Kubačova-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Marketa Zemanova 30. júna 2020

Dobry den, je tu problem s uzivatelmi kolobeziek Bolt, ktori nechavaju odstavene kolobezky uprostred chodnika a tym padom tadial neprejde mamicka s kocikom, dochodca s choditkom, ci slepec a vozickar. Vyzera to ako drobnost, ale pre niektorych je to skutocne neprijemna prekazka. Prosim, aby sa to nejakym spodobom riesilo nakolko to zneprijemnuje bezny zivot a vyvolava nepokoje.
Spolocnost Bolt by mala byt upozornena, aby boli vytvorene presne urcene miesta na odkladanie kolobeziek, alebo nejakym sposobom usmernovani ich uzivatelia.

Dakujem pekne

30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet patrí do kompetencie Magistrátu, kam ho preposielame.

S pozdravom

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktívne komunikujeme s operátormi zdieľanej mobility a snažíme sa, aby vzdelávali svojich užívateľov k zodpovednému prístupu a napravili práve takto nevhodne odparkované kolobežky. Majú tiež možnosť pokutovať užívateľov, ktorí pravidlá nedodržiavajú.
Odborníci na magistráte tiež začali pracovať na príprave všeobecne záväzného nariadenia, ktoré formalizuje prevádzkovanie služieb zdieľanej mobility.
Bratislava zatiaľ pripravila zoznam odporúčaní pre prevádzkovateľov týchto služieb tak, aby boli na jednej strane dostupné a na druhej neobmedzovali ostatných užívateľov peších a cyklo komunikácií. Tieto pravidlá si môžete prečítať tu: https://bratislava.sk/sk/zdielana-mobilita
V aplikácii Bolt sa nachádza možnosť ako nahlásiť nesprávne odparkovanú kolobežku. Na základe takéhoto nahlásenia spoločnosť Bolt pokutuje užívateľov, ktorí nedodržujú pravidlá.

Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, prosím neváhajte sa na nás obrátiť ([email protected]).

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. jún 2020

Robo

Videl som ju a dal nabok.
13. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý den,

děkujeme za vaší zprávu.

Již od počátku příprav na spuštění naší služby v Bratislavě intenzivně komunikujeme s městem ohledně pravidel provozu ve městě a snažíme se společně najít ta nejlepší momentální řešení.

Věřím, že zmíněné situace nejsou vždy příjemné a věřím, že se nám podaří uživatele i nadále lépe edukovat nejen v oblasti správného parkování. Zároveň s městem pracujeme s našimi daty o jízdách a rádi bychom společně představili parkovací místa na frekvetnovaných místech ve městě.

S pozdravem,

Martin, Bolt
28. máj 2021

Martin Ján

Nič sa nezmenilo, jedine ak k horšiemu. Zaveďte IQ testy ak niekto nevie odparkovať kolobežku, nemá pravo ju užívať. Alebo zrušiť túto vašu "výdelečnú" činnosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania