Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Jana 02. mája 2014

vodiči nedajú šancu mamičkám s vozíkmi a starým ľuďom s paličkami v tejto lokalite, aj keď vedia, že je to obľúbené miesto na prechádzky, preto sú tam aj zábrany, pretože vodiči stáli az na tráve, len aby náhodou nemuseli urobiť zopár krokov so vchodu domu. Je to arogantné a netolerantné, pretože priestor 1,5 m v tomto prípade tam nebol dodržaný. Aké kompetencie a prácu má mestská polícia?

02. máj 2014

q

ak stoja na trave, volajte mestsku policiu. oni to sami nebudu riesit, aj keby tam mali pochodzku. pokial im to niekto nenahlasi, su hluchi a slepi, tito mestski "policajti".
06. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obecná polícia je poriadkový útvar pôsobiaci pri zabezpečovaní obecných vecí verejného poriadku. Jej činnosť je upravená zákonom č.564/1991 Zb. o obecnej polícii. Základnou úlohou v oblasti cestnej premávky (§3, písm. f, bod. 2) je aj výkon dohľadu na dodržiavanie všeobecných ustanovení zákona o cestnej premávke, ktorými sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel. Státie vozidiel na chodníku je v zákone o cestnej premávke dovolené, ale za podmienky, že ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5m. Kontrola tohto ustanovenia je v kompetencii mestskej polície, v prípade že vodiči porušujú toto ustanovenie zákona, požiadajte políciu na tel. čísle 159 o výkon dohľadu. V prípade nespokojnosti s prácou mestskej polície kontaktujte jej zriaďovateľa - hlavné mesto SR Bratislavu.
Aj tento podnet bude mestská časť samozrejme tlmočiť veliteľovi MsP so žiadosťou o zvýšený dohľad.

Mestská časť Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania