Alergici, pomrite!

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Vyriešený
meno
medick 13. mája 2014

Toto je obraz Devínskej Novej Vsi. Nie jednej ulice, nie jedného chodníka. Celej.

13. máj 2014

Braxatoris

No a čo má byť? Ved to je pekné
14. máj 2014

T

A je to obraz aj ostatných mestských častí ...
19. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Kosenie v mestskej časti zabezpečuje Denova (príspevková organizácia mestskej časti). V sezóne kosenie zabezpečuje denne až 8 ľudí, 2 pojazdné kosačky a dva krovinorezy. Kosí sa denne, s výnimkou dní, kedy to počasie nedovoľuje a tých daždivých dní bolo veľa. Okrem ľudí, ktorí pracujú s kosačkami, dvaja ľudia upratujú pokosenú trávu a dvaja ľudia musia chrániť autá plachtami, aby pri kosení nedošlo k ich poškodeniu napr. odrazeným kamienkom. Ani počas dňa autá z mestskej časti prevažne neodchádzajú a parkujú takmer všade, čo značne sťažuje prácu pri kosení. V Devínskej Novej Vsi v súčasnosti prebieha už druhé kosenie, samozrejme keď pracovníci Denovy prejdú od sídliska na Podhorskom až na Kolóniu, tráva na opačnom konci stihne vyrásť, keďže má na svoj rast ideálne podmienky. Nepokosené sú niektoré pozemky, ktoré mestská časť nemá vo vlastníctve, ani správe. V tomto prípade sme vyzvali vlastníkov k zabezpečeniu pravidelného kosenia.

OVDŽP, MÚ DNV
20. máj 2014

medick

update: tráva je napr. z tohto odfoteného úseku pokosená z 3/4. Zvyšok nechali asi na semeno. Má to logiku? Na ostatných okolitých plochách sú ponechané úseky cca 2x2 až 3x5 metrov. Poďme spolu veriť, že to dokosia. Apropo, kto ich napr. konkrétne v Devínskej kontroluje? Kto overuje, za čo dostanú výplatu?
20. máj 2014

medick

A ešte otázka: aký problém by predstavovalo rozmiestniť deň vopred značky "zákaz státia" na konkrétny dátum, a kto si tam nechá auto - je to na jeho zodpovednosť. Robí sa to tak v Prahe, v Brne, neprispôsobivých bez problémov odtiahnu - inak sa údržba ciest a chodníkov nedá urobiť, to je jasné.
25. jún 2014

technet

trava je zas po kolena!!!
04. november 2018

Obyvatelka DNV

Momentalne je tu trava pokosena lebo medzitym tento pozmok uz patri mestskej casti. Ale je pravda ze v sezone vobec nestihaju a travniky v Devinskej su zanedbane.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania