Vyschnute stromy na Zvolenskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Zora 08. mája 2014

Necitlivé orezávanie stromov v minulých rokoch na Zvolenskej ulici spôsobilo, že viaceré stromy vyschli. Najkritickejšia situácia je pred domom č.41, kde odlupujúca sa kôra z mŕtveho stromu ohrozuje parkujúce autá a chodcov. V prípade silnejšieho vetra hrozí vyvrátenie tohto vysokého stromu a ohrozenie okolitých budov, ako sa to už v minulosti na tej istej ulici niekoľkokrát stalo. Prosím o rýchle riešenie situácie a výrub stromu.

09. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
strom, ktorý sa nachádza pred domom č.41 je v zlom zdravotnom stave, v súčasnosti je vo výrubovom konaní. Po správoplatnení výrubového povolenia bude v mimovegetačnom období následne vykonaný výrub.


Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov
09. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Ešte by sme radi k tomuto podnetu doplnili, že rezy, ktoré v podnete spomínate, nevykonala MČ Ružinov, ale neznámy páchateľ. Túto situáciu riešila aj inšpekcia a polícia, no páchateľ nie je známy. Teraz je vidieť výsledky tohto neodborného rezu.


Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov
12. máj 2014

nepšo

Dobrý deň,
pani Štrosová , pokiaľ by si mestská časť Ružinov plnila svoje povinnosti poriadne , nemusel by potom nikto strom "na vlastnú päsť" orezávať . Ale keďže všetci vieme ako to v tomto štáte funguje , tak to radšej niekto zobral do vlastných rúk , lebo sa na to už nemohol pozerať . Namiesto toho , aby ste urýchlili proces odstránenia samotného stromu sa MČ zaoberá nepodstatnými vecami , ako je riešiť to cez inšpekciu a políciu , aj keď dopredu viete , že vystopovať v tomto prípade páchateľa je takmer nemožné . Ľudí nezaujíma , že vy to už máte zaradené v harmonograme prác , ale kedy bude strom úplne odstránený . Som zvedavý , keby Vám alebo Vašej rodine podobný konár zranil nebodaj zabil vonku hrajúce sa dieťa , ako by ste asi reagovali...
12. máj 2014

Zora

Vdaka za odpoved. Len podotykam, ze o par domov dalej padol pred par rokmi strom este predtym ako bolo urobene toto "orezavanie", nech ho spravil ktokolvek... Neviem, co presne znamena "mimovegetacne obdobie", ale tento strom je mrtvy, takze uz ziadne vegetacne obdobie nema. Ak to znamena, ze budete vyrub uskutocnovat na jesen alebo v zime, dufam, ze preberiete na seba nasledky toho, ked sa dovtedy strom vyvrati (ako napr. strom na Kosickej minuly tyzden).
23. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 22.7. 2014 bol strom na Zvolenskej 41 vyrúbaný.

kancelária starostu
28. júl 2014

Zora

Vdaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania