Závodná-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení
meno
Alena A 08. júla 2020

Prosím o odchytovú akciu potulných mačiek na celej ulici Závodná - zdržujú sa najmňa v okolí bytovky a starej budovy Shiptech s.r.o. Susedy ich chodia kŕmiť, všade je neporiadok, špina, zápach. Robia im tam ubytovanie, nevyhadzujú po sebe odpadky. V okolí bytovky sú exkrementy a od 5 rána mačky mňaukajú pod oknami bytov. Nie všetky sú kastrované, naďalej sa množia - niekde dole pri Dunaji sú aktuálne 4 nové mladé, mama bude o chvíľu gravídna znova. So susedami sa to riešiť nedá, sú docela svojské a nedá sa im dohovoriť. Jedlo im vyhadzujú kľudne z okna.

08. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Odchyt túlavých zvierat na území Bratislavy zabezpečuje spoločnosť Sloboda zvierat na základe zmluvy uzatvorenej s Magistrátom hl.m. SR Bratislavy. V zmysle uvedenej zmluvy v prípade ferálnych mačiek je postup taký, že ferálne mačky sa odchytia, zabezpečí sa ich sterilizácia alebo kastrácia, po ukončení doby karantenizácie mačky sú vrátené do pôvodného prostredia. Miestny úrad požiadal Magistrát hl.m. SR Bratislavy o odchyt túlavých mačiek v tejto lokalite.

Zuzana Deáková
odd. ŽP,OaCH
11. október 2023

TBD

Dobry den, dala by sa prosim tato akcia opakovat? Maciek je tu zas opat dost a to “rusenie nocneho kludu” v podobe 30-40 min. mnaukania v noci kedykolvek je viac nez dost neprijemne. Dakujeme obyvatelia prilahlej bytovky.
16. október 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol opätovne preposlaný samospráve. /Admin Pavol

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania