Príjazdná-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
igor stoklas 28. júna 2020

Vážený pán starosta,
ako je možne že napriek Vašim predvolebným slubom ste opäť povolili prevadzku vodných bicyklov na Vajnorských jazerách aj tento rok 2020.
pritahujete sem množstvo ludí bez záchodov odpadkových košov parkovania! Všetci sa tlačia na jazerá autami ktoré nemajú kde jazdiť kde parkovat. A nikomu nevadí že sa porušuje značka Zakaz vjazdu všetkým motorovým vozidlam. Veď sme spolu s Vami aj s iními majitelmi pozemkov keď bola rybarska brigáda na tuto temu hovorili . Alebo ste to neboli Vy?

Postavte sa prosím k tomu ako chlap a odpovedzte prečo ste zrazu zmenili svoj názor ohladom vodných bicyklov. / A je ich 2x tolko ako po ine roky/

Ozaj si neuvedomujete že prevádzkou tolkých vodných bicyklov ste odistili časovanú bombu.

29. jún 2020

Michal Vlček

Dobrý deň pán Stoklas,

svoj názor som nezmenil - naopak, práve ako chlap si veľmi dobre pamätám svoje sľuby. Jeden z nich bol, že nebudeme sa len spoliehať na udržiavanie poriadku prevádzkovateľov vodných bicyklov (keď ste spomenuli bicykle), ale prevezmeme nad tým kontrolu. Preto sme okolo jazera osadili významne viac odpadových košov ako tomu bolo v minulosti a naši pracovníci ich pravidelne vyvážajú. Na zvýšenú kontrolu dodržiavania zákazových značiek a jednosmerky som požiadal políciu, v piatok podvečer tam mestskí policajti robili kontrolu, dnes tam rovnako bola mestská polícia ako aj štátna polícia, čo mi potvrdili aj okolití občania a kontroly budú v tomto letnom období pokračovať.

Netreba stále opomínať, že vajnorské jazerá sú rekreačná a záhradkárska oblasť, nie chránená prírodná rezervácia a ich návšteva ľudí sa sem ísť poprechádzať, zabehať, pobicyklovať na vode či v lete opaľovať sa, je prirodzená súčasť ich života.

S pozdravom

Michal Vlček
30. jún 2020

Stanislav

Važeny pan starosta ! Je Vaša odpoved skôr na smiech. Vy vari vravite, že male igelitove sačky kt. vravite odpadove koše nahradia velkokapacitne KUKA kontajnery na komunalny odpad kt. tu boli po minule roky v minulosti ? A auta kt. tu drzo chodia aj do jednodmernej ulice pozdlz kolajnic /ano policajtov v lete vidim tu častejšie / ved je sa na čo v lete pozerat ...a dokonca uz v aute ani nespia. Ale dane kt. tu miestni zahradkari platime a z roka na rok viac a viac nijako nevidime pozitivne na lepšom okoli. Ak si myslite ze vodne bycikle budu na prospech Vajnorskeho jazera a a auta kt. tu parkovat naozaj nemaju kde na nespevnenej ploche okolo brehov tak ja aki obyvatel Vajnor aj zaroven zahradkar v tejto rekreacnej oblasti Vam ajo prvy do buducna dam hlas ako volič kt. tu “vidi” pozitiva co ste tu ponechali nam do buducna
30. jún 2020

igor stoklas

Vážený pán starosta-
Tam treba robiť kontrolu keď je pekne počasie celé leto- hlavne víkendy!!!!! Ale to by bolo netaktné pre " našich ľudí " prevádzkujúcich vodné bicykle! Však ! Otázkou je za akú cenu ste zmenil názor!
Apropo pred voľbami ste tvrdil, v rozhovore s nami voličmi,že s príchodom Vami do funkcie starostu vodne bicykle na Vajnorských jazerách skončili! A nie že nad tým prevezmete kontrolu! 10 PVC vriec je záruka čistoty jazier, náhrada WC,hygieny a verejneho poriadku

Verejne Vás týmto vyzývam na dialóg za prítomnosti redaktora televízie a kamier na tému minulosť, súčastnosť a buducnosť Vajnorských jazier!
01. júl 2020

mino

Pán Vlček ste taký istý demagóg ako bol Mrva, slubotechna a podobne!! Ale ja sa sprosto spýtam, podnikateľský subjekt (vodné bicykle, bufety ) si tu vytvárajú , generujú zisk a popritom aj zasahujú či už nepriamo alebo priamo aj do okolia Vaj. jazier (zvýšení pohyb osob ,smeti, záchody a podobne) a vy namiesto toho aby ste si dali do zmluvy podmienku že budú prispievať na čistotu ,poriadok, záchody tak vy na miesto nich to suplujete a zabezpečíte smetiaky (také ako min. rok) alebo ako aktuálne smetné koše ktoré platíte z vlastného!! To mi nedáva logiku a je to výsledok vašich manažerských skúseností! Lebo nech sa páči majte tu bufet, vodné bicykle a podobne ale majte aj záchody, smetiaky a starajte sa o čistotu!! Ale nie nemusíte mestská časť to za vás zaplatí!!! Prevádzkovateľ vodných bicyklov vám dá za obdobie cca 2 mesiace ja neviem 700€ nájom ale vy tú sumu miniete nie na rozvoj jazier, úpravu brehov ale na smeti ktoré aj on generuje síce nepriamo ale generuje. Mimochodom kedy bude opravená cesta?? Ani ste sa podla mňa na to nepozreli a bude to takto už na vždy!!!
01. júl 2020

igor stoklas

pán Miňo, tlieskam nad trefným odkazom pre starostu. Všetci trpia a boja sa povedať pravdu!
Starosta ktorý háji zaujmi nie svojich voličov a obyvatelov obce ,ktorej je starosta je obyvatelom skôr na príťaž a nie ako otec obce.
Problém Vajnorských jazier je možné pri vôli samosprávy vyriešiť za dopoludnie, len treba chcieť.
1. zriadiť parkovisko pre návštevníkov jazier
2.zamedziť prístup akýchkoľvek mot.vozidiel až k jazerám, mimo výnimiek.
3.zriadiť odpadové hospodárstvo adekvátne počtu návštevníkov
4. zabezpečiť toalety pre návštevníkov- väčšina vykonáva potrebu do jazera aj veľkú! Mám foto.
a návrh-prestahujte bicykle na pláž od dialnice, pri rešt. Vajnorák máte aj parkovisko-tiež príjazdová cesta sa dá použit ako parkovisko. zamedzíte tlačenicám aut navštevníkov aj ked podla dopravnej značky tam nemaju čo hladať v slepej uličke pri vode. A je po vypuklom probléme.
02. júl 2020

igor stoklas

Príjazdná-Zeleň a životné prostredie-iné

Vážený pán starosta + miestny poslanci,
Napíšte nám aký máte vy záujem na tom aby ste preplnali Vajnorské jazerá psíčkarmi , tzv hodinovými,či jednodňovými návštevníkmi? V minulosti patrili jazerá za tichý rybarsky revír,či kludnú zahradkarsku oblasť, prečo svojimi aktivitami -propagacia kúpania , atrakcie-vodne bicykle,padelbordy a pod.
priťahujete na jazerá množstvo lúdí pre ktorých tam nie je priestor a hlavne vybavenie. Toalety, prezliekarne, odpadove hospodarstvo dozor havarijný stav komunikácii- toto je pán starosta realita. Ja si myslím že Vy ako starosta by ste sa mal v prvom rade starať o záujmi a blaho miestnych občanov- Vašich voličov a plátcov miestnych daní- z ktorých mimochodom poberáte svoj plat.A nie nasilu propagovať niečo čo škodí obyvatelom,životnému prostrediu .
02. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
chcem diskutujúcich upozorniť na dodržiavanie pravidiel slušného chovania, zdržanie sa vulgarizmov a držanie sa vecnej povahy podnetu. Príspevky porušujúce pravidlá, prípadne obsahujúce osobné útoky starostu, pracovníkov/čky samosprávy či ostatných diskutujúcich, budú vymazané. Vďaka.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
02. júl 2020

Stanislav

Je to najlahsie obvinit diskutujucich z vulgarizmov /kt. som tam ale nevidel/ a tvrdenia o nepodstatnosti dodrziavania temy. Ale pravda je taka ze Dane tito ludia platia z roka na rok vyssie a vysledok tunajsej zahr. kolonie je iba to ze sa denno denne stretavam najviac v lete s kifliktami medzi zahradkarmi a kupajucimi sa kt. je tu naozaj z roka na rok stale viac. P. starosta naozaj Vas pekne prosim pridte sa cez weekend ked bude teple a horuce pocasie aj sem pozriet aby ste videli v praxi ako zle to tu vyzera. Ludia cobtu maju parcely su naozaj zufali z tejto situacie. Uzavretie cesty a okruhu na Velkom jazere to tu len zhorsilo. Prosim dajte nam nadej ze sa to tu pohne k lepsiemu. A zaujmite k tomu spravne chlapske starostovske stanocisko. Jazero si predsa chceme zachovat pekne a ciste pre buduce generacie a nie preplnene smetami starymi autovrakmi ako i drobnymi pozornostami po ludoch kt. sa tu hromadne kupu ale bez adekvatnych socialnych zariadeni -typ obycajne 2-3 chem. WC ká. Dakujem vopred za odpoved ake riesenie navrhnete aby sa to do buducna uz nemuselo neustale opakovat....
02. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň páni,

z úvodnej otázky k vodným bicyklom sa tu zvrtla diskusia do všetkých rôznych smerov. Navyše spôsobom už mimo konštruktívnej úrovne, na čo upozornil aj admin tejto stránky.

Budúcu stredu, 8.7. mám otvorenú stredu pre občanov, pozývam Vás na osobné stretnutie a môžeme sa o všetko vecne, konštruktívne a slušne porozprávať.

K pôvodnej téme podnetu.

Pán Mino, skôr ako napadnete moje manažérske skúsenosti či čokoľvek ďalšie, je vhodné si veci najskôr overiť, alebo jednoducho sa opýtať. Pretože nová zmluva s prevádzkovateľom bicyklov presne zohľadňuje aj náklady na čistotu, ktorú sme pod svoju kontrolu prevzali. Viete si pozrieť a porovnať s predošlou zmluvou. Takže rovnako Vás pozývam na osobné stretnutie budúcu stredu. Prosím, pre korektnosť, aby sme vedeli v diskusií osobne pokračovať a s kým som mal možnosť diskutovať. Mino asi nie je celé meno. Ja sa volám Michal Vlček, a Vy?

Pán Stoklas, k Vášmu návrhu. Pozemky veľkého jazera nie sú majetkom mestskej časti, sú to súkromní vlastníci a teda takýto zámer a nájomnú zmluvu prevádzkovateľ bicyklov musí riešiť s nimi. V našej kompetencií je malé jazero a jeho brehy.

Pán Stanislav, ubezpečujem Vás, že tak ako iné časti Vajnor aj jazerá sú v mojej pozornosti. Dokonca denne. Na jazerá chodím ráno behať a mám pravidelný osobný kontakt s jazerami. Pravdaže veci sa nejdú meniť z dňa na deň, ale postupne aj s ohľadom na financie a na jazerách na majetkové a vlastnícke pomery.
Rovnako budem rád ak sa stretneme a prediskutujeme osobne. Budúcu stredu Vás pozývam na pravidelné stretnutie s občanmi.

Pekný deň všetkým,

Michal Vlček

Michal Vlček
starosta
03. júl 2020

mino

Pán Vlček, to značí že 200€ ktoré má v zmluve nájomca ako keby na účeli udržiavania poriadku je dostačujúcich?? Držiak odpadových vriec stojí koľko ,ja viem cca 60-90€ ako od koho, Vrecia, lúdia ,vozidlo a následne zlikvidovanie odpadu máte čo zadarmo alebo??
Detto bufety, áno majú vlastné smetiaky ale ľudia sa v nich nielen najedia ale berú si jedlo zo sebou a kam dávajú títo ľudia tie smeti, do smetiakov ktoré zabezpečila mestská časť, to vám nepríde divné?? Podobný prípad bol nedávno v šúri kde bufet mal smetné koše ale ľudia si veľakrát brali jedlo zo sebou a smeti si asi nebrali domov!! Apropo manažérske skúsenosti, oprava ciest len za posledné obdobie vás stálo kolo € lebo nezdarila sa ani jedna!! Ďalej prečo je rampa otvorená?? Kedy bude zrekonštruovaná cesta ktorá sa zvažuje?? Podla mňa nikdy!! A tých problémov je výrazne viac!! Tento portál je na to aby sme upozorňovali samosprávy o problémoch a tá ich riešila ale čo sa týka Bágra tak je to zlé, až zúfalé čo vám netvrdím iba ja ale aj tu diskutujúci kolegovia! Hlavne sa netreba urážať ale nájsť nejaké systémové riešenia aj pre Báger ,je to oblasť s ktorej môže profitovať mestská časť ale aj obyvatelia, príkladov je myslím si dosť len na Slovensku.
03. júl 2020

Stanislav

👍👌✌️👏
03. júl 2020

igor stoklas

Pán starosta,

keď máte gule konajte!
03. august 2020

Vajnorák z BA

len pre doplnenie: 1) prevádzkovateľ vodných bicyklov mal v minulej zmluve pokutu, keď nedodrží presne určené miesto - malé jazero. Upozorňoval som na to min rok za nedodržanie zmluvy. Chcel by som vedieť, či dostal pán podnikateľ pokutu? 2) v aktuálnej zmluve pokuta už nie je uvedená prečo? 3) stále podnikateľ nedodržiava podmienky zmluvy. Pán Starosta, skúste prísť cez deň na Bager. Ja ako majiteľ Chaty nemôžem sedieť ani na záhrade, pretože toľko aut mi prejde okolo. Raz som si dal tu námahu, že som ich počítal. Od 1000 do 1900 mi prešlo okolo záhrady 385 áut. Tomu sa hovorí záhradkárska oblasť. To nehovorí o dopravnej značke zákaz vjazdu pre autá, ktoré nie sú z Vajnor - železničné priecestie, ktorá je pri vjazde na Bager. Toľko ŠPZ ako KE, BJ, TO, PK, GA, PD, PO atď + koľko áut prejde do zákazu vjazdu. Kde sú mestský policajti? Za 12 r. Mrvu +2 r. Vašich ste spravili čo? 3x spomalovače, koše, úprava cesty, kde stromy zničili časť vozovky - aktuálne sa to vracia do pôvodného stavu. Viac ani neviem. Je smutné, že Bager sa o pár rokov zničí. Nehovorte mi, že MČ Vajnory nemá peniaze. Štát určite dosť platí.
03. august 2020

Stanislav

Absolútny súhlas. Iba od MU a jeho VEDENIA počúvame słuby a sluby a sluby a nič sa ale NEDEJE k lepšiemu !!! Bohužial 😪😢

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.