Zabrate verejne priestranstvo pre vjazd do garaze

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 15. mája 2014 Odoslané z mobilnej aplikácie

Dobry den. Kto povolil taketo zabratie chodnika pre budovany vjazd do garaze? Ako prejdu ludia, zvlast s kocikom, zle vidiaci ci zahladeni niekam mimo? Zrazu sa im pod nohami zjavi metrova jama...

15. máj 2014

jano

Masaker toto!
16. máj 2014

staromestsky gafor

tak toto je unikat :D
16. máj 2014

Netro

neskutocne
16. máj 2014

Tomáš Mozares

Fuj tak toto je ozaj peklo...
16. máj 2014

Miso

Toto uz je fakt neuveritelne!
16. máj 2014

Error

Toto niekto mysli vazne? Ten kto toto opeciatkoval by nemal dostat vypoved, ale hned aspon tri vypovede. A k tomu aspon desat faciek.
16. máj 2014

Flego

to bude garáž nejakého papaláša alebo zbohatlíka, normálneho človeka by toto nenapadlo :-(
17. máj 2014

Jakub

Absurdné.
17. máj 2014

Adam Tisovský

Tu treba prešetriť, kto a či na to dal povolenie a nekompromisne vyvodiť zodpovednosť. Nakoľko tu už nejde len o obmedzenie chodcov, ale priame ohrozenie ich bezpečnosti, môže to byť kľudne aj na paragraf. Čo je zarážajúce, absurdnosti tohto typu sa v Bratislave stále prehlbujú.
18. máj 2014

Daniel Dudinský

Super je to :-D niekto niekoho pozna alebo niekto pekne zaplatil... bez dokladu :-D
19. máj 2014

Adam Tisovský

Dostal som celkom rýchlu reakciu na e-mail zaslaný starostke Tatiane Rosovej (možno sem dá samospráva neskôr vlastný príspevok):

Ďakujem Vám za zaslanie Vášho podnetu, ktorý som riešila v súčinnosti so stavebným oddelením a s oddelením dopravy, ktoré mi zaslali nasledovné stanovisko:

Realizované stavebné úpravy pri objekte Mateja Bela 2 a priľahlom chodníku sú realizované stavebníkom bez povolenia. Vykonali sme už dohľad z verejne prístupného miesta a stavebníka sme vyzvali na okamžité zastavenie prác, súčasne sme aj zahájili konanie o dodatočnej legalizácii , v prípade , že stavebník nepredloží doklady potrebné k dodatočnej legalizácii bude začaté konanie o odstránení stavby. Súčasne bude zahájené voči stavebníkovi aj správne konanie v ktorom bude prerokovaný správny delikt v zmysle §106 stavebného zákona.

Ešte raz ďakujem za Váš čas.

S úctou
PhDr. Tatiana Rosová
19. máj 2014

Flego

Dodatočná legalizácia? To akože dá cez celý chodník zábradlie aby tam nikto nespadol a ľudia to budú obchádzať po ceste?
P.S. čo sa človek v tomto skorumpovanom štáte natrápi, kým niečo postaví na VLASTNOM pozemku a tu prišlo ku krádeži MESTSKÉHO pozemku a ešte sa uvažuje o legalizácii? Skvelý precedens pre ďalších zlodejov.....
19. máj 2014

Adam Tisovský

Flego, pozor, to je zákonný postup, na ktorého konci môže byť (a v tomto prípade neakceptujem inú možnosť) pokyn na odstránenie stavby. To je len taká nešťastná formulácia v zákone, skôr ide o posudzovanie, aj keď história hovorí, že drvivá väčšina čiernych stavieb bola naozaj dodatočne legalizovaná...
19. máj 2014

Flego

Aby toho nebolo málo, jedná sa o pamiatkový objekt http://www.pamiatky.sk/po/po/Details?id=699 Žiaľ totožnosť stavebníka sa mi nepodarilo zistiť.........
19. máj 2014

Jaro

Pani Rosová už takto dodatočne legalizovala tú opachu pod hradom na Beblavého ulici, takže môžeme hádať ako dopadne toto...
19. máj 2014

Jaro

Pani Rosová už takto dodatočne legalizovala tú opachu pod hradom na Beblavého ulici, takže môžeme hádať ako dopadne toto...
20. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý v súčasnosti rieši stavebný úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto v súčinnosti s oddelením dopravy.

Realizované stavebné úpravy pri objekte Mateja Bela 2 a priľahlom chodníku sú realizované stavebníkom bez povolenia. Stavebný úrad vykonal dohľad z verejne prístupného miesta a stavebníka vyzval na okamžité zastavenie prác.
Súčasne pracovníci úradu zahájili konanie o dodatočnej legalizácii (zákonný postup) , v prípade , že stavebník nepredloží doklady potrebné k dodatočnej legalizácii bude začaté konanie o odstránení stavby. Súčasne bude zahájené voči stavebníkovi aj správne konanie v ktorom bude prerokovaný správny delikt v zmysle §106 stavebného zákona. Stavebný úrad v tomto prípade koná, avšak jednostlivé postupy si vyžadujú zákonné lehoty.



Alexandra Obuchová
Hovorkyňa
Referát komunikácie s verejnosťou
Mestská časť Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6289
Fax.: +421 2 52920003
Mobil: +421 902 051 743
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk



01. júl 2014

Karol Bujaček

Stav z minulého týždňa (pondelka a piatku).
12. august 2014

staromestsky gafor

cize rozumiem tomu spravne nic sa nezmenilo? pribudli akrat dva koliky???
12. august 2014

Adam Tisovský

Od starostky som dostal 11.júla nasledovnú aktualizáciu:

Stavebné oddelenie mi poskytlo informácie k nepovolenej stavbe “ Stavebné úpravy komunikácie na ulici Mateja Bela pred domom č. 2, Bratislava, na pozemku parc. č. 21556 k. ú. Staré Mesto “

Na stavbe:
- boli zastavené stavebné práce výzvou č. 4746/23371/2014/STA/Zub zo dňa 21. 05. 2014,
- bolo oznámené začatie konania o dodatočnom povolení (odstránení) stavby, výzva na predloženie žiadosti a doplnenie konkrétne uvedených dokladov a prerušenie konania na dobu 90 dní pod č. 4746/23506/2014/STA/Zub zo dňa 21. 05. 2014.

V tejto veci bolo taktiež začaté správne konanie o správnom delikte podľa § 22a písm. c) a § 22a písm. a) bod 5 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, účastníka konania je predvolaný na správne konanie na deň 31. 7. 2014.

S úctou
PhDr. Tatiana Rosova
12. august 2014

Christián Bojnák

to odstranenie v zatvorke tam je pravdepodobne umyselne
12. august 2014

Flego

Veľmi vtipné :-)) 21.5. boli výzvou zastavené stavebné práce a 1.7. Karol Bujaček fotí dokončenú stavbu.
Vážení občania - voliči, láskavo sa zúčastňujte každých volieb a vždy si dobre premyslite, komu dáte hlas. Pretože ako vidíte, stále tu máme ľudí, ktorý sú nedotknuteľný, zo štátnych úradov si robia srandu a zákony Slovenskej republiky pre nich nič neznamenajú.
20. október 2014

vlaDyka

Flego, sorry za off-topic, ale kolkych uradnikov (na tejto urovni) si mozeme volit - okrem poslancov a ich sefa, pardon - predsedu ? Kolkych opeciatkovacov a vyjadrovacov ? Volby vobec ale vobec s tymto nic neurobia (a ani doteraz neurobili). Prednosta SU je vymenovany starostom - na zaklade vyberoveho konania. A to je tak vsetko...
15. november 2014

Jakub

Včera som sa tam bol pozrieť. Stále to tam je.
19. august 2015

Jakub

Ako to vyzerá s týmto podnetom? Už sa na to zabudlo a budeme to ticho tolerovať? Ubehol rok od poslednej reakcie samosprávy, tak by to chcelo nejakú aktualizáciu.
19. august 2015

Adam Tisovský

Písal som v marci na Staré mesto, ale žiadna odpoveď od nich neprišla. Je čas na priateľské pripomenutie... :)
19. august 2015

Jakub

Zajtra idem podať žiadosť o sprístupnenie informácie ohľadom tohto podnetu a o výsledku budem informovať.
08. september 2015

Jakub

Prikladám odpoveď Starého Mesta na infožiadosť.
08. september 2015

Adam Tisovský

Som z toho jeleň. Znamená to, že vydali dodatočné povolenie aj na ten vjazd alebo iba na "zmeny suterénu budovy, kde sú umiestnené smetné nádoby"? Akosi odmietam uveriť, že by bol niekto schopný túto drzosť povoliť. (Inak, tiež som im písal žiadosť emailom, tretíkrát, ale odkedy je tam nové vedenie, neunúvajú sa na emaily odpovedať).
08. september 2015

Jakub

Tiež mi to nie je celkom jasné, ale dúfam, že sa toho takto chytí niekto, kto sa v tom lepšie vyzná. Žiadosti je najlepšie podávať písomne.
06. september 2016

David Maxim

Tak toto je otras, vazeni. Furt to musim obchadzat ked tade chodim. Vyzera to otrasne, je to navyse nebezpecne pre chodcov a musi sa to odstranit.
06. september 2016

Jakub

Hmm, žeby bol čas na ďalšiu infožiadosť?
06. september 2016

David Maxim

Bude treba Jakub. Viete ako nato?
06. september 2016

Jakub

Pred rokom som dával, odpoveď je medzi aktualizáciami.
04. november 2016

Jakub

Stav k 3. 11. 2016.
23. november 2016

Martin Kubovic

M. Bela 2. Zabratie chodnika z dovodu vytvorenia garaze do domu.

Niekto si vytvoril garaz, tym ze spravil garazove dvere do fasady domu. Tym padom zabral chodnik, urobil ho nepriechodnym a nebezpecnym hlavne v zime, nakolko vchod do garaze je smerom dole do suterenu domu. Teraz uz aj namontoval zabradlie, takze zena s kocikom sa musi vratit na zaciatok ulice, nakolko medzi autami neprejde a tak prejst na druhu stranu, kde je tiez chodnik. Starsi clovek kvoly sklon chodnika smerom dole k domu taktiez nemoze prejst, hlavne ked je smyklavo.
04. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Uzavretý”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie komunikácie, Miestny úrad Staré Mesto
05. január 2023

Jakub

Ja tomu nerozumiem a nesúhlasím s tým, že podnet je uzavretý. Ako bolo vyriešené zabratie verejného priestoru vstupom do garáže? Bol chodník vrátený do pôvodného stavu?
05. január 2023

David Maxim

Mozem potvrdit, ze plati povodny stav, a nadalej je chodnik zabraty a nebezpecny.
05. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ospravedlňujem sa, status som zmenila omylom, áno, máte pravdu, stav pretrváva, preto bol podnet opätovne otvorený a zaslaný samospráve na riešenie.

Ďakujem za upozornenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania