Súťažná-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Inna 10. júna 2020

Dobry den, dali by sa preriedit stromy (konare) vo dvore Budovatelska/Sutazna, nech prienika do bytov viac slnecneho svetla? Prevaznu cast dna je v bytoch tma. Navyse kvoli tomu chodniky su znecistene a rastie mach.

11. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
12. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MČ BA-Ružinov Vašu požiadavku eviduje a nakoľko zhromažďujeme v danej lokalite viac podnetov, rez drevín budeme vykonávať hromadne.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
13. jún 2020

Lubomira

Prosim vas len to nie. Tie stromy su to posledne vdaka comu sa tu da v lete ako tak fungovat. Su plne vtactva a robia z celeho vnutrobloku prijemne miesto. Ved vdaka nim nam predsa nepali v lete slnko do bytov!! Dakujem, S pozdravom, Obyvatel co ma tiez okna do tohto vnutrobloku a nepecie mu do okien cely den slnko.
13. jún 2020

Lubomira

Ak je tak nutne tie stromy zrezat, tak aspon na zimu a nie teraz v lete, v tomto teple. Naozaj mozeme dakovat ze tu tie stromy mame a vdaka nim je v nasich bytoch a v celom vnutrobloku znesitelne. Chodniky sa predsa daju pozametat. Nemozeme vzdy vyhoviet len potrebam jedinca, hlavne ked sa zmena tyka viacerych inych obyvatelov Hlavne ak sa jedna o zmenu, ktora ovplyvni aj inych..
13. jún 2020

Inna

Pani Lubomira, pisete o paleni slnka?

Ja mam aj uradny dokaz o tieneni Mam posudok z Regionalneho Uradu Verejneho zdravotnictva, ktory mimochodom velmi rada dolozim ze v nasich bytoch je vacsina dna tma.
Presne kvolu tej tme musim mat neustale zapalene svetlo a ked pracujem z domu (kvoli COVID19) nicim si zrak.
Zvazili ste vobec niekedy nevyhnutne potreby inych obyvaelov a nie len svoje? Nemozeme predsa len brat do uvahy rozmary ze Vam je teplo. Predsa to sa da vyriesit aj inac.
Vsetky stromy sa musia obcas orezavat a udrziavat. Pozrite sa na Pavlovovu a ine ulice. Tam sa veselo orezuje aby sa tiez obyvatelom prizemnych bytov dostalo trochu denneho svela.

Verim tomu ze sa da najst kompromis a orezanie a preriedenie konarov Vam uplne neznici Vasu pohodu byt v chladku ked ini obyvatelia trpia v tme? Prosim o pomyslenie nie len na seba!

Dakujem
14. jún 2020

Roman Šelemba

Tiež bývam na prízemí vo vnútrobloku na Súťažnej. Poznám aj osobne názory iných ľudí, ktorí bývajú na prízemí v tomto vnútrobloku. A zodpovedne môžem povedať, že nám tu rastie namiesto trávy mach. Je tu úplná divočina bez toho že by sa o stromy niekto staral. Toto je predsa mesto a tú musí vyzerať skôr ako park a nie ako džungľa.
14. jún 2020

Roman Šelemba

Dúfam že mesto prihliadne na názory všetkých obyvateľov tohto mesta a nájde kompromis. Bohužiaľ doteraz sa prihliadalo len na názor tých obyvateľov ktorí sú za to že by to bola divočina. Keď niekto chce divočinu sú tu národné parky.
15. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko v danej lokalite máme veľa podnetov, kde žiadajú rez stromov vo vnútrobloku Budovateľská-Súťažná, MČ BA-Ružinov bude vykonávať rez podľa arboristických štandardov.
Rez je potrebné vykonať pri plnom olistený počas vegetačného obdobia v súlade s normou STN 87 7010 Ochrana prírody najneskôr do konca Septembra.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
18. august 2020

Inna

Dobry den,

Dakujem pekne za odpoved. Pevne verim ze stihnete este v tomto roku, do konca Septembra vykonat nevyhnutne upravy starych stromov.

Je to nevyhnutne predovsetkym z dovodov:

1, Vyssi vek, zdravotny stav stromov a dlhodobe zanedbanie starostlivosti o nich
2, Bezpecnost chodcov - vedie tu cesta do skolky, mamicky s kociarmi a starsi ludia sa tu prechadzaju
3, Zabezpecenie primeraneho denneho osvetlenia prizemnych bytov v suvislostou s bodom 1 a vystavbou nadstavieb oproti, ktore navyse zhorsili bez toho zhorsene osvetlenie.

Dufam ze nebudete cakat pokial sa zruti dalsi strom a ublizi obyvatelom, najma mamickam s detmi pocas menej priazniveho pocasia.

S pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania