Konský trus na chodníku


V riešení
meno
Jana 10. mája 2014

často chodievam okolo celej dostihovej dráhy a môžem konštatovať, že
kone ktoré jazdci venčia nechávajú po sebe takto znečistené chodníky. Neviem či je chodník verejný alebo patrí dostihovej dráhe, ale jeho čistenie by sazlúžilo pozronosť, aj po cestičke ktorá je v lesíhu z druhej strany dostihovej dráhy a mamičky sa po nej prechádzajú s kočíkmi a detičkami a je to pre nich takmer prekážková dráha medzi kôpkami konského trusu.

10. máj 2014

madarska sova

Tam nejaky "mudry uradnik-stavitel" rozhodol zabrat kus z travnikoveho pasu medzi vozovkou a chodnikom a vydlazdil to pre parkoviska. To bol hlupy napad, ked nevymyslel alternativu pre konickarov. Ten travnaty pas totiz bol pre nich idealny.
10. máj 2014

angela

Faktom ale zostáva skutočnosť, že očistiť frekventovaný chodník od exkrementov koní by mali jazdci resp, majitelia rovnako ako sa to žiada od majiteľov psov.
11. máj 2014

madarska sova

Tak to ano, s tym suhlasim. Vsetci nech si po sebe cistia a poriadne. Konickari aj psickari!
13. máj 2014

Lubos

To tak niekedy byva, ze tam kde su kone je aj ich trus, co ma kvôli Vám ten jazdec na koni kazdých 5minút (bezna frekvencia vyprazdnovania kona) zosadnút dole a nabrat si do igelitky 2kg konského trusu? Budte radi, ze tie deticky aspon maju moznost vidiet konika takpovediac v strede mesta...
13. máj 2014

Odkaz pre starostu

No podľa zákona to ten jazdec má spraviť, tak isto ako psíčkar je zodpovedný za svojho psa je jazdec za svojho kona.
19. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava-Petržalka v mesiaci marec 2014 zaslala zariadeniam zaoberajúcim sa chovom a ustajnením koní na území Petržalky list, ktorým ich opakovane oboznámila s povinnosťami vyplývajúcimi zo Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 2/2014 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti Bratislava-Petržalka, a zároveň ich vyzvala na ich dodržiavanie. Podľa §5, ods.3, písm. k) je znečisťovanie verejného priestranstva výkalmi zvierat zakázané. Zároveň mestská časť Bratislava-Petržalka požiadala Mestskú políciu hl. mesta Bratislavy o zvýšený dohľad nad verejným priestranstvom v okolí dostihovej dráhy a kontrolu dodržiavania hore uvedeného všeobecne záväzného nariadenia.

Mestská časť Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania