Antolská - zhrdzavené zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Antoan 08. júla 2020

Náter zábradlia sa realizuje na neočistený zhrdzavený podklad zbavený iba hrubých častí pôvodného náteru. Sú tam kotviace časti ,ktoré sú prehrdzavené a uvoľnený betón pri zábradlí nad chodníkom prebiehajúci popod most. Časť zábradlia je nahnutá a uvoľnená v pätkách. Nový základný náter sa už na niektorých miestach začína olupovať, nakoľko sa zdúva a oddeľuje pôvodný náter pod nim.. Pôvodný náter nebol dostatočne odstránený a kov zbavený korózie, čo zapríčiní postup tejto korózie pod novým náterom a čoskoro vyjde na povrch a náter sa začne znova nadúvať a olupovať. Zo spodnej časti nebolo zábradlie vôbec očistené od hrdze. Takisto v miestach ukotvenia je hrdza neodstránená a niektorá miesta sú v značnom štádiu rozkladu. Náter je hrboľatý a vidieť na ňom mapy prekrytého starého náteru.

08. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. júl 2020

Peter Oravec

To je príšerná fučerina.
Ako to môže primátor Vallo dovoliť? Samozrejme, nie konktétne on, ale napokon on nesie nesie konečnú zodpovednosť.
09. júl 2020

Peter Oravec

... fušerina...
13. júl 2020

Ján

Podľa informácie magistrátu má na starosť zákazku Ing. p. Koišová. Preto by bolo vhodné vysvetliť prečo sa zrealizoval náter na hrdzaví neočistený povrch. Kto mal a nevykonal kontrolu nad správnosťou priebehu prác. Zaujímalo by ma či je v zmluve o rekonštrukcii, teda nátere tohto zábradlia dohodnutý náter hrdzavého zábradlia s pozostatkami pôvodného neodstráneného náteru. Túto fušerinu by mal zaplatiť ten ,kto dopustil aby sa to s takýmito nedostatkami zrealizovalo.
13. júl 2020

Antoan

Toto je vyzitka Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ako sa realizujú zákazky v akej kvalite a za čo sa platí z peňazí daňovníkov. Za nekvalitnú odfušovanú prácu. Za jeden deň to bolo rýchlo natreté základnou farbou ,aby sa rýchlo schovalo v akom je to stave.
13. júl 2020

Antoan

Prosím preposlať samospráve.

Konkrétne primátorovi p. Ing. Vallovi . Dúfajme že urobí kontrolu a nápravu a vyvodí aj postih voči zodpovedným za tento stav.
A predpokladám , že viac nebude v budúcnosti Magistrát hl. mesta spolupracovať s takýmito firmami.
Zároveň žiadame aj o zverejnení ceny zákazky a zmluvy alebo adresy na webe kde túto kompletnú zmluvu nájdeme.
13. júl 2020

Antoan

Náter a hrdza sa dala odstrániť buď odhrdzovačom a odstraňovačom starých náterov - sú už aj ekologické, pieskovaním , opaľovaním , obrúsením špeciálnymi kotúčmi na farbu a hrdzu. Hrdza sa dá obrúsiť drôteným kotúčom až na železo. taktiež kotúče na farbu odstránia všetko až na kov. Ďalej najmodernejšie ekologické technológie sú ultrazvukové čistenie, čistenie pomocou suchého ľadu alebo laserové čistenie.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie správy komunikácií k podnetu uviedlo:

Zábradlie a jeho technický stav (ako súčasť mosta) je správcom pravidelne kontrolované a nutnosť prípadných opráv zaradená do plánu opráv. Uvedené fotografie sú dokumentáciou pôvodného stavu. Na jednej fotografii je nenatretá päta stĺpika zábradlia – tieto časti sa natierajú ako posledné. Technologický postup pri oprave starých náterov neukladá nutnosť odstránenia náteru, ktorý je pevne spojený s podkladom a nie je predpoklad jeho odlupovania. Pevne spojený starý náter s podkladom zabezpečuje protikoróznu funkciu náteru a jeho úplné odstránenie je neekonomické. Po prvom nátere (základnou farbou na epoxidovom základe s obsahom zinku) je celý natretý povrch opätovne skontrolovaný a prípadné nepriliehavé plochy sú znovu očistené a pretreté. Takýto postup a použitie základnej farby na epoxidovom základe s obsahom zinku zabezpečí dokonalé splynutie základnej farby s podkladom. V spojení s dvojitým náterom vrchnou farbou na báze polyuretánu je zabezpečená niekoľkoročná trvácnosť náteru. Okrem toho dodávateľ, v zmysle platných predpisov, poskytuje záručnú dobu na realizáciu opravy náteru, pokiaľ by sa chyby náteru prejavili.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
vážení na magistráte, stačí vám položiť jedinú ozázku, aby sa odhalila absurdnosť vašej odpovede:
TAKTO BY STE SI DALI OPRAVIŤ/NATRIEŤ ZÁBRADLIE VO VAŠOM SÚKROMNOM BYTE/DOME/ZÁHRADE?
Predpokladám, že odpoveď je "Určite nie".
Prosím o preposlanie magistrátu.
15. júl 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve s prosbou o reakciu na komentár.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
15. júl 2020

Antoan

Fotografie nie sú obrazom pôvodného stavu ale stavu po obrúsení. Tieto fotografie boli urobené ,keď bolo natreté zábradlie v troch štvrtinách . Na snímkoch je vydieť aj natreté časti čo sa nový náter už odlupuje. Vidím , že sa snažíte obhajovať nekvalitnú prácu, pretože s toho môže vyplývať iba jediné , že máte nejaký dôvod prečo sa zastávate zhotoviteľa. Na koho strane ste na strane občana ? vyzerá to , že asi nie.
Čakáme na zverejnenie faktúry a zmluvu názov firmy a sumy za túto zákazku ktorá bola vyplatená. Máme na to právo ako daňový poplatníci. Alebo presnú adresu ,kde túto listinu nájdeme k nahliadnutiu cez internet.
27. júl 2020

Antoan

Nedokončená nenatretá časť zábradlia.
14. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
20. august 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania