Jedľová-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Daniela 07. júna 2020

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať z akého dôvodu je na ihrisku na Jedľovej ulici namiesto pieskoviska štrkovisko. Deti neustále hádžu štrk na šmykľavku, mimo ihriska. Robí to hluk a v období letného počasia sa nedá vydržať v byte pri zatvorených oknách. Taktiež nevidím využiteľnosť štrku. Deti si z neho nemôžu stavať hrady, a ničia si tým aj hračky / formičky. Ak je to kvôli psom tak by som rada podotkla že pokial majiteľ psovi povolí vstúpiť na ihrisko tak je to úplne jedno či sa tam nachádza strk alebo piesok. Za odpoveď ďakujem

S pozdravom obyvatelia Jedľovej ulice

08. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
12. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na dopadovú plochu pre herné prvky, ktoré sú na nej umiestnené, je štrk ako materiál v poriadku. V súčasnosti sa však vykonáva hodnotenie stavu detských ihrísk podľa súčasne platného zákona a platných stanovených noriem. Po vyhodnotení komplexnej správy pristúpime k revitalizácií detských ihrísk.

S prianím pekného dňa
Kto? verejnoprospešné služby

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
18. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

počas leta sa vykonal kompletný audit všetkých našich detských ihrísk. Vo Vrakuni ich máme 24. Nie je úplne jednoduché, na základe tohto auditu dať všetky ihriská do poriadku ešte do konca r. 2020. Bol by som rád, ak by sa to dalo, ale prikrývame sa takou poduškou, akú máme. A preto sme sa rozhodli renováciu a modernizáciu ihrísk rozdeliť na dve časti. Jedná časť sa zrenovuje tento rok a ďalšia v roku 2021. Ešte tento rok sa obnoví konkrétne 14 detských ihrísk a to:
Toryská-Toplianska, Toplianska 5, Bebravská 2 , Bebravská 14-16, Slatinská-Žitavská, Čiližská 26, Kríková 7, Bučinová-Vŕbová, Jedľová-Vŕbová, Rajecká 8-10,Šíravska pri MŠ, Slatinská-Dvojkrížná, Hnilecká-Bebravská a Vážská.

Pustili sme sa do práce, začali s odstraňovaním starých prvkov, ktoré už nespĺňajú technické normy, sú zastarané a častokrát aj poškodené. Odstraňovanie bude trvať asi mesiac (od 16.9. do 15.10.), ale už od 1.10. začneme postupne s montážou nových prvkov, čo by malo byť hotové do konca uvedeného mesiaca. Týka sa to hlavne nových hojdačiek, nových herných zostáv, takisto dopadových plôch okolo pružín. Do konca októbra prejde 14 spomínaných ihriská čiastočnou obnovou, tak aby spĺňali všetky zákonom stanovené predpisy a normy.

No a budúci rok budeme renovovať a modernizovať zvyšné ihriská, ktoré sú aktuálne v lepšom stave, ako tie, ktoré sú v pláne na tento rok. Konkrétne je plánovaná obnova ďalších 8 ihrísk:
Rajčianská vnútroblok, Čiernovodská 4, Slatinská-Bebravská, Čiližská 1, Kríková 8-16, Stavbárska 2-4, Rajecká 26, Píniová + lesopark.

Táto obnova bude celkovo na úrovni okolo 200 000 eur. Nie je to malý peniaz. Hlavne v tejto dobe krízy. Ale čo by sme neurobili pre smiech a radosť našich detí a hlavne pre BEZPEČNOSŤ našich detí. Prosím vás o strpenie a trpezlivosť. Do konca októbra sa na vyššie spomenutých ihriskách budú robiť tieto zmeny, demontáže a montáže. Preto prosím skúste ísť počas tejto doby na iné ihriská, aby ste si nespôsobili žiadnu ujmu na zdraví. Robíme to pre vás, robíme to pre deti. Ďakujem a prajem Vám ešte krásny deň.

S pozdravom
Kto? MČ BA-Vrakuňa
Kedy? do konca r. 2020

JUDr. Ing. Martin Kuruc
starosta mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
10. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

šmykľavka bola demontovaná, na jar sa vymení štrk za piesok (aj keď ako sme uviedli, je štrk ako materiál v poriadku). V rámci revitalizácie detských ihrísk pribudla na predmetom ihrisku nová herná zostava a nová hojdačka.

S prianím pekného dňa
Kto? Útvar marketingu, médií, kultúry a športu
Kedy? jar 2021

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
25. november 2020

Martin Flaška

Pieskovisko s možnosťou prekrytia plachtou sa nachádza o cca 20m ďalej, pri lavičkách. Nemyslím si že nahradiť väčšiu plochu štrku pieskom je dobrý nápad pre riešenie problému s hlukom. Plocha by sa aj tak nezakrývala, čo by situáciu len zhoršilo kôli neprispôsobivým psíčkarom. Navrhujem nahradiť štrk gumennou podlahou podobne ako je to na iných moderných ihriskách a odstrániť betónové základy okolo šmýkačky - zabránenie úrazom. mohlo by pribudnúť aj viac preliezok. vzhľadom na to že v bezprostrednom okolí je viac ako 200 bytov je ihrisko a vyhradená plocha pre deti príliš malá. Vedľajšiu plochu využívajú ľudia iba na venčenie psov, preto sa tam s pochopiteľných dôvodov ani deti nehrajú. Pomohlo by vyhradenie / oplotenie plochy na venčenie psov. Deti by sa potom mohli cítiť bezpečnejšie a psíčkari by mali možnosť legálne vypustiť svojich psov.
25. november 2020

Daniela Blahová

Dobrý deň , neviem kde a v ktorej mestskej časti bola šmykľavka demontovaná ale tu nie. Taktiež by sme boli za gumenú podlahu. Hocičo len nie ten strk.
09. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na viaceré podnety od obyvateľov sme dospeli k záveru, že na jar bude vymenený štrk za piesok (aj keď ako sme uviedli, je štrk ako materiál v poriadku). Ospravedlňujeme sa za informáciu o demontovaní šmykľavky, došlo k omylu. V rámci revitalizácie detských ihrísk na predmetnom ihrisku pribudla nová herná zostava a nová hojdačka. Chápeme, že gumové podložie je krajšie, je však spojené s celkovou rekonštrukciu pieskoviska, na ktorú v súčasnosti MČ nemá vyčlenené financie. Vo Vrakuni máme 25 detských ihrísk a o všetky sa musíme starať, čo každoročne predstavuje nemalé finančné prostriedky.

Oplotený voľný výbeh pre psov sa nachádza o blok ďalej – vo vnútrobloku na Bučinovej. Podľa § 4 Všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2015 mestskej časti Bratislava-Vrakuňa zo dňa 28.4.2015 o podmienkach držania psov na území mestskej časti Bratislava-Vrakuňa (ďalej len "VZN") sa zakazuje voľný pohyb psov na verejných priestranstvách (okrem priestranstiev na to určených), a vstup so psom sa zakazuje aj na detské ihriská a pieskoviská. Za psa vždy zodpovedá držiteľ alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. Vodenia psa sa podľa § 3 "VZN" riadi Všeobecne záväzným nariadením hl. m. SR BA č. 6/2003 z 11. decembra 2003, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov na území hl. m. SR BA. Kontrolu dodržiavania týchto nariadení vykonáva Mestská polícia. Ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, odporúčame ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Je to hlavne o ľuďoch a obyvateľoch vnútrobloku, v akej miere sa navzájom budú rešpektovať, a o dodržiavaní príslušných VZN a zákonov.

S prianím pekného dňa
Kto? Útvar marketingu, médií, kultúry a športu
Kedy? jar 2021

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
29. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v priebehu včerajšieho dňa bol štrk vymenený za piesok.

S prianím pekného dňa
Kto? Útvar marketingu, médií, kultúry a športu

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania