Odpadové rúry

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 09. mája 2014 Odoslané z mobilnej aplikácie

včera som si všimla, počas prechádzky okolo nášho Chorvátskeho ramena, vytrcat odpadové rúry z novostavby. To majstry architekti vymysleli, že splasky zo záchodov a chemických saponatov, z riadu,práčky, potecie do Chorvátskeho ramena ktorý je domovom rybám A vtákom?

09. máj 2014

madarska sova

tipujem, ze taki sprosti nebudu a ze to su len vypuste pre dazdovu vodu.
09. máj 2014

ja

A to bude vytekat okolo idúcim ľuďom na hlavy. kočíkov
10. máj 2014

angela

Predbehli ste ma. Aj ja som bola pripravená uverejniť túto raritu. Je to komické, ak z takej "luxusnej a skvele prezentovanej" stavby na nový domov, trčia rúry. Dlhší čas tam bola len jedna ale už pribúdli ďalšie, a možno nimi obtočia celú stavbu. Je to pre zhotoviteľa úžasná prezentácia svojho diela. Petržalčania gratulujúúúúú. Bravó. Chceme ešte viac takých stavieb a rúr.
14. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
rúry na fotografii sú realizované podľa dokumentácie skutočného realizovania stavby – časť vzduchotechnika a riešia odvetranie miestnosti (skladu) v 1. PP Polyfunkčného bytového domu Rusovská cesta 50 – 56. V marci 2014 si stavebník polyfunkčného bytového domu uplatnil v rámci záručnej lehoty u zhotoviteľa reklamáciu – nefunkčné odvetranie predmetného skladu.
Zhotoviteľ v súčasnosti odstraňuje uvedenú závadu, pričom bolo nutné odkopaním obnažiť VZT potrubia a zabezpečiť tak ich funkčnosť, samozrejme následne by to mal celé upraviť do pôvodného stavu. Stavebný úrad situáciu bude sledovať.
Kanalizácia predmetného polyfunkčného bytového domu bola realizovaná (a riadne skolaudovaná) podľa projektu schváleného v stavebnom konaní. Platné normy a legislatíva v tejto oblasti prísne chránia podzemné vody a Chorvátskeho rameno ako biokoridoru 2. stupňa ochrany zvlášť, a teda vylučujú odvedenie dažďovej, a už vôbec nie splaškovej kanalizácie do Chorvátskeho ramena

Mestská časť Bratislava-Petržalka
24. október 2015

Jaroslav

Ide o rúry pre vetranie. Podnet je myslím vyriešený. Žiadneho znečistenia sa netreba obávať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania