Opletalova-bariéra na chodníku pred Fragolino


Neriešený

Fragolino si dalo na chodník kvetináče ,stoly a stoličky. Nedá sa poriadne prejsť po chodníku. Nemali by náhodou nechať meter a pol na chodníku voľné miesto?

17. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený chodník a komunikácia nie je vo vlastníctve resp. správe mestskej časti ani hlavného mesta, je účelovou komunikáciou vo vlastníctve iných osôb. Dodržiavanie dopravných predpisov môže kontrolovať policajný zbor.
Kto? KR PZ v Bratislave

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
26. júl 2020

Peter

Vazena samosprava, z uvedeneho teda vyplyva, ze kedze vlastnikom nie je (ani) Fragolino (pokial viem, maju priestory v prenajme), mozem si tam ja naukladat betonove zabrany a oni sa tym padom tiez nicoho nedomozu, chapem to spravne?
30. júl 2020

Milan

Opletalova-chodník-bariéra na chodníku

Na ulici Opletalova 94 pred fragolino je na chodníku bariéra ktorú tam umiestnilo fragolino. Dnes som nevedel okolo nich prejsť s kočíkom. Čo nieje normálne aby som musel zist z chodníka a ísť po ceste. Na chodníku predsa musí ostať meter a pol.
30. júl 2020

Milan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený... chodník patrí mestu ako je možné že mesto kašle na ten problém a podnik môže blokovať chodník .... každý deň chodím okolo z kočíkom a nikdy neviem prejsť predsa meter a pol musí ostať na chodníku voľného miesta... alebo tu je snáď niejaka protekcia pre podnik fragolino?
04. august 2020

Martina

nielen uvedený chodník, ale s danou prevádzkou Fragolino je viacero problémov. Vnútorná terasa je závažným problémom, narúša intimitu bytového komplexu celý deň a aj po 22:00 hod.
Ide hlavne o rušenie nočného kľudu. Prevádzka má oficiálne otváracie hodiny do 22:00 hod, avšak rozvoz pizze majú až do 23:00 hod s pomerne častým predĺžením až do polnoci. Zamestnanci prevádzky potom medzi 23:00h -polnocou pri odchode rušia nočný kľud postávaním pod oknami pri autách, ktoré majú celý čas súčasne naštartované
12. august 2020

Milan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
17. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
19. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podľa priložených informácií je vlastníkom zastavanej plochy - chodníka (plochy, na ktorej je umiestnená terasa) súkromná osoba. Práve vlastník pozemku musel udeliť súhlas na umiestnenie terasy. Umiestnenie terasy samozrejme musí byť v súlade s dopravnými predpismi a zachovaním priechodnosti chodníka.

Pokiaľ ide o priechodnosť chodníka odporúčame Vám obrátiť sa na mestskú políciu. Mestská polícia môže na mieste preveriť súhlas na umiestnenie terasy a jej rozloženie.
Podnet na ďalšie riešenie preposielame na mestskú políciu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. september 2020

Milan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
06. september 2020

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

je potrebné sa obrátiť na majiteľa pozemku: Devínska správa. Oni by Vám mali ukázať doklady, či a ako schválili prevádzku Fragolino.

Polícia sa tým bude zaoberať, keď ich tam zavoláte. Tiež si môžu vypýtať doklady, či tieto prekážky na chodníku sú schválené alebo nie. Preto by bolo lepšie, keby ste si to zistili dopredu (napríklad ešte pred zavolaním polície).

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
18. september 2020

Milan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
01. október 2020

Silvia Vilhanová

Milan,

obrátili ste sa na majiteľa pozemku?

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania