Zavadilova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Miša 18. júna 2020

Zastávka MHD (smer z DNV) je nevhodne umiestnená. Cestujúci čakajú, vystupujú a nastupujú priamo z cestnej priekopy.
BUSy na zastávke stoja priamo na vozovke a zaberajú celý profil jazdného pruhu, čím zároveň aj spomaľujú premávku.

Zastávku odporúčam plne zrušiť, zlepší sa tým cestná premávka a zanikne nebezpečné miesto. Len o 200 metrov ďalej sa nachádza úplne nová, moderná zastávka MHD s nástupným ostrovčekom, ktorú ju úplne vhodne nahradí.

18. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. jún 2020

Peter Ambrož

Pozerám, že by ste radi rušili zastávky mhd v nejednom príspevku. Trocha radikálne riešenie osobných problémov vodičov individuálnej dopravy so slabšími nervami. Ak sa tam zle vystupuje, treba to opraviť, to áno. Ale zrušiť?
26. jún 2020

Miša

@Peter
Obe tieto zastávky sú úplne zbytočné, pretože vo vzdialenosti 200metrov od nich sa nachádzajú úplne nové zastávky, moderné, s bezbariérovým nástupným ostrovčekom.

Zastávka, ktorá je predmetom tohto príspevku, nepatrí do tohto storočia.
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

úlohou MHD je obslúžiť územie a jednotlivé oblasti s dopytom cestujúcich po preprave t.j. kde vznikajú zdroje a ciele ciest MHD. Kritika umiestnenia zastávky Kamenáče vychádza z predstavy, že zastávka nemôže byť umiestnená v jazdnom pruhu a prioritu má plynulosť individuálnej cestnej premávky. V tejto súvislosti dávame do pozornosti európsku a národnú legislatívu SR, vrátane príslušných technických noriem, ktoré nezakazujú, ale umožňujú umiestňovanie zastávok verejnej osobnej dopravy aj na jazdných pruhoch dvojpruhových obojsmerných komunikácií s možnosťou vytvorenia určitého prvku regulácie narastajúcej intenzity individuálnej dopravy.
Problémom pri takomto umiestnení zastávok nie je poloha zastávky na jazdnom pruhu, ale absencia prístupových ciest a spevnených plôch pre zhromažďovanie cestujúcich čakajúcich na príslušné spoje verejnej dopravy. To aj prípad zastávky Kamenáče a ďalších na komunikácii vedúcej do Devínskej Novej Vsi. Z tohto dôvodu do budúcnosti pripravujeme projekty na vybudovanie potrebnej infraštruktúry a vybavenia zastávok, ktoré sú však závislé na dostupnosti kúpy pozemkov pozdĺž predmetnej komunikácie na umiestnenie spevnených plôch zastávok a chodníkov aj pre možnosť vytvorenia potrebných priechodov pre peších cez komunikáciu. Ideové riešenie bude závisle aj od rýchlosti realizácie a riešenia plánových rozvojových aktivít rôznych investorov v priestore pozdĺž predmetnej komunikácie, kde v súčasnosti ešte funguje poľnohospodárska výroba.
Vo veci požadovaného zrušenia zastávky na znamenie Kamenáče a jej náhrady existujúcou na vyššej úrovni vybavenou zastávkou Bory-rázcestie dávame do pozornosti absenciu chodníkom medzi týmito dvoma zastávkami. V prípade požadovaného zrušenia zastávky by potenciálne vznikali omnoho nebezpečnejšie kolízie medzi vozidlami a chodcami pohybujúcimi sa po vozovke do a z areálu koníčkarov a reštaurácie. Z tohto dôvodu zrušenie zastávky neodporúčame, pretože režim zastávky na znamenie znamená, že na zastávke počas dňa nestojí ani 10 % všetkých spojov prechádzajúcich zastávkou.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
31. júl 2020

Miša

Pracujete s nesprávnou informáciou.
Zo zastávky BORY-rázcestie už v súčasnosti sa cestujúci MHD presúvajú do areálu PEGAS po vozovke a v jej úplne tesnej blízkosti. Väčšinou po nesprávnej strane vozovky.

Zastávka BORY-rázcestie slúži pre linky 20, 21, 23, 92 a N21.
Zastávka Kamenáče slúži iba pre linku č. 20.

Zrušenie zastávky Kamenáče by zjednodušilo dopravnú situáciu a zväčšilo priepustnosť cesty, ale aj zjednodušilo život cestujúcim MHD, keďže by mohli vystúpiť/nastúpiť na modernej zastávke s nástupným ostrovčekom (Bory-rázcestie) a do areálu PEGAS by sa dostali vchodom priamo pri zastávke.
Pomôžete zároveň aj cestujúcim MHD z liniek 21, 23 a 92, ktorí už nebudú musieť šľapať popri nebezpečnej ceste v cestnej priekope.
09. október 2023

Sabina Barborjak

Kamenáče-MHD-technické problémy

Prosim o zabezpecenie bezpecnosti ludi na zastavke, na druhej strane ludia cakaju v trave, chyba prechod pre chodcov a autobus cislo 21 by tam tiez mohol stat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania