Farmárska-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení
meno
Andrej 03. júna 2020

V posledom čase sa v Biskupiciach čoraz rýchlejšie zapĺňajú nádoby so separovaným odpadom a bolo by dobré, aby sa frekvencia odvozu výrazne zvýšila. Na jednej strane je snaha aby ľudia čoraz viac separovali a dbali o životné prostredie, šancu ale ku tomu až tak nemajú, nakoľko nádoby su skoro vždy plné. Zberné nádoby na Farmárskej, Krajinskej, Popradsej či Šamorínskej sú pravidelne plné. Týka sa to hlavne nádob na papier a plasty.

04. jún 2020

orel skalný

Viac nádob ??? Správca smetného stojiska, bytové družstvo jednoducho zvýšiť objem odvozu odpadu, no bude to trošičku drahšie. Smelo do toho, oslovte správcu budovi. 🙂
04. jún 2020

Lukas Dilik

tento stav bude vyrieseny pre domy tak ze uz nebudu zberne hniezda ale vrecia budu zbierat z pred domu. Akurat zacne to az v auguste zatial tam asi ostane bordel ako teraz.
05. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Spoločnosť OLO a.s. zabezpečuje vyprázdňovanie smetných nádob na plasty a papier maximálne 2x do týždňa, a to papier: pondelok, štvrtok; plasty: utorok, piatok. Riešenie separovaného zberu odpadu na území Bratislavy má v kompetencii Magistrát hl.m. SR Bratislavy. Návrh Všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta Bratislavy o nakladaní s komunálnymi odpadmi je v štádiu riešenia, po jeho schválení bude v individuálnej zástavbe rodinných domov zavedený vrecový systém zberu separovaného odpadu. Kvôli nedisciplinovaným občanom miestny úrad v rámci možností zabezpečuje čistotu v okolí všetkých zberných hniezd, ktoré sa nachádzajú na území mestskej časti.

Zuzana Deáková
odd. ŽP,OaCH
05. jún 2020

orel skalný

Tzv. Vrecový systém zberu som videl v Bruseli.... no nič - moc po pravde, doobeda všade vrecia... 👀 poobede už čisto. Kazilo to pohľad na ulicu v luxusnej vilovej štvrti v centre Mesta. 🤐😬 Mne osobne to vadilo... no domáci obyvatelia boli spokojní
22. jún 2020

Juraj

Je to proste katastrofa, takto to vyzera kazdy vikend a vzdy ked chcem vyhodit vyseparovany odpad sa na to nakoniec mozem vy... a hodim do komunalneho ! Tu je ukazka ako niekto z EU chce, aby sme separovali, ale podmienky na separaciu katastrofalne, prikladam aj moju foto tohto pomaly uz smetiska a nie ulice v novej stvrti :-(
04. september 2020

Robert Gergely

Takže pani nevie čítať , ale má občiansky preukaz a evidentne aj vodičský. Dnes t.j. 4.9 7:36 nám táto milá pani ktorá prišla na VW Tiguan BL 555 GP nechala krásne vrecko plné jej odpadu. Na nádobách ktoré sú tam umiestnené sa nachádza oznam , že sa tam nemá ukladať akýkoľvek odpad. Včera sme so susedom dočisťovali plochu po OLO a dnes už tento darček.
Prosím Vás , ak pani poznáte oznámte jej prosím že sa nehneváme , len nech si to nabudúce nechá pred svojim domom.
27. september 2020

Robert Gergely

Ďaľšia pani , si u nás uložila obalové materiály z IKEA , ŠPZ BL 942 NL , prosíme Vás už to nerobte , nabudúce to už bude poslané na OÚ ŽP . Váš odpad na našu ulicu nepatrí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania