Kadnárova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Gabriel 21. júna 2020

Auta parkujuce pri byvalom Lavos biliard klube v Raci zasahuju do chodnika z ktoreho ukrajuju casto aj 50% sirky. Motoristi sa snazia zaparkovat co najblizsie k chodniku a pritom cast ich auta blokuje priechod chodnika. Odporucam ak je to v moznostiach mesta alebo Race alebo ubytovne aby sa osadili pozdlzne "stopky" na parkovacich miestach ktore nabadaju vodicov na to aby neposuvali svoje auto dalej a hlbsie do parkovacieho miesta a tym padom neblokovali chodnik ktory je pekne zrekonstruovany. Tieto stopky su napr aj pri kupalisku Krasnany na Cernockeho alebo aj pri Lidli pri Istropolise. Vodici po umiestneni nebudu ukrateny o parkovaci priestor, pretoze im ostane dostatocna plocha. Na fotografii vidno ze ostatne auta bez problemov zaparkovali tak aby nezasahovali chodcovi do chodnika.

22. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Zabezpečíme inštaláciu navrhovaných zariadení na predmetné parkovisko v priebehu jesene 2020 ak nám to finančné možnosti mestskej časti umožnia.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
22. jún 2020

Gabriel

Ak by ste potrebovali jedno z tych zariadeni, tak jedno som videl vydrapene a pohodene na Cernockeho ulici kde sa tento zamer osadit "parkovacie stopky" nedotiahol do dokonalosti a sposobil to ze auta nasilu prechadzali aj cez "stopku" cim ich znicili/vydrapili. Problemom tam vsak bol ze na nenechal dostatocny pristor na parkovanie. Toto by sa nemalo stat na mieste pri byvalom Lavos pube.
26. jún 2020

Michal

je smutné že medzi nami žijú taký idioti a musia sa kvôli nim robiť mechanicke zábrany.
12. november 2020

Odpoveď samosprávy

Na parkovacie miesta sme umiestnili zarážky, ktoré sa bežne používajú na miesta, kde vozidlá prevísajú cez chodník.

Pokiaľ budú vodiči rešpektovať zarážky a nebudú cez ne jazdiť, tak bude chodník voľný v plnej šírke.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania