Plickova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Gabriel 08. júna 2020

Dobry den, mohol by som poprosit o vyriesenie problemu s nevhodnym parkovanim na ulici Plickova oproti Fitness studiu. Problem je ze zufali vodici sa snazia zaparkovat co najblizsie k svojmu obydliu a casto zaparkuju tak ze prechod z chodnika veduceho z Baronky na chodnik popri bytovke Plickova 2-10 uplne zablokuju alebo nechaju chodcom tak pol metra na prechod. Zdvihat stiarace neporiadnym vodicom nie je cesta a preto by bolo vhodne zvazit nakreslenie kratkej 2m zltej ciary, vid obrazok, ktora by vyriesila vsetky problemy. Jeden z hlavnych zadrhelov je ze popri bytovke Plickova(oproti bFitu) su 2 miesta na parkovanie avsak zufaly vodic nedelu vecer tam vidi uz 3 miesta :-) Verim ze bezpecnost chodcov bude v tomto pripade prvorada tak aby nemuseli obchadzat parkujuce auta po ceste.

09. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Posledná novela dopravného značenia úplne zrušila žltú čiaru ako trvalé dopravné značenie. Z toho dôvodu je možné ho umiestňovať iba dočasne.

Vzhľadom na trvalú povahu tohto problému by toto riešenie nebolo vhodné.

Na danom mieste preto navrhneme vyznačenie priechodu pre chodcov a v prípadne kladného stanoviska operatívnej komisie ho tam dáme vyznačiť v priebehu letných mesiacov.

Dovtedy je tu vždy možnosť kontaktovať číslo 159 nakoľko dané vozidlá jednoznačne parkujú v križovatke čo je v rozpore s cestnými pravidlami.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
09. jún 2020

Gabriel

Priechod pre pre chodcov by bol uplne super ! 👍
16. jún 2020

Alena

Tento isty problem je aj pri vyjazde z garazi na Novohorsku ulicu. V zuzenom mieste na zaciatku kopca sa velakrat neda ani prejst. Aj toto by bolo potrebne vyriesit zakazom statia v zuzenom useku.
08. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Na mieste sme nechali vyznačiť koridor na prechádzanie, ktorý zabezpečí podmienky pre prechádzanie danou križovatkou.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania