Starý most-poškodzovanie zábradlia pri odstraňovaní zámkov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
hedviga 01. júna 2020

Pri dnešnom prechode mosta som videla, ako v miestach na odpočívanie a sedenie pracovníci vykonávali čistenie priestranstva. V rámci toho likvidovali zámky uchytené na konštrukcii zábradlia veľkými štikacími kliešťami tak, že znehodnotili a poškodili panely zábradlia na mnohých miestach. Ilustračné fotografie sú z miesta o kúsok ďalej zo staršieho obdobia.
Tento spôsob odstraňovania vylámaním zámkov materiál zábradlia nielen vzhľadovo poškodí, ale následne dochádza k zhrdzaveniu. Podotýkam, že v iných metropolách - ako napr foto z Paríža - sú podobné miesta turistickými atrakciami. Pokiaľ pracovníkom magistrátu tieto zámky vadia, iste sa dajú odstrániť aj šetrnejšie tak, aby nezničili zábradlie samotné.

02. jún 2020

jajbolina

Presne tak. Logika chýba. Tio že sa poškodí zábradlie už nik nerieši, vidno že to ide z verejných prachov, k súkromnému majetku by sa pracovníci chovali inak.
02. jún 2020

Tomas Mahi

Dajte tam ľuďom nejaku konštrukciu nech si tam vešajú tie hlúpe zámky, som to nebudú dávať na zábradlie.
02. jún 2020

Juraj

Nič v zlom, ale zabudnite na visiace zámky na zábradlí. Váha zámkov môže ľahko dosiahnuť kritickú hodnotu a panel sa vylomí, padne v tom lepšom prípade do Dunaja, v tom horšom na nejakú loď, hlavu pasažiera. Zámky dávajú dole aj v zahraničí.... Zámky treba odstraňovať, ale s rozumom! Nie poškodzovať panely..
03. jún 2020

hedviga

Veď o tom bol podnet. O necitlivom odstraňovaní.Nakoniec treba sa ísť pozrieť, ako vyzerá druhý sektor, kde boli vtedy pracovníci "nasáčkovaní". Tak asi 60 cm kliešte, zachytiť, prelomiť, vypáčiť.
05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe podnetov od občanov v pravidelných intervaloch dávame odstraňovať zámky zo zábradlia Starého mostu. Aj tento mesiac zabezpečoval odstraňovanie zámkov náš zmluvný partner a podľa našich informácii výplň nepoškodil on, ale Vandali počas nasádzania zámkov (v prípade, že máte dôkaz o inom postupe, budeme radi ak nám ho pošlete na [email protected] alebo priamo sem).
Poškodené výplne zábradlia po konzultácii s dodávateľom dáme opraviť a pretrieť ochranným náterom.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. jún 2020

hedviga

Bolo by zaujímavé vidieť tých vandalov, ako to poškodia pri nasadzovaní.......
28. marec 2023

Martin

Na mieste poškodenia je hrdzavé.
09. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania