Buková - chýbajúce značenie na nájazde na diaľnicu

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

Vyriešený
meno
Dominik 03. júla 2020

Na nájazde na diaľnicu, ktorý má 2 pruhy nie je označené zúženie do jedného pruhu. Ľavý pruh zrazu zanikne a keď tam idú autá vedľa seba, tak vzniká kolízna situácia. Bolo by vhodné doplniť zvislé a vodorovné dopravné značenie, ktoré vodiča upozorní, že sa pruhy spájajú do jedného alebo zrušiť ľavý jazdný pruh a nechať tam len prerušované čiary ako výbehovú zónu. Jedno alebo druhé riešenie určite prispeje k bezpečnosti a prehľadnosti daného úseku.

06. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v nadväznosti na Váš podnet si dovoľujeme uviesť, že dopravné značenie na príjazdovej vetve z I/61 na diaľnicu D2 je osadené v zmysle projektovej dokumentácie.

Aktuálne má však NDS naplánovanú úpravu existujúceho trvalého dopravného značenia na tomto úseku. Termín realizácie zmeny predpokladáme do 31. augusta 2020.

S úctou

MEDIA TÍM NDS
19. august 2020

Jana Landova

V súčasnosti je tam už niekoľko dní jeden pruh, obmedzenie rýchlosti 60 km/h a na konci prekvapenie - ani neviete ako vojdete do pruhu diaľnice a niekomu do cesty. Chýba tam aspoň vodorovný trojuholník, označenie Zmena organizácie dopravy. Zatiaľ je to na tragické dopravné nehody pre tých, ktorí to tam dlhodobo poznajú inak. Počkáme na prvú nehodu a podáme trestné oznámenie na projektanta, schvaľovateľa a realizátora. Ďakujeme!
24. august 2020

Jana Landova

Kolízna situácia je momentálne uvedená do pôvodného stavu s jedným pripájacím pruhom.
Podnet sa teda môže uzavrieť, keďže na tejto vedľajšej ceste asi už ostane jeden pruh.
05. september 2020

Dominik

Podnet môžete označiť za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania