Vajnorské jazero-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
igor stoklas 28. júna 2020

Vážený pán starosta, s príchodom teplých dní nastáva opať neznesitelna dopravná situacia okolo Vajnorských jazier. Sám viete súčastne núdzove riešenie, ktore je absolutne neučinné, keďže návštevníci absolutne nerešpektujú dopravne značky a značenie. Napriek značke zákaz vjazdu všetkým motorovým vozidlám umiestnenej na príjazde pri železničnom priecestí/ výnimkám povolený vjazd/ túto značku absolutne nikdo nerešpektuje a nám majitelom pozemkov sposobuju problemy s užívaním sukromneho vlastníctva nehovoriac o dennodenných konfliktných situaciach ak nahodou niekoho upozorníte,že koná protiprávne. Polícia dodržiavanie značiek nekontroluje - hlavne keď je teplo a situacia je nezvladnutelná.
Je to pohrdanie zákonom. Prosím konajte. Stoklas Igor -majitel pozemku

29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.
Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Stoklas,

ako som Vám uviedol v predchádzajúcom podnete, ktorý ste mi smerovali, smeroval som požiadavku na vedenie polície. V piatok podvečer dodržiavanie predpisov kontrolovali zástupcovia mestskej polície, rovnako tomu bolo aj dnes (pondelok 29.06.) a rovnako aj príslušníci štátnej polície. V kontrolách budú aj počas letného obdobia pokračovať.

S pozdravom

Ing. Michal Vlček
starosta
MČ Bratislava – Vajnory
30. jún 2020

Stanislav

Auto na fotke dokonca v jednosmernej ulici je v protismere !!! Kde su štatni policajti !!! Maju tu byt v case dopravnej špičky a počas roka nie v lete cez weekend ved toto je tu stale denno denny problem a policajtov v tomto čase nijako tu nevidiet !!! Asi spia pri dialničnom vyjazde v autach niekedy počas Covid 19 som ich tam naratal aj tri auta pocas dna. Ano prejde hliadka po jazere ale oni tam nestoja a nestriehnu na tych nespratnikov kt. hrubo zneuzivaju vsetky dopravne predpisy tu na jazere - jazdy v protismere. Zakazy statia na miestach kde stat nesmu a podobne.
30. jún 2020

igor stoklas

Vážený pán starosta,

roky a prax ukázali, že jediným riešením je osadenie závory na príjazdové komunikácie s čipom, kartou pre tých ktorí majú výnimku!
Aby sa zabezpečilo rešpektovanie zákazu vjazdu a regulácie dopravy musela by byť hliadka polície celý deň na vjazde pri želez,priecestí. Preto jedine závora , alebo brána a klúč dať len oprávnenému. A prosím nepíšte mi, že chýbajú financie, užívatelia pozemkov sa na toto riešenie radi poskladajú!
Len tak sa zamedzí preplnenie jazier autami s poznávacími značkami KE, BJ, VT,DK a tak.

Prosím konajte!!
30. jún 2020

Stanislav

Súhlasim s p. Igorom. Iba že čipy sa musia dat regulovane vybavit a kodovat na MU a nie ako pri prvej rampe kde si zohnali čipy aj auta z SC a PK ako i inymi ŠPZ etkami. A mnohi si ich zohnali načierno ako funkčne FEJKY a rampu si nimi veselo otvarali dalej ...
03. júl 2020

Andrej

a co ta neprimerana vystavba a cierne stavby vlasnikov pozemkov to sa kedy zacne riesit...jazero patri vsetkym, tak si ho tam neprivatizujte a nepropagujte diskriminaciu voci ludom z ineho kraja...jazero je pre cele Slovensko a to ze niektori porusuju predpisi s ich krajom nesuvisi
03. júl 2020

Stanislav

Mily Andrej tu nikto nikoho nevyhaňa to je omyl !!!Tu je iba problem v tom ze regulaciu aut toto jazero naozaj potrebuje lebo ich je tu proste vela. Uživatelia tejto zahr. kolonie su pravdepodobne z BA a tym padom sa myslelo na to ze auta inych SPZ tu maju tak max. pravo prechodu /ak je vodic z Vajnor dediny/ a rybarske povolenia si MU prisne pocty reguluje aj ked samozrejme tiez nemusia mat nutne auto iba z BA. A ja som obyvatel Vajnor a mam SPZ z CR pouzivam obcasne firemne auto. Toto nie je utok na obyvatelov z inych casti SR. Problemy ciernych stavieb tiez niektorych zahradkarov ako i vraky tu odparkovanych aut je samozrejme hanba tychto anonymnych ludi. Problem je v malej a nedostatocnej pravnej legislative SR a MU tym padom vratane Mestskej policie ma min. dosah na tento problem. Vsetci ale chceme aby jazero ostalo stale ciste a plne zdravych ryb co ale s hygienov a cistotou tejto lokality ide naozaj dolu vodou a z roka na rok sa to zhorsuje. Ludia co tu maju zahradky viac ako 20 rokov /mnohi su tu od zaciatku 60. rokov 20. storocia/ vedia o com hovorim. A ja by som chcel zit v takych lokalitach ako vo Svajciarsku kde si ludia tieto veci vazia a ti ktori NIE su financne vysoko pokutovani aj kontrolovani navzajom a tym padom si to v buducnosti jednoducho NEDOVOLIA !!!
04. august 2020

Vajnorák z BA

Dobrý deň, tiež sa pripájam. Chýbajú tu záchody. Ľudia to vykonávajú vo vode, pri cestách alebo v uličkách. Tiež musím povedať, že voda sa zhoršila. Po týchto teplých dňoch smrdí. Majitelia Bufetov by mali častejšie chodiť okolo jazera a zbierať väčšinou ich smeti - poháre, tácky atď. Od uverejnenia pana Starostu na FB, že tu bude mestská polícia (zákaz vjazdu do protismeru), tak som mestskú políciu nevidel. Predpokladám, že sa dobre maskujú :). Je to každý rokom horšie. To je tá nečinnosť MČ Vajnory za 31r. od revolúcie. Veď môžeme si spraviť zoznam, čo MČ Vajnory spravili za 31r na Vajnorskom jazere. Ja čo si spomínam 3x spomalovače, smetné koše, rampa - nefunkčná, úprava dvoch úsekoch cesty kvôli stromom, uzatvorenie časti cesty - to ale spravila príroda sama. Viac neviem. S pozdravom Vajnorak
08. august 2020

Stanislav

Absolútny súhlas ! 👍✌️👌

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.