Ružinovská-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Barbora Plášková 14. júna 2020

Na označenom mieste pravdepodobne riešia opravu/rekonštrukciu plynovodu alebo niečo podobné. Na zakrytie diery v chodníku použili paletové dosky, ktoré sú bariérou jednak pre cyklistov, tak pre mamičky s kočíkmi.
Aj napriek tomu, že je to len dočasné požadujem aby takéto opravy mali aj náležité prekrytie prispôsobené funkcii chodníka, na ktorý je určený. Čiže ak je toto frekventovaný úsek pre cyklistov a chodcov očakávam bezbariérový nástup na prekrytú časť chodníka a rovnako schádzanie z nej. Niečo úplne bežné v západných krajinách- stačí to dať do podmienok pri žiadosti o záber verejného priestoru, ktorú daná firma predkladá úradu.

15. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. jún 2020

saraja

Bolo by dobré tú cyklotrasu tam aj vyznačiť, lebo je tam iba tabuľka ale žiadne čiary
01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v tomto prípade sa jednalo o poruchu NN káblového vedenia (Západoslovenská distribučná, a.s.), pričom spätná úprava komunikácie mala byť vykonaná do 19.06.2020, čo sa aj stalo. Nakoľko sa jednalo o poruchu, tak povolenie sa vydáva až dodatočne v zmysle cestného zákona (správca vedenia má však povinnosť poruchu ohlásiť, čo urobil), dovtedy má zhotoviteľ samozrejme postupovať podľa noriem. V rámci našich možností sa to snažíme kontrolovať. V tomto prípade sa jedná o zmiešaný chodník - aj pre cyklistov aj pre chodcov, nejedná sa len o cyklotrasu.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania