepochopí, že autom sa nemusia dotrepať priamo na lúku, k ohnisku, "na Lomničák"... Viď zverejnený projekt Štrbského plesa. Keď "sa dá", tak pôjdu bez akýchkolvek rozpakov a zábran svojím autom "do prírody". A MHD, (potenciálne) záchytné parkoviská, peší presun, ochrana prírody a životného prostredia... sú pre nich len kategórie zo slovníka cudzích slov.
Alebo ináč - pre nich je to teoreticky možné, ale v praxi sa nepoužíva.

Takže problém je, treba ho riešiť...
11. jún 2020

Miroslav Daniš

Mrzí ma, že to občas dopadne aj tak, že podnet "získa" status NERIEŠENÝ. Podnet je občanon dávaný preto, aby sa ním niekto kompetentný zaoberal a hľadal možnosti jeho riešenia. NERIEŠENIE nie je riešenie.

V poslednom svojom prejave pani prezidentka z pozície najvyššieho ústavného činiteľa nás o.i. vyzvala k občianskej angažovanosti a statočnosti v zápase o lepšiu podobu Slovenska. Mnohí z nás sa o to snažia (a samozrejme sa snažili aj dávno predtým), pretože im rozhodne nie je ľahostajné, ako to s našou krajinou vyzerá, a to aj na komunálnej úrovni. Vážim si pani prezidentku a som nesmierne rád, že aj takto podporila úsilie všetkých tých, ktorí na poli tohto „boja“ sa nezištne snažia o tú lepšiu podobu Slovenska nie pre seba, ale pre nás všetkých.

Preto by som chcel dúfať, že nikoho, komu na veciach verejných záleží, nenechajú jej slová ľahostajnými a hlas pani prezidentky ako i hlas občana (predovšetkým) ostane vypočutý...

Jedine, že by na tom niekomu nezáležalo...
11. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. jún 2020

Martin Bak

Tento podnet je moj treti na tuto temu. Vysledkom 1.podnetu bolo ze Magistrat zriadil oficialne parkovisko, co bolo aj predmetom podnetu. 2.podnet Magistrat oznacil za neopodstatneny, ale sam neskor dosiel na to ze opodstatneny bol, ked na cestu pod parkoviskom umiestnil tabule s vyzvou na neparkovanie. Tento 3.podnet cieli na dosiahnutie trvaleho riesenia. Snad sa to podari, pockajme na odpoved.
03. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie dopravného inžinierstva uviedlo nasledovné:
Bol spracovaný nový projekt organizácie dopravy so zmenou rozmiestnenia parkovacích miest v zóne na Potočnej pod lesom. Taktiež bola riešená aj komunikácia Potočná osadením zvislého dopravného značenia č. 270 „Zákaz zastavenia“ a 271 „Zákaz státia“. Projekt bol predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy na odsúhlasenie Krajskému dopravnému inšpektorátu. Po odsúhlasení bol projekt postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácií magistrátu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. december 2020

Martin Uváček

Zatiaľ som žiadnu úpravu parkovania nepostrehol. Biele značenie otočky a parkovania už takmer nevidno.
04. jún 2021

Anton Benčič

Dobrý deň,

Aj keď teraz mierne ubudlo návštevníkov lesa- milovníkov prírody, tak stále byva preplnene parkovisko. A pritom sú tam rezervy na vytvorenie parkovacích miest. Komunálni politici by mali riešiť tento problém.
Rieši to niekto ?
A.B.
07. jún 2021

Anton Benčič

Riešením by mohlo byt aj plne využitie mestskej parcely 5386/2 na parkovacie účely. Významnú časť parcely si svojvoľne zabrala súkromná osoba, ktorá vlastní priľahlý rodinný dom a to na úkor verejného záujmu. Na neoprávnene zabranej časti pozemku by sa mohlo vytvoriť až 15 parkovacích miest pre obyvateľov Rače.
A.B:
12. júl 2021

Tomas

Dobrý deň, v súvislosti s novým značením parkovacích boxov sa chcem opýtať samosprávy, či ide o omyl alebo pokračujúci diktát autofašizmu a ďalšie miesto, kde budú peší a cyklisti zakopávať o zaparkované autá, vzhľadom k tomu že ste nám týmto ukrojili 50% šírky cesty. Prosím o preposlanie podnetu a odpoveď samosprávy.
12. júl 2021

Martin Bak

Tomáš, zmyslom podnetu bolo upozorniť na doterajšie nelogické vyznačenie parkovacích miest, pretože v rámci daného priestoru sa dalo dosiahnuť navýšenie počtu parkovacích miest - bez obmedzenia kohokoľvek (autobus, bicykle, peší). Z Vašej fotografie sa naozaj javí že tie parkovacie miesta sú vyznačené "do cesty", možno je ale súčasťou projektu aj očistenie pravej krajnice cesty pod stromami so zachovaním jej šírky - nechajme sa prekvapiť. Ak je to parkovanie na úkor bezpečnej šírky cesty, je to samozrejme nezmysel.
12. júl 2021

Tomas

V tom prípade malo byť prv vyčistenie krajnice a potom vyznačenie boxov. V každom prípade nezdieľam váš optimizmus. Poznám viac miest kde z chodníka vytvorilo mesto oficiálne parkovisko a chodci nemajú kadiaľ prejsť a veľa miest kde toleruje parkovanie na chodníkoch. Jeden veľký bordel a Kocúrkovo.
12. júl 2021

Tomas

Mimochodom, trochu dlhá doba na vyriešenie relatívne jednoduchej situácie. Myslím že váš podnet má samospráva na háku.
21. január 2022

Anton Benčič

Parkovisko na konci Potočnej ulici býva stále beznádejne plne , a už aj cez pracovne dni podvečer, Prečo samospráva nezakročí a nezoberie si spať svoj pozemok, ktorý jej podľa katastra patri, aby sa rozšírilo parkovanie o ďalších 15 miest?? Pekne je to vidieť na mapke katastra, koľko súkromná osoba odkrojila z parkoviska.
25. január 2022

Martin Bak

V rohu parkoviska bol najnovšie vodiacimi obrubníkmi odkrojený priestor, ktorý mohol slúžiť na 4-5 parkovacích miest. Priestor pritom nemá žiadne iné využitie a nebráni otáčaniu vozidiel MHD. Je chvályhodné že je snaha tu vytvoriť regulované parkovanie vrátane novo osadených zákazov zastavenia na Potočnej ul. pod parkoviskom, ale realizácia zostáva katastrofálna.
05. február 2023

🌳

V nadväznosti na predchádzajúci Martinov komentár - zrejme kvôli nedávnemu budovaniu kanalizácie na tejto ulici sú teraz vodiace obrubníky odsunuté na okraj, čiže neplnia žiaden účel. Prosím o riešenie - napr. odvoz a využitie inde, keďže ich pôvodný účel bol záhadný.
05. február 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania