Višňová-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Mária Torišková 23. júna 2020

Dobrý deň, vedeli by ste mi prosím vysvetliť, načo sa polievajú stále novovysadené stromy (s vakmi), keď pršalo ? Minimálne 3x som to už zaregistrovala. Keď si vezmem, že auto sa u nás musí otočiť 2x (len pri našom činžiaku), tak mi to príde maximálne nešetrné a neefektívne. A hlavne teraz, keď sa všade šetrí.
A to nehovorím o tom, že na jednej lúčke sú sadené aj stromky z predminulého roka a tie sa vôbec nepolievajú. Aký má toto celé zmysel ? Tie už môžu zahynúť od sucha ? (v čase sucha neboli ani len raz polievané)
Ďakujem za odpoveď

02. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Požiadali sme EKO podnik VPS sekciu zeleň o vyjadrenie, ktoré zverejňujeme. Stromy po výsadbe musíme polievať tri roky. Túto povinnosť nám ukladá zriaďovateľ pri určení výsadby a túto povinnosť si plníme. Aj napriek tomu, že prší, vo svahu sa neudrží voda natoľko, aby sa dostala v dostatočnom množstve do hĺbky ku koreňovému systému stromu a preto sa stromy vo svahu polievajú aj po daždi. Všetky stromy, ktoré vysadila MČ BANM sú pravidelne zalievané. Strom na fotografii je živý.

Kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania