Poškodené schodisko - Stromová č. 6 a 8.

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Štefan Dlhoš 08. mája 2014

Rozpadávajúce sa frekventované schodisko, ktoré používajú obyvatelia mestskej časti Nové Mesto - Kramáre. Schodisko je v havarijnom stave, odpadávajú kusy betónu a v spodnej časti schodiska je otrhnuté a poškodené zábradlie, hrozí spadnutie schodiska a môže vzniknúť ujma na zdraví a živote obyvateľov.

08. máj 2014

K

Na toto musia upozorňovať obyvatelia ? Existujú ešte inšpektori verejného poriadku ?
09. máj 2014

medick

existujú ešte úrady mestských častí? a sedia tam desiatky až stovky zamestnancov? A majú aj nejakú zodpovednosť? Nemajú nijakú!!!
12. máj 2014

nepšo

predpokladám , že opäť príde odpoveď mestkej časťi , že uvedené schodisko pod nich nespadá , tým pádom nemôžu reagovať...Až keď to niekomu padne na hlavu alebo sa niekto prepadne , potom sa začne konať - zbúrajú ho pre narušenú statiku a nové nepostavia pre nedostatok peňazí...
21. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Vec bola postúpená na Stavebné oddelenie a vyžaduje si čas na preverenie skutkovej podstaty. Riešime to.

Ing. Natália Kudláčová
07. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Predmetné schodisko nie je v správe MČ NM, vlastníci pozemku pod schodiskom sú známi, ale nakoľko schodisko nie je v ich vlastníctve nie je možné, aby im stavebný úrad vo verejnom záujme nariadil údržbu stavby podľa § 86 ods. 2 stavebného zákona príp. nevyhnutné úpravy stavby podľa § 87 stavebného zákona prípadne nariadil zabezpečovacie práce na stavbe v zmysle § 94 stavebného zákona. Všetko vyššie uvedené môže stavebný úrad nariadiť výlučne vlastníkovi stavby a na náklady vlastníka stavby, nakoľko je v tomto prípade vlastník stavby neznámy, nie je možné tieto práce nariadiť. Stavebný úrad vykoná na stavbe ohliadku príp. štátny stavebný dohľad za účelom zistenia, či uvedené schodisko je spôsobilé na dalšie užívanie príp. či nie je nutné zamedziť jeho úžívaniu verejnosťou a podľa uvedeného odstúpi tento podnet príslušnému oddeleniu MČ NM.

Ing. Natália Kudláčová
15. február 2015

miro gajdos

Stav ku dnesnemu dnu a nikto kompetentny nekona
15. február 2015

miro gajdos

Schody su v dezolatnom stave
15. február 2015

miro gajdos

Zabradlie je hrdzave a na mnohych miestach nestabilne
15. február 2015

miro gajdos

Ako pise pan v komentaroch naozaj sa caka na zranenie?
15. február 2015

Štefan Dlhoš

Na dolnej foto je vidieť že sa niekto pokúšal trochu "zmierniť" stav . Je nutné dodať - pod schodiskom sa nachádzajú elektrické rozvodné skrine ktoré nie sú riadne uzavreté (nedajú sa uzavrieť) .
- voda s topiaceho sa snehu zateká pod schodisko na el. skrine a môže nastať skrat čím sa odstaví dodávka el. prúdu pre stromovú č. 6-8.
- pod schodisko chodia močiť neprispôsobivý ľudia
30. júl 2018

Štefan Dlhoš

30. júl 2018

Štefan Dlhoš

30. júl 2018

Štefan Dlhoš

30. júl 2018

Štefan Dlhoš

Viem že je to ako hádzať hrach na stenu- alebo naozaj sa asi čaká na niekoho kto si to odnesie.
16. marec 2021

jozef

stavby tatria stredisku hospodarenia s majetkom Žsr na šancovej ul. treba ist tam urgovať
12. január 2022

jozef

takže schody sú uzavrete, tak vystavba novych bytoviek bude na bárdosovek a černicovej
04. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe odpovede spol. ŽSR by som Vás chcela informovať, že dňa 08.10.2021 bola Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR) doručená výzva Mestskej časti Bratislava – Nové Mesto na opravu schodiska Stromová 6 – 8 v Bratislave, a to v lehote do 60 dní od doručenia výzvy.
Po predbežnom zhodnotení stavebno-technického stavu ŽSR skonštatovali, že oprava v lehote určenej vo výzve nie je realizovateľná. Preto ŽSR ako okamžité opatrenie inštalovali zábrany znemožňujúce používanie schodiska. Vyzývateľa – Mestskú časť Bratislava – Nové Mesto ŽSR žiadosťou zo dňa 25.10.2021 požiadali o predĺženie lehoty na opravu schodiska. Žiadosti bolo vyhovené a lehotu na opravu schodiska vyzývateľ predĺžil do 30.6.2023. Inštalácia pevných zábran bola aj podmienkou súhlasu s predĺžením lehoty na opravu schodiska.

Nakoľko ide o súkromný majetok postupujem zodpovednosť na spol. ŽSR.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
04. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Spoločnosť ŽSR
04. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
04. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Snáď sa konečne po 8 rokoch od zverejnenia podnetu problém vyrieši.
08. jún 2022

jozef

no podnet je uz minimalne od 2012, takze aspon vidime ako nas ma mč uplne niekde nakonci, slušne povedane. a dnes nemozete ani od trolejbusovej zastavky vyjst na kramare. superrr

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania