Rekonštrukcia Nám.Hraničiarov?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jaroslav 05. mája 2014

Pred časom sa písalo o pripravovanej rekonštrukcii Nám.Hraničiarov, ktorá mala prebehnúť v priebehu roka 2014. V tlači som zachytil informáciu, že sa momentálne pracuje na realizačnej projektovej dokumentácii. Chcel by som sa opýtať na to, či bol vybratý víťazný návrh a aká podoba námestia bola nakoniec odsúhlasená? Túto informáciu som nikde nenašiel. Bola alebo ešte trvá možnosť návrh pripomienkovať verejnosťou? Taktiež, aký je plánovaný časový harmonogram prác? Už vopred ďakujem.

07. máj 2014

anonym 2

Jaaaaj Bajan toho nasluboval, aj ked na druhej strane idu volby, tak to je ten spravny cas ako zalepit volicom oci....
07. máj 2014

vladimir stankov

anonym spravne spravne!!!!!!!!!!!!!!
13. máj 2014

vladimír

Ved vysadili tych osem ministromčekov, to bolo brane ako rekonštrukcia...
14. máj 2014

vladimir stankov

VLado a jak to vies???????????????????????co si vsevedo?!
odpovedz ked si taky a anonym so mnou suhlasi!!!!!!!!!!!!!!!!!
19. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Bratislava Petržalka začala v minulom roku s prípravou rekonštrukcie Námestia hraničiarov. Na základe vyhlásenej verejnej súťaže bol vybratý projektant a následne bol spracovaný realizačný projekt.
Cieľom vypracovaného projektu je zvýšenie estetickej úrovne priestoru prostredníctvom prírodných prvkov, zlepšenie využiteľnosti parku obyvateľmi s maximálnym zlepšením rekreačnej funkcie. Architektúra parku rešpektuje súčasný stav vysokej zelene a hlavných peších trás. Nové umiestnenie spevnených plôch chodníkov a múriky je navrhované tak, aby sa v čo najmenšej miere musela likvidovať vzrastlá zeleň. Potrebné budú nevyhnutné prebierky preschnutých a chorých stromov v hustých porastoch, ktoré však budú nahradené novou výsadbou. Architektúra parku je posunutá do modernejšej minimalistickejšej podoby, kde pravouhlé tvarovanie chodníkov a múrikov podčiarkuje organickú krásu zelene.
Rekonštrukciou dôjde k zjednoteniu povrchu chodníkov, k zníženiu výmery spevnených plôch a vytvoreniu nových zelených plôch. Chodníky je možné rozdeliť na širšie - prechodné a užšie – meditačné. Prechodné zachovávajú terajšie hlavné pešie trasy a meditačné sú doplnené kvôli možnosti posedieť si v parku v jeho kľudnejších, rekreačných zónach. V rámci dotvorenia jestvujúcej zelene bude zeleň doplnená novými trvalkovými záhonmi, pásovou výsadbou (tzv. bariérová výsadba kríkov) a odrastenými stromami.
V súčasnosti sa začalo s prvou etapou – výrubovým konaním. Po právoplatnosti rozhodnutia na výrub stromov, stavebného povolenia a výbere dodávateľa sa ešte v tomto roku začne s realizáciou prác.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
27. február 2015

Marian

Nafotene 27.02 v pracovny den okolo 16:50. Na stavbe nebol ani jeden pracovnik. Mame po volbach, zvykajte si.
27. marec 2015

Monika

Je super, že sa robí revitalizácia, aby oko mohlo spočinúť na peknej zeleni a kvietkoch. Napadá ma, či sa myslelo aj na decká - okrem trávnatej plochy. Asi je už koniec sánkovaniu a behaniu po minikopčeku (bolo to ideálne pre sánkovanie najmenších detí a vyliezanie na prvý malý kopec)... Tiež chodenie po starých múrikoch s lavičkami malo pre deti svoje čaro... teraz sa po bridlicovom ohradení chodiť nedá :( nuž nostalgia :) Snáď sa tam časom nájde nejaká vhodná "mohyla" či (ne)pomník, na ktoré sa bude dať vyliezať, predsa len je to dobrodružnejšie ako klasická preliezka :o)
I tak držím palce, nech to vydrží čo najdlhšie pekné, dúfajúc, že tam nebudú chodiť ľudské netvory, ktoré kadili za pizzerkou v parku... :(

ps: v marci sa už pracuje vo veľkom :)))

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania