Mlynská-znečistené jazero

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Miloš 30. mája 2020

Dobrý deň,

1.
V Devínskej je krásne jazero, ale čoraz viac zarastá a zadná časť sa už mení na močiar (fotka je staršia a ilustračná, ale aj na nej to vidno). Táto časť jazera pomaly už aj zapácha, je potrebné túto časť odstrániť a optimálne jazero prečistiť od rias a pod.

2.
V okolí jazera sú drevené móla z latiek, mnohé z nich sú polámané, spráchnivené, deravé. Keď niekto vybehne na mólo drevo sa môže ľahko zlomiť. Mala by sa aspoň osadiť tabuľa kým sa to neopraví. Hrozí tu nešťastie. (fotka je staršia a ilustračná, ale aj na nej to vidno).

Ďakujem

03. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet.
Mestská časť v súčasnosti rieši kroky spojené s vydaním stavebného povolenia na rekonštrukciu vodnej nádrže (rybník). Po vydaní stavebného povolenia pristúpi k výberovému konaniu na dodávateľa a následne k realizácii prác. Po ich začatí dôjde k úplnému vypusteniu vody z rybníka, odťaženiu dnových sedimentov a samotným rekonštrukčným prácam. Za daného stavu nepristupujeme k zásadnému ozdraveniu plochy a čisteniu súčasného množstva vody. Požiadavky na ozdravenie plochy vyrieši komplexne rekonštrukcia vodnej nádrže.

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
09. október 2020

Meno Priezvisko

Doteraz sa nič nerieši, jazero je zarastené sinicamy a burinou, v lete je liahňou komárov, kedysi krásne jazero s možnosťou športového rybolovu sa zmenilo na močiar, bez jednej ryby....
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Na vodnej nádrži boli zahájené práce spojené s revitalizáciou.

Ing. Helena Jankovičová Kováčová
Vedúca oddelenia IT, MČ Ba-DNV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania